malinabar Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 U mnie od początku wystarczająco i absolutnie skutecznie sprawdza się kropelka/superglue w żelu , naniesiona na kołnierz główki i hak . Ale był na pewno wątek , w którym przedstawiano patenty na klejenie kajtków na główkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Żeby hak do przynęty przykleić wystarczy kropelka, super glue czy cyjanopan, ale do klejenia pociętych gum musi być coś co ją zwulkanizuje. Jutro kupię ten Savage to napiszę jak działa bo trochę mi szczupaki zdemolowały węgorze i canibale niestety kajtków nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Żeby hak do przynęty przykleić wystarczy kropelka, super glue czy cyjanopan, ale do klejenia pociętych gum musi być coś co ją zwulkanizuje. Jutro kupię ten Savage to napiszę jak działa bo trochę mi szczupaki zdemolowały węgorze i canibale niestety kajtków nie mamto daj znać, bo inny wybór to fishingglue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Żeby hak do przynęty przykleić wystarczy kropelka, super glue czy cyjanopan, ale do klejenia pociętych gum musi być coś co ją zwulkanizuje. Jutro kupię ten Savage to napiszę jak działa bo trochę mi szczupaki zdemolowały węgorze i canibale niestety kajtków nie mamOki , ale przy takim na przykład Easy Shinerze 4" rozciętym po ataku szczupaka tuż przy wyjściu haka z korpusu aplikuję kropelkę w żelu , której odpowiednia porcja doskonale trzyma się na końcu wykałaczki , bezpośrednio w rozcięcie ( rozchylając je nieco ) , po czym dociskam delikatnie . Zostawiam gumę na parę minut w pozycji leżącej i gotowe . Zbyt dużych przesztywnień w miejscu klejenia zazwyczaj nie ma tym bardziej , że wszystko odbywa się na korpusie przynęty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Nie no przy haku też wlewam glue horzej jak ogonek wisi to nie chce załapać nie miałem jeszcze tej w żelu może lepiej sobie radzi. Ten niemiecki kumpel sobie chwalił. Jak bede na Rugii to zobaczę w wędkarskim czy mają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 ja zawsze nadtapiam zapalniczką dwie rozcięte częsci i je łącze ze sobą.Podobnie wejscie główki jig nadtapiam aby się spoiło.Tylko nie pozwalam do sfajczenia się gumy i nie daje bezpośrednio płomienia na gumę. Robię w ten sposób również mix kolorów gum odcinając ogonki i łącząc z innymi kolorami. Często taka guma staje się niezłym wabikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Myślę, że reanimacja gum Keitech ma sens przy większych rozmiarach. Dwucalowe Kajtki moim zdaniem nie są do odratowania, jedyne kropelka czy inny klej na główkę, tak aby zapobiec zsuwaniu się gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Połączyłem tematy, ponieważ już o tym pisaliśmy i kilkukrotnie polecaliśmy rzeczony klej z DE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Hej.W Lidlu pojawiła się lutownica na baterie.Całe 30zł.Polecam, można na miejscu, na rybach naprawić ulubioną gumę.Sprawdzone, polecam.Adam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Od dawna używam lutownicy na baterie do naprawiania gum. Można sporo gumek uratować. Po lutowaniu guma nie twardnieje co było jedną z moich głównych obaw przy zastosowaniu tej techniki Warto zaopatrzyć się tym bardziej ze w dobrej cenie w Lidelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Od dawna używam lutownicy na baterie do naprawiania gum. Można sporo gumek uratować. Po lutowaniu guma nie twardnieje co było jedną z moich głównych obaw przy zastosowaniu tej techniki Warto zaopatrzyć się tym bardziej ze w dobrej cenie w Lidelu A podeslij linka jak mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Taką ofertę jeszcze znalazłem: https://www.lureparts.nl/index.php/en/catalog/product/view/id/2837/s/lupa-softbait-repair/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja