platynowłosy Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Witam Panowie Szukam szlifierki kątowej, budżet do 250 PLN. Do użytku domowego, czyli czyszczenie starych siekier, toporków, i innych. Żadna budowlanka.Poporoszę o Wasze sugestie.Net puchnie od opinii, Wolę Wasze. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Ja kupiłem 'niemieckiego' einhella z regulacja obrotów made in china. Tarcza 125mm i w domowym użytku posłuży latami.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Września 2017 przez thug 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Mój kuzyn który korzysta z tego typu sprzętów zawodowo mówi 'makita'. Posluchalem go jak kupowałem i od 4 lat służy bez problemu. Tylko ta cena... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Jak do użytku domowego, czyli okazjonalnie to kup jakąś marketową, wystarczy na pewno, a jak będzie problem to jest gwarancja.Ja kupiłem z 8 lat temu za 50 zł w tesco i działa bez problemu, jak coś to kupię kolejną. Chyba że chcesz wydać kasę to do 200zł kupisz już Bosh lub bardziej wędkarsko Ryobi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Jak do użytku domowego, czyli okazjonalnie to kup jakąś marketową, wystarczy na pewno, a jak będzie problem to jest gwarancja.Ja kupiłem z 8 lat temu za 50 zł w tesco i działa bez problemu, jak coś to kupię kolejną. Chyba że chcesz wydać kasę to do 200zł kupisz już Bosh lub bardziej wędkarsko Ryobi Tak jak Piotrek napisał ,a jak nie to https://www.oleole.pl/szlifierki-katawe-1/bosch-professional-gws-7-125.bhtml?from=pla&gclid=EAIaIQobChMIk_2E2ZGW1gIVzYeyCh2UJg3zEAQYAyABEgLIKfD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNrZpeKRltYCFZOWsgodVhUImQ i wystarczy na baaardzo długo. Używam takich w budowlance i średnio trzy do czterech lat przeżywają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Polecam Kress. Polowa ceny makita jakość bardzo porównywalna. Nie polecam ryobi. Nie miałem katowki ale wiertarke i używana do piątek wiertel spalila sie po dwoch latach. Juz marketowe sa lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Używam i polecam Makitę -budowlanka , instalacje itp. Służy lata.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Sprzęt z Juli jest całkiem spoko do użytku domowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Tak jak Piotrek napisał ,a jak nie to https://www.oleole.pl/szlifierki-katawe-1/bosch-professional-gws-7-125.bhtml?from=pla&gclid=EAIaIQobChMIk_2E2ZGW1gIVzYeyCh2UJg3zEAQYAyABEgLIKfD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNrZpeKRltYCFZOWsgodVhUImQ i wystarczy na baaardzo długo. Używam takich w budowlance i średnio trzy do czterech lat przeżywają. Wybrałbym z tej serii Bosch GWS 850 CE ciut mocniejsza i ma regulację obrotów, co się przydaje. Pracowałem nią, fajna, poręczna, trzymała się dzielnie w mało przyjaznych warunkach.Można próbować tanią chininę, ale może sumarycznie wyjść drożej niż coś lepszego, choć kiedyś kupiłem w OBI chininę pod niemiecką nazwą Hanseatic i powiem, że spokojnie może rywalizować z Boschem, naprawdę fajny sprzęt, tyle, że ostatnio chyba nie do kupienia.Przy ciut wyższym budżecie wybrałbym Metabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Do różnych zadań różne prędkości są wskazane, wiec regulacja obrotów to podstawa. Ciecie wyższe obroty, szlifowanie, polerka niższe ( tarcza z rzepem).Swego czasu w marketach, też w sieci AEG były dostępne w dobrej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 To i ja dorzucę parę słów od siebie,popieram kolegę wyżej bosch gws 850,posiadam ją ok 2 lat i z czystym sumieniem polecam, u mnie nie ma lekko trochę płytek już pocieła.Warto nadmienić że wpisując kod na stronie Boscha który otrzymujemy że sklepu w którym ową szlifierke kupiliśmy przedłużony gwarancję z 2 lat na 3 lata,Warto też wspomnieć o regulacji obrotów,funkcja która naprawdę przydaje się.Ale jak masz kupić i użyć np 2 razy to czy nie lepiej jak przedmówcy pisali kupić marketówkę i z bani 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Miałem Boscha zielonego stara seria posłużył z 15 lat i padł bo musiał, roboty zrobił od cholery więc miał prawo już wyzionąć ducha. Następny był MAKTEC - marka należąca do koncernu Makita , mam ją już 11 rok i lekko nie ma, od tarcz lamelkowych ,do cięcia i szlifowania ,i najbardziej co potrafi zajechać flexa to szczota druciana a tych było od groma.Makteca kupiłem na szybko bo bosch nagle wysiadł a kasę miałem ograniczoną na ten czas . Po jakimś czasie trafiłem na promocji Milwaukee i kupiłem ją bo myślałem ,że ten Maktec zaraz zdechnie ale jakoś nie zdechł a Milwaukee leży nówka i czeka Maktec ma 570 wat i jest to takie minimum ale daje radę . Słabnie przy wspomnianej szczocie drucianej. Inne marki co mają np. 700 wat lub więcej np. 1000 w będą już w wyższym budżecie. Gdybyś nie był przekonany do tej marki to rozważ Makitę - można trafić na promocję , potem niebieski Bosch.Średnica tarczy raczej 125mm.Wspomniany sprzęt z Jula przez @Artecha do domowych prac jak najbardziej się nadaje i jest na pewno lepsze niż BLACK&DECKER . Edytowane 8 Września 2017 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Przy kupowaniu tanizny warto zwrócić uwagę na wagę szlifierki, niby fajnie 1000W i lekka jak piórko, tylko ta lekkość z czegoś wynika, a z wagi w tym przypadku można zejść dając cieniutki drut w uzwojeniu silnika i konstrukcję z tworzywa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Hitachi. Biorąc pod uwagę cenę to jak dla mnie the best. Używam jej dopiero 5 miesiący, ale co w dupsko dostała zwłaszcza przy ocynku i profilach zamkniętych z blachy 4 to jej ... Jak się zdecydujesz to model mogę podać w poniedziałek. Cena coś około Twojego budżetu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Ja powiem METABO, ale do domu einhell będzie super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Ja bym rozważył MacAllister . Duża dostępność w znanym Hipermarkecie budowlanym , długa bezproblemowa gwarancja . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Bosch gws 850 ce , mam kilka lat i polecam .Lekka z wolnym startem ( co wpływa na trwałość) i regulacją obrotów .Średnica tarczy 125 mm ,dobra do szlifowania i drobnego cięcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Ja powiem METABO, ale do domu einhell będzie superA ja powiem tylko nie Metabo. W pracy zajechaliśmy ją w tydzień. Wcześniej były zielone Bosche wytrzymywały średnio 2 lata. Teraz mamy DeWalt ale prawdziwy sezon remontowy dopiero przed nią Mamy jeszcze Makitę, ale to na duże tarcze. Potwór straszny i tylko przy naprawdę ciężkich pracach się ją bierze... dlatego w firmie od 11 lat Edytowane 9 Września 2017 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Bosch gws 850 ce , mam kilka lat i polecam .Lekka z wolnym startem ( co wpływa na trwałość) i regulacją obrotów .Średnica tarczy 125 mm ,dobra do szlifowania i drobnego cięcia.Tego Boscha i ja używam od kilku lat , ale kolega szukał chyba bardziej z dolnej półki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 W moich rękach Metabo przeszło naprawdę dużo, pracowało przy korekcji racic u bydła - ciężka tarcza, wilgotność, upaprana w gnoju, wióry i pył z racic wszędzie. Tyle że to była wersja profesjonalna.A Bosch GWS 850 jest do kupienia w pobliżu budżetu na Allegro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Ja mam taką zasadę ,że byle qpy nie kupię , nie jestem bogaczem wiec wolę dołożyć i kupić sprawdzony i pewny sprzęt dobrej markido tych co koledzy wymienili dorzucił bym jeszcze niebieskiego Boscha /zielone teraz to szmelc/ ew Dewalt cena umiarkowana a sprzęt pierwsza klasa,po za tym nie ma co kupować szlifierek poniżej 1000wTe nie markowe z marketów moga miec nawet napisane i 2000w ale to bzdura jak z chińskimi akumulatorami , tarcza "staje" przy przecinaniu blachy 2mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Hitachi. Biorąc pod uwagę cenę to jak dla mnie the best. Używam jej dopiero 5 miesiący, ale co w dupsko dostała zwłaszcza przy ocynku i profilach zamkniętych z blachy 4 to jej ... Jak się zdecydujesz to model mogę podać w poniedziałek. Cena coś około Twojego budżetu.poproszę. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Nic nie szukaj. W tym budżecie masz Makite GA 5030.Tania, lekka, wytrzymała (jak na ten poziom). Miałem kilka na warsztacie, ok 2 lata wytrzymywały, ale zaznaczam warunki warsztatowe. Bardzo ważna kwestia, jest wygodna. Ma zwężoną obudowę dzięki temu nie męczy ręki. Taka ergonomia to rzadkość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Makita Ga 5030 jak i zwykły Bosch 850 u mnie w pracy wytrzymały podobny okres.Ale używane były główne do szlifowania .Przy cięciu Bosch jednak lepszy , bo o te 130W mocniejszy. Jeśli jednak szlifierką bedziemy dożo ciąć , to żeczywiście moc tylko powyżej 1000W . Edytowane 9 Września 2017 przez Lukas 24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ja jestem zwolennikiem makity, mam obecnie mały model z regulacją obrotów(nie pamiętam modelu egzemplarza mogę sprawdzić jutro), taka fajna jest do ręki, super zręczna do ostrzenia noży itp. drobnych prac. Służy koło 7 lat, zjechała dziesiątki tarcz i nie odmawia posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi