seiken Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 taka fajna jest do ręki, super zręczna do ostrzenia noży itpŁo matko jedyna noże ostrzysz szlifierką raczej je tępisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Ło matko jedyna noże ostrzysz szlifierką raczej je tępisz Nie będę się sprzeczał, ostrze różne rzeczy noże czasem m.in. na minimalnym ustawieniu zjeżdza się trochę żeby się nie przemęczać i potem papierek ścierny i brzytwa, ostrzyć to trzeba umić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 (edytowane) Nie będę się sprzeczał, ostrze różne rzeczy noże czasem m.in. na minimalnym ustawieniu zjeżdza się trochę żeby się nie przemęczać i potem papierek ścierny i brzytwa, ostrzyć to trzeba umić No ja "umim" ostrze głównie na kamieniach wodnych lub na trianglu , mam też chiński Apex i ten polecam tym co nie maja wprawy Edytowane 12 Września 2017 przez seiken 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Witam Panowie Szukam szlifierki kątowej, budżet do 250 PLN. Do użytku domowego, czyli czyszczenie starych siekier, toporków, i innych. Żadna budowlanka.Poporoszę o Wasze sugestie.Net puchnie od opinii, Wolę Wasze. PozdrawiamAlek Alek do takiego zastosowania kup dowolną flexe która w miarę dobrze leży Ci w dłoni. Jakość nie gra roli w Twoim przypadku bo zastosowanie będzie czysto okazyjne.Jedna sugestia z mojej strony - kup w markecie budowlanym gdzie nie robią żadnych problemów gwarancyjnych i z miarę długą gwarancją... Jeśli kupisz szlifierkę za 50 pln to za 5 lat bez żalu ją wyrzucisz i kupisz nową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Wadą takiego rozwiązania jest to, że zwykle sprzęt psuje się w czasie używania, a używa się go jak jest potrzebny, standardowa procedura gwarancyjna to kilka tygodni bez narzędzia, a np. stojak na choinkę trzeba poprawić przed Wigilią, nawet ponadstandardowa procedura ponoć czasem stosowana, czyli wymiana od ręki oznacza konieczność pojechania do sklepu, a bywa że czasu brak - kochanka przypięta kajdankami do łózka, kluczyk zaginął, a żona za godzinę wraca.......Miałem szlifierki "za 50pln" , zdarzało się, że padały przy drugiej-trzeciej tarczy do cięcia, wolę jednak coś droższego z większym prawdopodobieństwem, że podziała i coś tym sprzętem zrobię, a nie będę jeździł z reklamacjami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 G13SR4 to jest oznaczenie modelu na kątówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Wadą takiego rozwiązania jest to, że zwykle sprzęt psuje się w czasie używania, a używa się go jak jest potrzebny, standardowa procedura gwarancyjna to kilka tygodni bez narzędzia, a np. stojak na choinkę trzeba poprawić przed Wigilią, nawet ponadstandardowa procedura ponoć czasem stosowana, czyli wymiana od ręki oznacza konieczność pojechania do sklepu, a bywa że czasu brak - kochanka przypięta kajdankami do łózka, kluczyk zaginął, a żona za godzinę wraca.......Miałem szlifierki "za 50pln" , zdarzało się, że padały przy drugiej-trzeciej tarczy do cięcia, wolę jednak coś droższego z większym prawdopodobieństwem, że podziała i coś tym sprzętem zrobię, a nie będę jeździł z reklamacjami. Prawa Murphyego działają niestety w każdym przypadku.Masz oczywiście rację - prawdopodobieństwo awarii jest większe w przypadku tanich/tańszych urządzeń. Gdy jednak weźmiemy pod uwagę zastosowanie czysto amatorskie oraz nie będziemy przypinać kajdanek w nieodpowiednich miejscach to jest to dla mnie ciekawa opcja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Też tak myślałem, ale kiedy po naprawdę kilkukrotnym użyciu i przy niezbyt dużym obciążeniu kolejnego nowego sprzęta poszedł dym i było po robocie, rozebrałem i zobaczyłem co tam w środku siedzi, stwierdziłem, że nie stać mnie na te najtańsze szlifierki.Zdarzają się w taniźnie perełki typu ten mój Hanseatic, ale to raczej wyjątki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Kolega ma 250 zł za tyle kupi przyzwoitą szlifierkę, która przy garażowym wykorzystaniu działać Będzie latami. Oczywiście można kupić za 50-100 zł i też jakoś tam będzie działać. Tylko będzie słaba, będzie bardzo wibrować, prawdopodobnie będzie niewygodna w trzymaniu i zmianie tarcz, mega głośna i co gorsze często tanie szlifierki dmuchają prosto w twarz i jedna pewna sprawa, na przekładni zaraz pojawi się luz i będzie się telepała niesamowicie. Po co się męczyć. Po roku człowiek stwierdzi że kupił badziewie ale jeszcze działa więc będzie męczyć się dalej, ale będzie czekał z utęsknieniem kiedy się rozsypie i będzie mógł kupić coś normalnego. Z kołowrotkami jest przecież ta sama historia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Kolega ma 250 zł za tyle kupi przyzwoitą szlifierkę, która przy garażowym wykorzystaniu działać Będzie latami. Oczywiście można kupić za 50-100 zł i też jakoś tam będzie działać. Tylko będzie słaba, będzie bardzo wibrować, prawdopodobnie będzie niewygodna w trzymaniu i zmianie tarcz, mega głośna i co gorsze często tanie szlifierki dmuchają prosto w twarz i jedna pewna sprawa, na przekładni zaraz pojawi się luz i będzie się telepała niesamowicie. Po co się męczyć. Po roku człowiek stwierdzi że kupił badziewie ale jeszcze działa więc będzie męczyć się dalej, ale będzie czekał z utęsknieniem kiedy się rozsypie i będzie mógł kupić coś normalnego. Z kołowrotkami jest przecież ta sama historia. Zgadza się. Ja również jestem zwolennikiem droższego ale dobrego sprzętu.Pytanie ile ona będzie używana. Bo jeśli raz na kwartał/rok to nie ma sensu przepłacać nawet za cene komfortu użytkowania (moim zdaniem). Edytowane 13 Września 2017 przez Bander 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Proponuję szlifierka firmy: milwaukee-ag750-125-mala-szlifierka-katowa-125mm-750w-1-8kg-4m-kabla-4933419180-ag750125-p-6030.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Proponuję szlifierka firmy: milwaukee-ag750-125-mala-szlifierka-katowa-125mm-750w-1-8kg-4m-kabla-4933419180-ag750125-p-6030.html Nie przeczytałeś tematu od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 METABO po zarejstrowaniu sprzętu 3 lata gwarancji, 1 rok nawet możesz wyrzucić przez okno. Sprzęt sprawdzony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi