czerwony590 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Witam zastanawiam sie nad kupnem multika do jerków max 80 do wyboru 2 wyzej wymienione modele z tym ze pierwszy z nich ma przelożenie 4;8;1 i nawoj 60 cm a drugi 6;2;1 i nawoj 78 cm ktory z nich bedzie lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) Szybszy. Ale jest też inna szkoła. Edytowane 10 Września 2017 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Wolniejszy :-) Jestem z tej drugiej szkoły.Ciekawe, że w "korbie" nikt by nie polecił szybszego do dużych przynęt, a w multikach odwrotnie. I to nieważne czy jerki czy sandacze z opadu - szybszy.A mnie się 100 razy lepiej kręci niskimi przełożeniami i wyznaję teorię - ciężka praca = niskie przełożenie = lepsza kondycja sprzętu. Tapatalknięte z komórki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Jerki nie stawiają w wodzie jakiegoś dużego oporu, stad wybrałbym szybszy, bo lepiej wybiera się luz linki przy prowadzeniu jerka. Do dużych obrotowek, spinerbaitow, mocno pracujących woblerow wybrałbym wolniejszy multik. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Osobiście brał bym szybszego. Jak technika jerkowania kuleje to nawet 7.3 wchodzi w opcję żeby jerkować z multik (taka szkoła) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Raczej skłaniałem się kiedyś do wolniejszego multika (przyzwyczajenie z czasów korby) jednak od kiedy używam do ciężkiego jerkowania, Tatuli 200HD z większym przełożeniem i długaśną korbą ... to widzę same zalety Edytowane 11 Września 2017 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ja bym się też skłaniał ku większemu przełożeniu ,Moim zdaniem łatwiej jest poprowadzić przynętę wolniej ,multikiem z wyższym przełożeniem niż szybciej z wolniejszym ,a bynajmniej wygodniej. Tutaj do głosu dochodzą także indywidualne preferencje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Szybszy ! Jerkowalem tym wolniejszym(CC 201) i słabo to wychodziło. Jak pisałi przedmówcu do SDR-ow, wiekich gum, wahadeł etc - wolniejszy. Oczywiście wiele zależy od techniki prowadzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 HG poza tym taki F1 to z niego nie jest i ma terkotkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 HG... ma terkotkę I to wszystko ustawia, przynajmniej jak chodzi o moje wedkowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Wybor padl na wersje HG 6:2:1 leci do mnie prosto z Japoni ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Twoja decyzja Mm dwa z terkotkami ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Terkotka dobra jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Panowie w CC 101 HG jest "terkorka" czy dopiero od wielkości 201 ? Pytam bo mocno sie interesuje 101 HG a w sieci są sprzeczne informacje porównujac obie wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi