lukson Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Thule oczywiście jest fajnym rozwiązaniem ale do mojego jedno-składy 8'2" nie wchodzą ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Przetestowałem dziś swój patent podczas jazdy. Absolutnie nic nie przeszkadza pasażerom i kierowcy, a z zewnątrz praktycznie wędek nie widać. Oczekiwania spełnione w 100%.Rozwiązanie Luksona też ciekawe, ale jak rozumiem w te tuby to kije bez kołowrotków?Zależy co komu pasuje. Ja muszę w środku, bo na dachu mam bagażniki na rowery, a że z żoną zabieramy na łódkę kilka kijków, to nie mam możliwości przewożenia ich na dachu (w bagażniku czy w tubach).Dla niektórych koszt też ma znaczenie. U mnie to było między 30 a 50 zł za całość. Gdybym nie lakierował, to byłoby 20 zł mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Rozwiązanie Luksona też ciekawe, ale jak rozumiem w te tuby to kije bez kołowrotków?Trzy uzbrojone kije z dużymi multiplikatorami wchodzą! Bez multikow myśle, że z 10 Kijów się zmieści.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Działam sobie powolutku i ja. Moje rozwiązanie na tył. Przyssawki i profil aluminiowy, a na nim będzie uchwyt tylko jeszcze się zastanawiam jaki. Ciekaw też jestem jak pod obciążeniem powiedzmy trzech uzbrojonych wędek będą się sprawować przyssawki ... Może trzeba będzie zmienić na mocniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ktoś używa ?https://pl.aliexpress.com/item/Wysi-gniki-Po-ow-w-VRC-Pojazdu-Pr-t-Przewo-nik-Uchwyt-Pr-ta-Pas-Pasek/32859203420.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.488c2e0eUwp0ci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Na Basspro znalazłem coś takiego: https://www.basspro.com/shop/en/rod-saver-vehicle-rod-carrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Ktoś używa ?https://pl.aliexpress.com/item/Wysi-gniki-Po-ow-w-VRC-Pojazdu-Pr-t-Przewo-nik-Uchwyt-Pr-ta-Pas-Pasek/32859203420.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.488c2e0eUwp0ci Kupiłem bo nawet jeden z kolegów również mi polecił. Jak to wygląda na żywo widać na foto natomiast nikt nie pisze o właściwościach użytkowych to kilka słów ode mnie. Zacznijmy od tego, że trzeba mieć komplet uchwytów czyli 4 co nie jest takie oczywiste w super - hiper nowoczesnych autach ... Ja auto mam kombi i dość stare biorąc pod uwagę dzisiejsze standardy, więc jest nawet 2 dodatkowe uchwyty pomiędzy szybami z tyłu. Następnie dobrze by było aby były oddalone od siebie możliwie najdalej bo jeśli są blisko siebie to można sobie elegancko transportować 2 składy co widać na zdjęciu poniżej. Na zdjęciu nie widać 3 pasa, który będzie z tyłu pomiędzy szybami bo mam tam takie fajniutkie uchwyty dla, których kiedyś zastosowania nie miałem Teraz przekładam pas w zależności od tego czy jadę z mono blankami czy z 2 składami. Pasy te bardzo przyjemnie spełniają swoją rolę podczas transportu wędek nie uzbrojonych niezależnie od nawierzchni. Całkiem przyjemnie w czasie transportu castów niezależnie od nawierzchni. Przyzwoicie podczas transportu wędki czy wędek uzbrojonych w tradycyjną korbę na równej drodze i tragicznie na kiepskiej jak kołysze autem bo wtedy też kołyszą się nam wędziska z korbami waląc jedne w drugie i w tym przypadku wyższość casta na spinem jest bezapelacyjna Do zalet pasów należy zaliczyć szybki montaż i demontaż. Mi przypasowały na tyle, że zrezygnowałem z używania poprzedniego wieloelementowego samodzieła I jeżdżę z pasami na co dzień nawet. Edytowane 1 Maja 2019 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Kupiłem bo nawet jeden z kolegów również mi polecił. Jak to wygląda na żywo widać na foto natomiast nikt nie pisze o właściwościach użytkowych to kilka słów ode mnie. Zacznijmy od tego, że trzeba mieć komplet uchwytów czyli 4 co nie jest takie oczywiste w super - hiper nowoczesnych autach ... Ja auto mam kombi i dość stare biorąc pod uwagę dzisiejsze standardy, więc jest nawet 2 dodatkowe uchwyty pomiędzy szybami z tyłu. Następnie dobrze by było aby były oddalone od siebie możliwie najdalej bo jeśli są blisko siebie to można sobie elegancko transportować 2 składy co widać na zdjęciu poniżej. Na zdjęciu nie widać 3 pasa, który będzie z tyłu pomiędzy szybami bo mam tam takie fajniutkie uchwyty dla, których kiedyś zastosowania nie miałem Teraz przekładam pas w zależności od tego czy jadę z mono blankami czy z 2 składami. Pasy te bardzo przyjemnie spełniają swoją rolę podczas transportu wędek nie uzbrojonych niezależnie od nawierzchni. Całkiem przyjemnie w czasie transportu castów niezależnie od nawierzchni. Przyzwoicie podczas transportu wędki czy wędek uzbrojonych w tradycyjną korbę na równej drodze i tragicznie na kiepskiej jak kołysze autem bo wtedy też kołyszą się nam wędziska z korbami waląc jedne w drugie i w tym przypadku wyższość casta na spinem jest bezapelacyjna Do zalet pasów należy zaliczyć szybki montaż i demontaż. Mi przypasowały na tyle, że zrezygnowałem z używania poprzedniego wieloelementowego samodzieła I jeżdżę z pasami na co dzień nawet. uchwyt.jpgA jak to się zachowuje przy hamowaniu...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 W przypadku patyków nie uzbrojonych nie widzę problemu. Jak uzbrojone to ja mocuję tak aby multiplikator czy nawet korba (jedna jedyna) były przed rzepami. Jak będziesz musiał gwałtowniej zahamować to te rzepy mają za zadanie wędkę przytrzymać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 A jak ktoś zasadzi w dupę to będzie miał cast rację zębów hahah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Rozwiązanie DIY podpatrzone z USA.Od tego sezonu jednosklady idą do tuby na dach. Będzie wygodnie i bezpiecznie dla sprzętu! Koniec z kijami w aucie Dekle kupione na ebay ok $55 + przesyłka IMG_0447_.jpg IMG_0451_.jpg Rura PVC 6inch sch40 (330pln netto) IMG_0455_.jpg Montaż do relingów na aucie IMG_0516_.jpg IMG_0517_.jpgCo to masz za samochód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Hyundai terracan 3,5V6 (rzadki model) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi