Skocz do zawartości

Laserowe cięcie blach

rybson

Rekomendowane odpowiedzi

Siedząc w piwnicy z nożycami do cięcia blachy oraz wkretarką z założonym wiertłem 1 mm przyznaję że tracę cierpliwość . Widząc jakie możliwości dają nowe rozwiązania zwracam się z prośbą do osób mających do czynienia z laserowym wycinaniem blachy o podstawowe informacje na temat możliwości oraz ceny pod kątem danej ilości.Wiem że świat poszedł do przodu ale jestem całkiem zielony w tych sprawach. Może jest ktoś co rozjaśni moje ubogie informacje w tym temacie . Mam na myśli paletki do cykad czyli dany kształt oraz otwory w dwóch średnicach. Po koleżeńsku bez fajerwerków za co z przyjemnością się zrewanżuję przynętami

Edytowane przez rybson

Pytanie jaka to blacha?

Jak mosiądz czy miedz to Konrad może zrobi natomiast laser nie (większość laserów).

Przy stali sytuacja się odwraca Konrad nie zrobi laser tak.

Odnośnie kosztów. Zamawiałem wzorniki pod wahadła. Długość od 80 do 120 blacha nierdzewna 1,5 lub 2 już nie pamiętam. Cięcie z ich materiału. Ceny ok 3 do 5 zł za sztukę netto.

Kiedyś robiłem na zamówienie 400 cykad i wszystko z ręki,więc myślę,że i Ty dasz radę.

Czasem dobrze sobie coś ułatwić,ale jak za wycięcie i nawiercenie życzą sobie połowę ceny gotowego produktu,to się po prostu nie opłaca.

• Like 1

Rybson

Pisałem że z ich materiału.

Jak dużo robisz tych cykad? Jeden wzór czy masz tego więcej? Może korzystnie by było amatorski wykrojnik zorganizować.

Doczytałem że z cięciem ocynku jest kłopot. Woda była by lepsza.

Edytowane przez WalterW
  • Like 1

Jeśli materiał byłby Twój to raczej nie ma problemu (blacha ocynkowana pali się normalnie). Podeślij wzory jakie chcesz mieć wypalę ci próbne detale z blachy sprężystej 0,8mm (na próbę) zobaczysz czy o to ci chodzi. Najlepiej gdyby rysunki były dxf lub dwg ale jeśli tylko skany to też da radę trochę trzeba będzie popracować nad nimi po prostu.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...