mam dokladnie taka sztuke.http://allegro.pl/lutownica-kolbowa-na-baterie-8w-3xaa-zd-20d-300c-i7020452663.htmlA z tym Lidlem to kolega wyzej wspomnial.Moje palce nie sa palcami chirurga i moje gumki czesto w miejscach gdzie byly pogryzione wygladaja jak po poparzeniu dlatego ze nie mam jakis super zdolnosci plastycznych i czesto przejade obok miejsca, ale moja druga polowka jak lutuje to niemal nie ma sladu. Dodam ze lutuje rowniez w okolicach wyjscia haczyka i gume w srodku po kilku wymianach glowek i nie zmienia to jej pracy a zwieksza przezywalnosc. Probowalem jeszcze nagrzewac i przyklejac w miejscu gdzie jest ciezarek od glowki i trzyma sie gumy, lecz nie testowalem jeszcze czy to cos zmienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Witam. Po tym jak ponownie odnalazłem, dzięki dostępności przynęt, łowienie na xul, szukam rozwiązania. Wiem, że są w śród was specjaliści i wierzę, że pomożecie. A więc pala bec, jak mówiła moja Polonistka. Kleicie czymś tanty, tiogi, fishchasery stoefly-e i.t.p.? Jakoś mam z tym problem, że kawałeczek gumy, po pierwszym/drugim okonku, nadaje się do wyrzucenia. Jest szansa żeby kleje super glue, kropelka i podobne nie działały destrukcyjnie na brania na "pachnące" minigumki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Czasami podklejałem miękkie gumki np. keitechy, kropelką czy super glue do główki jigowej żeby się nie zsówały i jakoś nie zaobserwowałem zaniku lub mniejszej ilości brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Klej cyjanoakrylowy to słaby pomysł ponieważ powoduje przesztywnienia. Ja gumy naprawiam lutownicą na baterie. Polecam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Klej cyjanoakrylowy to słaby pomysł ponieważ powoduje przesztywnienia. Ja gumy naprawiam lutownicą na baterie. Polecam. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDuże to i ja tak naprawiam, ale XUL to nie nie jestem przekonany Jakąś kopię larwy ważki i klejenie lutownicą mi sie nie widzi, ale może się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Jeżeli klej ma służyć do naprawy gum polecam savage gear,jedynavwada ma zapach anyżu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Nie ma nic lepszego !Klej do przynęt gumowych - fishingglue - Gummifischklebber Cena: 24,00 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Pomysły na przedłużenie żywotności kaitechom: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Można też samą sprężynkę z dlugopisa wkręcić w gumę, oczywiście małą jej część. Tylko to raczej do trochę większych kajtków.Tak zbroję w ofseta jaskółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Ja nawijam na nicie zrywalnym, drut pasuje akurat grubością, nawój z materiału 0,4 lub 0,6mm. Przylutowanie do pojedynczego haka takiej sprężynki świetnie sprawdza się na delikatnych kajtkach, rybie trudno to zerwać, haczyk nie przekręca się i to też jest fajne- w łowieniu na imitacje płaskie realfish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Czy znacie klej ,którym można przykleić główki wolframowe do haczyka, a potem gumkę do tej główki ,żeby sie nie zsuwała.Kropelka/żel sie nie sprawdza.Po jednym użyciu nie nadaje się do takich napraw w trakcie łowienia-zasycha aplikator.Mówię o przynetach i haczykach w UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 @flymar , poszukaj lepszych klejów cyjanoakrylowych.Te lepsze i droższe często mają w zakrętce pręcik/aplikator zapobiegający zasychaniu, porządny gwint i twardą butelkę. Nic nie wycieka, nie pęka itd. Kropelki, superglue, i inne najtańsze nadają się do użycia w domu i przygotowania większej ilości przynęt naraz. Noszenie w plecaku czy torbie takiej tubki to proszenie się o problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi