Skocz do zawartości
  • 0

konkretne pytanie o zawiłości regulaminu

Konstanty

Pytanie

cześć,

mam pytanie: zamierzam wystawić na sprzedaż kilka pudełek z muchami

wiem, 30 dni trzeba odczekać, poczytać Regulamin, zajrzeć do FAQ-ów itd.

zatem mam konkret:

1. wystawiam te pudełka na innym forum muchowym w dziale Komis

2. w treści tamtych ogłoszeń daję link na o_el_iks

3. oraz za 30 dni w ogłoszeniu na jerkbait.pl zamieszczę informację "przedmioty wystawione również na innym forum w Komisie"

to jest to łamanie Regulaminu czy nie?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

zaglądałem, nawet do FAQ-ów

znalazłem taką odpowiedź Moderatora - poniżej

ale wolę konkretnie zapytać, bo mój przypadek jest bardziej rozbudowany

(i) ogłoszenie zamieszczane jest na jerkbaicie i jednocześnie na innym portalu lub w gazecie - to jest dopuszczalne, ale ogłaszający powinien umieścić informację o treści np. " przedmiot oferuję również w innych mediach" - tak żeby potencjalni zainteresowani na jerkbaicie mogli wziąc pod uwagę że ktoś spoza forum może np. kupić wystawiany przedmiot i ze ogłoszenie może się w związku z tym stać nieaktualne

• 0

Zajrzyj do regulaminu.

Dokładnie, nijakiej zawiłości tu nie ma:

6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów, jak również zamieszczanie linków do aukcji oraz umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych (również OLX.pl). Niedozwolone jest również zamieszczanie linków do aukcji lub ogłoszeń charytatywnych.

Albo OLX albo giełda na jerkbaicie, musisz się zdecydować gdzie chcesz sprzedawać

• Like 1