Kuba Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Mam w reku oferte nad to jezioro dla max 4ch osób. Gruby sandacz, jest tez i duzy szczupak. Jakby kto chcial, szczególy na priv, byle pilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 moze jakis termin i przyblizone koszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Fajnie...pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 moze jakis termin i przyblizone koszta ?owszem ale na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 napisalem wczoraj na priv czyzby nie doszlo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 ani widu ani slychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Niestety nie doszlo (ciekawe, bo od Zanderixa doszlo, zatem cos pokickales z adresem albo z czym innym), sam wyslalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Odświeżam temat. Wybieram się nad to jezioro w pierwszym tygodniu czerwca 2015 z Eventuru. Był któryś z kolegów może nad ta wodą od ostatniego posta w temacie ? Będę wdzięczny za wskazówki. A może ktoś się wybiera z was w tym samym terminie ? Są tam 2 albo 3 domki także na pewno jakaś druga grupa będzie. Jadę sam z zoną i dzieckiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Ja byłem w zeszłym roku w październiku. Przez tydzień złowiliśmy dwa sandacze we czterech. Oba poniżej 40cm. Gruby sandacz rzeczywiście jest i jest go sporo, ale jezioro jest mega kapryśne i wbrew pozorom bardzo trudne. Ale jak masz pojęcie gdzie szukać zedów po tarle...to sobie poradzisz - jestem przekonany:) Pozdrawiam,malcz Edytowane 3 Grudnia 2014 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Dzięki za odpowiedź, mój optymizm trochę został nadwątlony tym postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja również byłem w ub. roku pod koniec czerwca i przyznam że wyjazd udany.Okoni sporo, zanderów bardzo dużo w tym kilka 70-84 i 98:)Małych (35-50)to mogę śmiało powiedzieć że ponad 200 każdy.Jezioro spore, mające duży potencjał ale kapryśne jak to kolega wyżej napisał.Dużo ryb łapali aborygeni na verticala na głębokościach 12-20 metrów.ZH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 o i optymizm przywrócony.... czy zechciałbyś się podzielić jakimiś wskazówkami ? Może być na priv. Mam ten problem że jadę sam i na jedną łódkę zdecydowanie trudniej ogarnąć wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TZ_TeZet Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Co prawda nie jesienny, ale wiosenny wyjazd, bo jedziemy na ostatni tydzień kwietnia z weekendem majowym nad jezioro - rzekę Stångån. Wpada to to do opisywanego przez Was łowiska Juttern. Rozważaliśmy też Juttern z Eventurem, ale skończyło się jedynie na zakupie biletów promowych przez nich.Od Juttern odrobinę odstraszył nas fakt, że tam podstawą jest sandałek z przyłowem zębatym a my się nastawiamy właśnie na szczupłego, bo szczupły w tym okresie jest napalony na morsa 2-kę, jak młody koń na swoją pierwszą podorywkę . Dlatego wybór padł na miejscówkę łączącą się z Waszą. W sumie jednak obok i połączenie przcież jest. Ta nasża miejscówka jest 2-10 głęboka max a Wasza jak czytałem do 45 metrów !Zamierzamy jednak z 1-2 razy dopłynąć nad Juttern. To ponoć 40 minut naszą pychóweczką z 4-5 KM silniczkiem. Jeżeli mielibyście jakieś podpowiedzi odnośnie Juttern'u - piszcie proszę. Będziemy grasować raczej na północnych rewirach tego jeziora.Po powrocie oczywiście podzielimy się naszą, mam nadzieję bardziej dziweiczą miejscówką z Stångån'u i ewentualnymi wrażeniami z Juttern'u.Jeszcze 13 dni do wyjazdu ..... jak ja te męki wytrzymam?Pozdr,TZ Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez TZ_TeZet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 @TZ_TeZet , czekam z niecierpliwością na recenzję. Ja dopiero w pierwszy tydzień czerwca zawitam nad Juttern. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TZ_TeZet Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Ha ha, to jest nas dwóch czekających na to samo Ale OK, my będziemy pierwsi, więc po powrocie 03 maja skrobnę słówko. Może jakieś zdjęciówki metrówek uda się zrobić? Doczekać się już nie możemy ....Pozdr,TZ Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez TZ_TeZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tylko nie zapomnij wziąc metrówki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tylko nie zapomnij wziąc metrówki .... Na zdjęciach najlepiej wychodzą metrówki firmy Stanley, są najbardziej fotogeniczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Panowie jakieś świeże wieści znad Juttern ? Ostatnia ekipa z jb.pl była w koniec kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 No i wróciłem właśnie znad Juttern. W sumie udało się trafić ok 70 sandaczy ale niestety nie powalały wielkością. Największy wpadł ostatniego dnia ok 70 cm. W ciągu dnia tylko szczurki po 30-40 cm, większe 50-60 pojawiały się wieczorem i lepiej zagryzały tak od 22 do 23. Do tego kilka szczupaków w przedziale 70-80 cm. Nic szczególnego, ot kolejny szwedzki wyjazd. Odnoszę wrażenie że pojechałem dosłownie o tydzień za wcześnie. Dopiero w czwartek zrobiło się cieplej i woda przy powierzchni podgrzała się do 15 stopni. Wcześniej, przez 4 dni powietrze ok 12 stopni i woda o takiej samej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Juttern na przyszły rok zabookowane, troszkę później tym razem - 11-18.06. Jak ktoś ma chęci na wspólne łowienie z forumowiczem, to można termin ten bookować. Albo przez Eventur albo przez Panią Basię. Może są jeszcze jakies kwaterki o których nie wiem. Jadę jak zwykle z rodzinką także wędkuję praktycznie sam. Edytowane 2 Listopada 2015 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) .....W sumie udało się trafić ok 70 sandaczy..... W którym miejscu złowiłeś najwięcej? na Jeziorze czy w drodze na jezioro jeszcze w kanale?? Edytowane 2 Listopada 2015 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W którym miejscu złowiłeś najwięcej? na Jeziorze czy w drodze na jezioro jeszcze w kanale??Cześć, Najwięcej ryb padło na 12 m blatach na przeciwko pomostu torebogard. Byłem z eventuru. W kanał praktycznie nie wpływałem, nie miałem potrzeby. Tam niestety małe rybki. Największe ryby padły na prawo od toreboagrd, na kancie rozległego 2m blatu który gwałtownie opadał do 6 m. To jest dokładnie południowa część Juttern gdzie zaczyna się płycizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 aaaa ok, ja byłem w zupełnie innej części bajora także tam nie łowiłem... Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ja nawet rzadko dopływałem nawet do wysp bo kawałek było a gospodarz paliwo liczył grubo, coś 25 czy 30 koron za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Przy mniejszej wyspie, a właściwie za nią patrząc od "Twojej" strony jest piękne miejsce na okonie....genialny stok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi