pontonss Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Cześć koledzyPstragi na moich lowiskach bardzo ładnie biorą na keitechy 2 cale ale mocny nurt sciaga gumy z glowek przez to nacięcie na hak offsetowy. Czy znacie analogiczne do kajtkow gumy z pełnym miesistym korpusem bez wyciecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Kolega @robertd robi podobne gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Wszystkie kajtki kleję przed łowieniem . W trakcie zresztą też . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Bartku, kleisz klejem takim jak kropelka? Przy główce i na kolanku haka? Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 1. SUPER GLU - przy główce i na kolanku tez - Najlepiej aby guma była oczywiście sucha czyli przygotować to sobie przed łowieniem2. NA haku zrobić gwint z pletki 0.15-0.30mm tzn. na trzonek zawinąć pletkę aby powstał gwint, wystarczy kilka obrotów i to zalać klejem, poczekać aż wyschnie, poobcinać niepotrzebne końce i na to założyć kajtka. Często ten sposób daje rade 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Jak wyzej, przy kaitechach klej sie bardzo przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 witam Ja kleje tym klejem od paru lat wszystkie gumy i polecam ....https://przynety-swiata.pl/shop/akcesoria/klej-do-przynet-gumowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 witam Ja kleje tym klejem od paru lat wszystkie gumy i polecam ....https://przynety-swiata.pl/shop/akcesoria/klej-do-przynet-gumowych/A ów klej nie gryzie Z-manów jak np. Super Glue? Bo ten ostatni niestety lubi trochę podtopić wabie tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Bartku, kleisz klejem takim jak kropelka? Przy główce i na kolanku haka? Od jakiegoś czasu używam Super Glue żel ( gel - nie jestem pewien , co jest napisane na opakowaniu ) . Trafiłem kilka razy na ten klej w kiosku z gazetami , pakowany po dwie tubki , kolor niebieski/granatowy . Znacznie poręczniejszy w nakładaniu od płynnego supergluta . Kiedy tylko mogę , ze względu na rozmiar przynęty i gramaturę obciążenia , stosuję główki bez kołnierza ( najchętniej made by @robertd i matzuo ) . Nakładam odrobinę kleju na czoło gumy i hak przy główce , po czym dociskam . I tyle . Staram się mieć wystarczający zapas pozbrojonych rozmiarów i gramatur , choć prace w terenie często są nieuniknione . W osobną przegródkę odkładam gumy naruszone , ściągnięte i inne do poprawki - to również jest nieuniknione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 2. NA haku zrobić gwint z pletki 0.15-0.30mm tzn. na trzonek zawinąć pletkę aby powstał gwint, wystarczy kilka obrotów i to zalać klejem, poczekać aż wyschnie, poobcinać niepotrzebne końce i na to założyć kajtka. Często ten sposób daje rade Kolega ostatnio mi wspominał o tym patencie, będę musiał wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Polecam klej typu kropelka w buteleczce z pędzelkiem, tak jak kobiece lakiery do paznokci. Szybkie poręczne nakładanie, nie brudzi, nie wylewa, nakrętka nie skleja się.Kupowałem w Castoramie ale pewnie dostępność w innych sklepach z tego typu rzeczami jest bezproblemowa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 O, takiego wynalazku potrzebuje, a nie rzucil mi sie w oczy...dzieki Grzechu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Po rozmowach z ludźmi nad wodą widzę, że dużo ludzi bawi się klejami i innymi wynalazkami.Mój patencik miał być prosty, szybki do wykonania nawet nad wodą, i tani. Do wykonania jednej główki pod kajtki potrzeba mniej niż minutę. Przyda się też:rurka termokurczliwa 1mmnożyczki/obcinarkazapalniczka Po kolei:1. Tniemy rurkę na 7-8mm kawałki.2. Nakładamy aż do krawędzi główki pierwszą rurkę, zagrzewamy, dajemy 5s na wystygnięcie. Na ~2mm pierwszej rurki, nakładamy drugą, i powtarzamy proces grzania.3. Kolejna rurka, która pomoże całość ustabilizować i utrzymać w miejscu.4. Et, voila! Mamy główkę która oprze się destrukcyjnym zapędom okoni wobec biednych i niewinnych kajtków Rurka termo nie wchodzi w reakcję z gumą. Patent pending Śmiało, korzystajcie 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Pomysł fajny.Będzie działać zwłaszcza przy gumach już zmęczonych życiem.Nowa guma się jeszcze jako tako trzyma. Warto mieć kilka główek już gotowych z koszulkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Fajnie...tyle tylko, ze nie po to kupuje glowki bez kolnierzy, zeby im ten kolnierz dorabiac ???? Poza tym z klejem zabawy chyba mniej. Plus taki, ze ten patent pozwala na szybka wymiane kaitkow, przykladowo po stracie ogona. Kto wie, moze na probe ze dwie, trzy sobie zrobie, byc moze rurki nie beda niszczyc gum tak jak olow ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Moja alternatywa to klej .Jest bardzo dobry nawet wypełnia ubytki polecamhttps://przynety-swiata.pl/shop/akcesoria/klej-do-przynet-gumowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 sprawdzałeś ten klej? pachnie jak Kropelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Moja alternatywa to klej .Jest bardzo dobry nawet wypełnia ubytki polecamhttps://przynety-swiata.pl/shop/akcesoria/klej-do-przynet-gumowych/A jakie tam fajne główki mają ... z wolframu! Cienka szyjka. Już nie trzeba nic kombinować.. Tylko ta cena.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Cena szok https://przynety-swi...zynet-gumowych/ pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 sprawdzałeś ten klej? pachnie jak Kropelka Ja sprawdzałem, po zaschnięciu ma zupełnie inną strukturę niż 'kropelka' (świetny do klejenia i wypełniania ubytków w dużych gumach - nie usztywnia ich w miejscu klejenia/ wypełnienia). Do kol. powyżej - cena jest za 12g, a nie za 2g (jak 'kropelki' czy innego kleju szybkoschnącego). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Dzięki za info - miałem okazje jedynie "wąchnąć" :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 sprawdzałeś ten klej? pachnie jak Kropelka nie on jest jak żel.Parę minut można łowić .Używam 3 lata jest ok a guma nie jest sztywna tylko zachowuje swoją naturalności.Bardzo dobrze wypełnia ubytki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Cena szok https://przynety-swi...zynet-gumowych/ pozdrawiam .jaki znowu szok cenowy tubka starcza na kilka lat i nie wysycha 18zł to tak wiele ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Fajny patent Ale jakos tak zostane przy kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Główki Daiwy, mają dwie rzeczy:1. Boską cenę2. Fajny drucik, który sprawia, ze Keitech żyje dłużej [emoji51] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi