Tomek88 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Samochód ze schowkiem na narty i bez pokrowca, bo leży na materiale to nic nie może się złego stać, kije do 2,6m mi się mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Samochód ze schowkiem na narty i bez pokrowca, bo leży na materiale to nic nie może się złego stać, kije do 2,6m mi się mieszczą żeby tylko @tete nie przyszło do głowy samochód wymieniać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 żeby tylko @tete nie przyszło do głowy samochód wymieniać...pędzę do salonu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Położenie oparcia fotela pasażera nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Auto to Forester. Mam zawsze jakieś graty w bagażniku plus fotelik dziecka więc to rozkładanie to raczej słaby pomysł. Idealnie byłoby pod dachem bo jest jeszcze roleta bagażnika, która nie ułatwia sprawy. Kombinuję jakiś zaczep (y) przymocowane do podsufitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 W Toyota Auris (Kombi) mieści mi się rura ok. 2,2m. Układam z prawej strony z przodu przypinając rzepem do uchwytu nad drzwiami przedniego pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Ktoś już to kiedyś pisał ale próbowałeś szerokim rzepem do podsufitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Nie próbowałem. Myślę, że szybko podsufitka wyglądałaby ... średnio to jednak samochód nie tylko na ryby więc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Bardziej do kolegi tete to kierowałem i wyobrażam sobie, że zostały by ślady na podsufitce. Ale lepsze takie niż po damskich obcasach w innym rozmiarze niż żony Można też pokombinować ze sznurkiem dowiązanym do uchwytów nad oknami po stronie pasażera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Te gumy (z Expander-a) pomiędzy uchwytami to powszechny sposób w naszym kole.Każdy zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Te gumy (z Expander-a) pomiędzy uchwytami to powszechny sposób w naszym kole.Każdy zadowolony... Kolego a masz może jakieś foto jak to wygląda? Mi się marzy takie http://www.rodmounts.com/rod-up-for-suvs/ niestety cena zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Kolego a masz może jakieś foto jak to wygląda? Mi się marzy takie http://www.rodmounts.com/rod-up-for-suvs/ niestety cena zabija.No chyba idealne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) Auto to Forester. Mam zawsze jakieś graty w bagażniku plus fotelik dziecka więc to rozkładanie to raczej słaby pomysł. Idealnie byłoby pod dachem bo jest jeszcze roleta bagażnika, która nie ułatwia sprawy. Kombinuję jakiś zaczep (y) przymocowane do podsufitki.W pasku kombi, podpinałem rzepami do uchwytów (klamek), nad drzwiami. Jeśli "forek" ma tego rodzaju udogodnienia..... Edytowane 15 Września 2017 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 No chyba idealne rozwiązanie.Do zrobienia ... Może zimą coś pokombinuję ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Odświeżam temat bo coś tam się działo i sprawa ma się następująco. Uchwyty od szczotki na tył i grzebień na "drucie" od garniaka mocowany na przednim siedzeniu egzamin jako tako zdają, ale musi być spełniony jeden warunek, a mianowicie średnica uchwytu musi być grubsza, aniżeli 20 mm. co teoretycznie bardzo uprzykrza życie wędkarzom preferującym dzielony dolnik ... A każdy z nas ma pewnie choć jedną wędkę z takim właśnie dolnikiem zatem poszukiwania trwają dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Masz jakieś foto jak to wygląda na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Masz jakieś foto jak to wygląda na żywo? Mam, ale nie na szybko ... auto oczywiście kombi. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Kolego @nalewator fotki nie znalazłem, ale uchwyt na szczotki, którego użyłem podążając za wskazówkami z neta praktycznie nie spełnia swego zadania zamocowany do podsufitki samochodu w pozycji poziomej. Jak coś wymyślę na pewno napiszę. Mam za to foto uchwytu grzebienia mocowanego do zagłówka i to mogę wrzucić o ile jesteś zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Pewnie każda wskazówka mile widziana. Auto mam terenowe ale nadwozie to w sumie kombi więc patent powinien pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) U mnie to wygląda tak. Rozwiązania może nie powalają wyglądem, ale praktyczne. Dodatkowo za "zwykłymi" obejmami na zagłówek (pasażera czy też kierowcy zależnie od tego jak kto woli zamontować) przemawia fakt, iż zajmują mała miejsca i nie kolidują z funkcjami zagłówka. Mam też już je w poprawionej wersji oraz szukam jeszcze lepszych rozwiązań. I coś tam się dzieje Jeśli zaś chodzi o mocowanie z tyłu to jak już napisałem uchwyt od szczotek nie sprawdza się choć jest światełko w tunelu bo myślę, że można go nieco usprawnić aby spełniał założone funkcje. Natomiast to wymaga trochę czasu i na chwilę obecną na szybko widzę raczej uchwyty z blachy sprężynowej z "gumowymi" chwytakami. Proste i skuteczne. Co do mocowania uchwytów to oczywiście na przyssawki do szyb bocznych, a pomiędzy nimi w zależności od potrzeb element raczej plastikowy lub aluminiowy z uwagi na małe obciążenia jakie będzie przenosił i jego małą wagę. Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez SlawekNikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 A to mój patent. Dziś zainstalowany. Jeśli ktoś chce szczegóły napiszcie co Was interesuje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Wszystko z plastiku ? Na co zmontowane uchwyty nad szybami ? Edytowane 11 Maja 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Ponieważ dostałem również pytania na priv to już tu więcej szczegółów: Materiały:butapren klejlakier samochodowy (20 zł)stary karnisz aluminiowy (chodziło o wagę) blacha 1 mmkrótkie i dłuższe blachowkręty - kilka sztukuchwyty na rurki hydrauliczne różnej średnicy (ok. 60 gr-1,0 zł markecie budowlanym)materiał w postaci jakiejś pianki do wyklejenia uchwytówcienka blaszka (symboliczne ilości) Jak widać blacha została docięta i wyprofilowana do danego modelu samochodu. Długość karnisza też. cienka blacha została użyta do zamknięcia tylnych uchwytów. Uchwyty są otwierane jedną ręką.Oczywiście rozstaw uchwytów jest regulowany. W celu stabilizacji całego wieszaka (oprócz tego, że fragment końcowy blachy jest wsunięty za plastiki) użyto krótkich blachowkrętów, które co prawda naruszają podsufitkę, i boki (sam materiał) samochodu, ale nic poza tym. Ponadto - po zdemontowaniu śladu żadnego w zasadzie nie widać. Trochę chaotycznie może, ale zdjęcia z prac powinny więcej wyjaśnić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Rozwiązanie DIY podpatrzone z USA.Od tego sezonu jednosklady idą do tuby na dach. Będzie wygodnie i bezpiecznie dla sprzętu! Koniec z kijami w aucie ???? Dekle kupione na ebay ok $55 + przesyłka Rura PVC 6inch sch40 (330pln netto) Montaż do relingów na aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Jakbym chciał wozić na dachu to do thule pakuje i po temacie ... W zasadzie to bardziej widzę jedno thule, aniżeli kilka tub... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi