szpieg Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Witam zacnych miłośników i rzemieślników . W końcu zdecydowałem się otworzyć swój wątek... Mam na imię Marcin , woblerki strugam już od kilku lat z małymi przerwami. Pierwsze moje ,,wytwory" przypominały nieforemne kluchy jak to mówi moja córka.Jak to pewnie większość z Was zaczynałem od małych woblerów kleniowych, po pstrągowe itd. Nie raz zarywałem noce wychodząc spełniony z mojej piwnicy ,,pseudo pracowni". Woblery wykonuje z lipy, tradycyjnie obróbka nożem i papierem ściernym. Kilka fotek moich klenio - pstrągowych przynęt. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) Ciekawe woblery robisz czekamy na więcej Edytowane 15 Września 2017 przez Michał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Wreszcie Witaj we własnym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 No to się zaczęło...Fajnie,że zechciałeś pokazać swoje wyroby,bo dużo słyszałem o Twoich "łownych boleniówkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 15 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 No to się zaczęło...Fajnie,że zechciałeś pokazać swoje wyroby,bo dużo słyszałem o Twoich "łownych boleniówkach". Cyprys19 , jeżeli chodzi o twórcę boleniówek to raczej ,,szpiegu" . Ja z boleniówkami dopiero zaczynam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ładne wyjście,wobki pierwsza klasa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 16 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Kolejne bardziej wygrzbiecone wobki kleniowo jaziowe 28 mm, wolno tonące 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Fajne wobki. Szkoda, że na ostatnim zdjęciu tak słabo je widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Ładne woblery! Tradycyjna metoda i materiał! LUBIĘ TO! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Będę szpiegował twój wątek ,widzę że zapowiada się interesująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 18 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Większy rozmiar... Różanki 8cm, ukleja 10cm oraz płotki 12 cm. Wolno tonące. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Płoteczki fajne starannie i dokładnie wykonane. Ciekawe kolorki je pokrywają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 18 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Grzbiety płotek to perły akrylowe zielona i miał być niebieski ( wyszedł niby fiolet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Widzę że się dzieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Wiosenna produkcja 12 cm szczupako - podobne... Edytowane 21 Września 2017 przez szpieg 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Fajne pajki,takie realistyczne odzwierciedlenie, widać że trochę pracy cię kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Fajne pajki,takie realistyczne odzwierciedlenie, widać że trochę pracy cię kosztowały.Trochę roboty było tym bardziej, że robiłem 20 sztuk od razu. Ładne kilkadziesiąt godzin... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 A możesz coś napisać jak pracują i na jaką głębokość schodzą. To przy 20 to napewno było sporo pracy ,ale i efekt końcowy robi też fajne wrażenie ,jak leżą obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Wolnotonące,praca umiarkowana z lusterkowaniem, schodzą tak do 1,5m. Waga bez uzbrojenia ok.25gram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Bardzo realistyczny dobór kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Fajne malowanie tych szczypakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Dzięki za uznanie , teraz mam na warsztacie karasia złocistego ,linki,plotki i ukleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 23 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Jeszcze z ubiegłego roku robione dla kolegi, chciał duże kiełbie to mu wystrugałem 13 cm wolnotonące 32 gramy. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Kolejna szczupakowa odsłona, linek 10 cm wolno tonący schodzi do ok. 2 metrów, praca umiarkowana z lusterkowaniem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 A to są dwie wersje kolorystyczne zaprezentowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi