WojtekCIN Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Kropelka to pikuś, chodzi o "trzęsienie" łapek podczas pracy pędzlem. Dlatego podłóż coś pod rękę i wystarczy odrobina skupienia. Wyjdzie dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Kropelka to pikuś, chodzi o "trzęsienie" łapek podczas pracy pędzlem. Dlatego podłóż coś pod rękę i wystarczy odrobina skupienia. Wyjdzie dobrze. Mnie tam sie nie trzesa - wystarczy 'kropelka' tego specyfiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ja tam czasami potrafie strzelic dwa redbulle zeby podniesc koncentracje hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Każdy ma swoje ulubione używki - ja wolę rudą na myszach od Ginu, a po dwóch redbullach to cały bym latał, nie tylko ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Bardzo ładnie Ci to wychodzi Ja tam do lakierowania lubię dobre piwko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Szkoda zdrowia na redbulle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ta czy tak , częste lakierowanie może się na wątrobie odbić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 LiteBuild ma zaletę taką, że dłużej "stygnie" i łatwiej nim przesączyć omotki ale zdarzyło mi się parę razy, że nie dosechł nawet po 4 dniach - miał suchy polep. za to highbild nigdy mi takiego babola nie strzelił. szybciej schnie i jest bardziej gęsty więc czasami muszę się posiłkować temperaturą do dobrego przesączenia omotek. szybsze wiązanie nie daje zbytnio czasu na ewentualne korekty - np "falowania" lakieru na napisach....wybór należy do lakiernika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Teraz już wybór dokonany - liczę na to, że jak dobrze proporcje zrobię i dokładnie wymieszam to zwiąże porządnie. Przemsol - co znaczy suchy polep? W sensie "poci się" - czyli do przetarcia nawet spirytusem, czy nie twardnieje i jest jakby tylko zżelowany? Trochę mnie straszysz Z resztą jak nie doschnie, to go popędzę nad farelką - ciepełko pomaga epoksydowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 w masie jest twardy ale na powierzchni nie uzyskuje "szkła". po przetarciu paluchem matowieje powierzchnia. w moim przypadku wątpię by było to złe wymieszanie i złe proporcje lakieru (mam trochę doświadczenia z żywicami). jedyne co mi przychodzi do głowy to stara partia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 To trzymam kciuki za mój - dzisiaj jakieś próby porobię, do jutra wyjdzie czy jest git (powinien w około dobę związać na tyle, żeby dało się stwierdzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Pewnie stara partia, ja tam ciagle lakieruje LB i nie byo zadnych problemow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Del Toro - dzięki, uspokoiłeś mnie, a wiem, że "parę" kijaszków masz na koncie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Light Build jest lepszy na 'pierwszy raz' - lepiej penetruje omotke, dluzej zastyga (wiec nie trzeba sie spieszyc - mozna sie bawic, modelowac.. ), etc.. Jedyny minus jest taki, ze czasem trzeba 'dolakierowywac' Ale tak jak Pawel - ja do dzis packam LB i chyba nie zmienie przyzwyczajen; lakierowanie jako ostatni krok do wlasnorecznie ukreconego customa ma relaksowac, nie spinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ja używam High build - faktycznie czas działania krótki , dlatego czasem , jak jest dużo do polakierowania, rozrabiam lakier na dwie porcje...Jakoś od początku używałem HB, i tak się przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 ja używam i LB i HB.... jak mam polakierować omotki na szczycie 0,8 mm to wolę LB... do mocniejszych kijków HB... taką sobie teorię uknułem na własne potrzeby... czy słuszna czy nie to już inna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Na razie jestem mega zadowolony z efektów. Omotki nakręcone, opis trochę grubawy, ale nawet zgrabny. Jutro lakierowanie - trzymajcie kciuki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Kolego nie wiem jaki to blank ale bez omotek na łączeniu takie testy, możesz mieć z niego travela. Jaka jest odległość od przelotki szczytowej do kolejnej.Nie ma opcji aby kijek strzelił Aco do odległości to jest ok tylko jak robisz przymiarki i dajesz przelotki na taśmie i na szczycie nie ma to optycznie tak wygląda wiem z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Nie ma opcji aby kijek strzelił Aco do odległości to jest ok tylko jak robisz przymiarki i dajesz przelotki na taśmie i na szczycie nie ma to optycznie tak wygląda wiem z doświadczenia Hubert ja jeden tak załatwiłem pierdyknął górny skład jak skórka od banana i od tamtej pory unikam takich prób na gołym blanku, oczywiście jest masa blanków gdzie te miejsca są wzmocnione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Jeśli chodzi o omotkę jak dobrze widziałem zrobiłes na dole srebrny tipet natomiast wyżej za uchwytem i przy zaczepie nie , spójniej by to wyglądało jako calosć jak tam też bys zrobił i ewentualnie też przy omotce na łączeniu ładnie by sie to komponowało ale i tak wyszło nieźle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 jedin - Dzięki za uwagi - faktycznie, pewnie bardziej typowo by wyglądało i może trochę spójniej, jakby tipety były też od strony fore, ale wymyśliłem sobie, że ma mi nie błyszczeć za dużo tam gdzie widzę wędkę, a sreberkiem trochę tylko ograniczam wizualnie napis. Takie trochę wbrew zasadom - po mojemu Z resztą, moja piękniejsza połówka zatwierdziła, a z tą opinią polemizował nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Stożek na minimach ustawiony z podpiętym młynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Stożek ustawiony na czuja - trochę zgapiony z innych wędek, trochę dopasowany do spacingów jaki mi wyszły z proporcjonalnego poszerzenia tabelki Fuji, ale po podpięciu kołowrotka weryfikację przeszedł wzorowo. Jak się zagląda w przelotki to jedna w drugą celuje nawet równiej niż w kijach "wzorcowych". Będzie działało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Pierwsze koty za płoty - wędka dosycha i po powrocie z krótkiego urlopu (za tydzień w weekend) będzie dziewiczy rejs Lakier idealny nie jest - parę razy odetchnąłem w złym momencie i poszło za daleko od omotki Nie udało mi się też super równo na większej powierzchni rozprowadzić (na napisie). Starałem się też nie robić lakieru za dużo, zwłaszcza na szczytówce. Kij i tak jest dość wolny. Trochę przez to straciła równość, ale omotki są dobrze pokryte, przelotki zabezpieczone - lakier swoje funkcje spełni Tak, czy siak, jak na pierwszy raz, chyba trudno byłoby mi zrobić to wszystko lepiej. Dzięki za podpowiedzi W październiku zabieram się za okoniówkę - powinno pójść trochę lepiej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Praktyka czyni mistrza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi