Tomek88 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Ja myślę, że konkluzją retorycznego pytania zawartego na początku pierwszego akapitu była jego końcówka Apropos drugiego akapitu bardzo ciekawa obserwacja, nie zdarzyło mi się żeby na mniejsze przynęty łowić większe ryby i odwrotnie. Czy, aby to nie kwestia niepisanej zasady statystyki. .."prawda, g.prawda i statystyka?" Ja raczej łowiąc szczupaka nie do końca kieruje się tym na czym żeruje, naprawdę duże ryby to samice a wiadomo jak to z kobietami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Nawet nie próbuj zrozumieć! Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 A to wiaderko zabieram do swojej piaskownicy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Hi hi. Chyba nastepny sezon będzie nie do 100g jak do tej pory a od 100 Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Ja po powrocie z Żarnowca przestawiłem sie na gumy 20cm gdzie wcześniej byłem dziwny bo rzucałem do 15 cm na mojej wodzie...i to było dla.ludzi za.dużo.Teraz dwa wyjazdy z pigiem i za kazdym razem ryba plus jakieś brania,przed wyjazdem mialem miesiąc posuchy.Teraz małe przynęty są dla.chłopców hahha Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Września 2017 przez pikeft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 @MarCinFin - dobrze widzę w tym wiadrze Daiwe DucFin Shad? Jak się spisuje i jak pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Mam duckfinshadaw wersji chyba 19cm ,odmienna praca od pigów,mniej zamiata ogonkiem.Trzeba delikatnie dociążać bo inaczej robi śrubę czego nie robi pig na samej wkrętce. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Września 2017 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Przy dużych gumach bardzo ważnym czynnikiem jest prawidłowe jej uzbrojenie w kotwice. Skończyły się moje rozczarowania, tzw. ślepymi biciami, gdy dostosowałem się do rad "Korby" oraz, gdy stosuję kotwice Owner oraz przypony na dozbrojki Savage Gear powlekane stalą wysokowęglową. Naprawdę nie warto w tym przypadku oszczędzać Polecam super film dot. metod dozbrajania dużych gum Edytowane 13 Września 2017 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) @MarCinFin - dobrze widzę w tym wiadrze Daiwe DucFin Shad? Jak się spisuje i jak pracuje? Tak na dole mam 2 Duckfiny od Daiwy. Ja ich używam głównie w zielsku pod offset ownera 10/0 z dociążeniem lub bez ale wtedy bardzo wolno prowadzę. Inna opcja zbrojenia na zielsko to 5g główka z hakiem 8/0 lub jak znajdziesz 10/0 z gumką recepturką tak jak na załączonym filmie Daniel na YT ma kilka filmików jak zbroić gumy (szczególnie te od SG ) pod offset. Mam duckfinshadaw wersji chyba 19cm ,odmienna praca od pigów,mniej zamiata ogonkiem.Trzeba delikatnie dociążać bo inaczej robi śrubę czego nie robi pig na samej wkrętce. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka To są 20 cm gumy (8'') i tak jak @pikeft napisał praca jest łagodniejsza od prosiaków juniorów, trzeba lekko dociążyć. Edytowane 13 Września 2017 przez MarCinFin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 genialne w swej prostocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 genialne w swej prostocie Najprostsze rozwiązania, są najlepsze. Co prawda w gęstym zielsku gumki trzeba wymieniać często więc warto mieć ze sobą zapas. Ważne jest żeby gumka była nowa i raczej z tych szerszych (4-5 mm), nie sparciała bo będą nam pękać za każdym rzutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Marcin, jak rozumiem, przy tych 5 gramach i więcej ołowiu nie ma już opcji, żeby robiły obroty 360 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Wiecie czy gdzieś w Polsce można kupić pig shady w kolorze hot pike ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Wiecie czy gdzieś w Polsce można kupić pig shady w kolorze hot pike ?szukałem również ale nigdzie nie ma..ps. heeringi od sg w rozmiarze 19 też potrzebują obciążenia bo kręcą sie w kółko. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Września 2017 przez pikeft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Ciekawe czy nasi forumowi lurebuilderzy, dostrzegą rozwijający się rynek dużych gum i wypuszczą w niedługim czasie, swoje projekty? Mogłoby być ciekawie. Edytowane 13 Września 2017 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Problem z duckfinami w porównaniu do prosiaków i snackbaitów jest moim zdaniem w ogonie, którego powierzchnia jest zbyt mała do powierzchni korpusu. Trzeba je bardzo wolno prowadzić żeby nie robiły śruby. U mnie 5g na głowce lub na łuku haka offsetowego w zielsku załatwiało sprawę. Do zielska numerem 1 jest u mnie snackbait M później prosiak, węgorze SG i dopiero na koniec duckfin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ciekawe jak nowe Prorex Shady będą się zachowywały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Ciekawe czy nasi forumowi lurebuilderzy, dostrzegą rozwijający się rynek dużych gum i wypuszczą w niedługim czasie, swoje projekty? Mogłoby być ciekawie.Nie ukrywam, że ceny sklepowe gum odstraszają więc dobrą alternatywą będą gumy naszych twórców. Edytowane 13 Września 2017 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ciekawe czy nasi forumowi lurebuilderzy, dostrzegą rozwijający się rynek dużych gum i wypuszczą w niedługim czasie, swoje projekty? Mogłoby być ciekawie.Średnio się opyla Łukasz, plastisol drogi, a porównaj ile waży mała gumka a ile duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Raz ze plastisol drogi, to po drugie dlaczego recznie odlane gumy mialy by byc tansze niz firmowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Raz ze plastisol drogi, to po drugie dlaczego recznie odlane gumy mialy by byc tansze niz firmowe? Firmowe odlanie zawsze będzie tańsze. To chyba oczywiste. Kwestią tu jest jaką damy marżę.Nie znam się ale zakładam, że koszt produkcji jednej firmowej 100g gumy nie przekracza 4pln (może nawet i mniej). Ręcznie to raczej oni tego nie odlewają w PRC, wiec co najmniej kilka tysięcy gum schodzi na dzień z taśmy, później już tylko malowanie, pakowanie, pomnożenie ceny produkcji x 10 i odcinanie kuponów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Od jednego z gajdów w Szwecji dostałem w prezencie odlana przez niego gume a'la bulldawg. Powiedział że skopiował chińską podróbę oryginału - czyli zrobił podróbkę podróbki Twierdził że ze względów ekonomicznych + że kolor taki jaki chciał , więc chyba się opłaca (przynajmniej w Szwecji). Muszę powiedzieć że ta szwedzka kopia chińskiej podróbki potwornie pocięta jest przez szczupaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Naturalnie, że się opłaca. Widzieliście ceny gum, których fotki wystawiłem. Leszcze 200g to koszt 15 euro (są bardzo starannie wykonane). Shad Captain Ollie 105g -10 euro. W obydwu przypadkach lokalna produkcja, czasochłonna, ograniczona liczba form itd., mimo to cena taka sama jak dla gumy firmowej. A twórca wciąż swoje zarabia. Niech się wypowiedzą twórcy czy warto ich zdaniem produkować takie gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Może pojawią się na aliexpress. Wszelkiej maści "oryginalne" jerki są dostępne więc może i zaczną podrabiać duże gumy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Może pojawią się na aliexpress. Wszelkiej maści "oryginalne" jerki są dostępne więc może i zaczną podrabiać duże gumy Oby [emoji16] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi