Taps Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Postanowiłem także otworzyć swój wątek.Woblerki tworzę już kilkanaście lat.Na początku znane były jako woblery kujwskie,teraz Taps.Na początek wrzucam zdjęcie dwóch woblerków jeszcze z lat 90-tych.Chętnie wrzucę tu nieco archiwalnych zdjęć.Gdzieś takie posiadam,lecz bede musiał do nich dotrzeć.Również bede tu umieszczał zdjęcia moich woblerów koncepcyjnych,moich nowych pomysłów.A takich powstaje dość sporo-zwłaszcza w zimne miesiące roku.Potraktuję to miejsce też jako archiwum ogólnodostępne,lecz też takie moje,do którego swobodnie będę mógł dotrzeć i odnaleźć to co mnie interesuje,odświeżyć pamięć,moje pomysły z przeszłości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 to takze umieszcze teraźniejszą serię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 to jeszce na bolka i pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 pierwsza oklejanka :-)Ukleja 9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Ten kielbik malowany na pstraga wyglada FANTASTYCZNIE. Ile wazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Oklejanka wyszła pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Łowiłem kiedyś tymi wobkami, stara seria malowanie aero. Ahhh ile one skusiły rybek Całe szczęście że posiadam jeszcze ich kilka <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Ja z kumplem także na nie wiele ryb złowiliśmy Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmio Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Taps mam takie pytanie czy te woblery o wiernej imitacji ryby np.ukleja to tampodruk czy raczej jakis rodzaj kalkomani a moze jakas jeszcze inna technika kiedys probowalem na papierze fotograficznym ale jakie byly tego efekty to szkoda opowiadac a moze cos zle robilem jesli cos mozesz przyblizyc bo mysle ze wielu adeptow tej sztuki jaka jest robienie woblerow skorzysta na radach Mistrza mysle ze po tym co pokazujesz na pewno wielu jestes wlasnie Mistrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Zawsze mam w pudełku jakąś bezsterową ukleję. Bardzo dobre wyniki w pewnych sytuacjach na Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 pierwsza oklejanka :-)Ukleja 9cm Prosze mi powiedziec jak pracuje ta slicznotka Podczas jednostajnego prowadzenia i w opadzie.Pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 http://www.youtube.com/watch?v=sBgvyIie0Xk na tym filmiku widać, że uklejka idzie ładnie pod powierzchnią wody, moja natomiast co chwilę się wychyla dziobem ponad powierzchnie i się obraca, czy mogę prosić o jakieś rady jak ją ustawić ?Mam uklejke bez sterową 9 cm. Z drugą sobie w miarę poradziłem, ale też lubi wyskoczyć ponad powierzchnie przy szybszym ściąganiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 http://www.youtube.com/watch?v=sBgvyIie0Xk na tym filmiku widać, że uklejka idzie ładnie pod powierzchnią wody, moja natomiast co chwilę się wychyla dziobem ponad powierzchnie i się obraca, czy mogę prosić o jakieś rady jak ją ustawić ?Mam uklejke bez sterową 9 cm. Z drugą sobie w miarę poradziłem, ale też lubi wyskoczyć ponad powierzchnie przy szybszym ściąganiuMoże o to chodziło producentowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 1.Kiełbik waży 3g 2.woblery są oklejane kalkomanią lub naklejkami na cienkiej przezroczystej folii.Taka kalkomania tyle że z klejem. 3.Uklejki pracują rozmaicie.Zależy czy z prądem,czy pod prąd.Inaczej zachowuje sie w szybkim,inaczej w wolniejszym nurcie.każdy nią łowi po swojemu,czesto odmiennie niż ja.Na okonie prowadzę jednostajnie,jak nie reagują to czasem podszarpnę.Na szczupaki skokami.Na belony bardzo szybko i agresywnie(choć są dni że trzeba wolniej)Na bolenia w poprzek nurtu,z nurtem szybko.Pod prąd wolno,tak jak na filmiku.Tak by smuzyła powierzchnię.Ale to na Wiśle.Ale na Brdzie chłopaki łowią tak by chlapała o powierzchnię-i też mają wyniki.Oczywiście są też tacy co wyników nie mają Jest nowy filmik z pracą Uklejki:http://www.youtube.com/watch?v=l-VTAAtY6pU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Czas wykonać kilka trociówek,wiec takie swoje wzory znalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 i takie: Za jakiś czas będą oryginalne łamańce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 łamańce11cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 opaskowy 9cm na sandacza,bolenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 te 6-tki jak znalazl na zimowego grubego kleksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 a 8 na bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Michał, czy dobrze pamiętam, te łamańce mają tez być w mniejszym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Tak,będą jeszcze pstrągowe odmiany łamańców.Ale to jeszcze troche,bo mnie tu już naciskają na standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Tak,będą jeszcze pstrągowe odmiany łamańców.Ale to jeszcze troche,bo mnie tu już naciskają na standardowe. Mam nadzieję, że przed moim powrotem na Wyspę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ostatnie moje jesienne wariacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 no, no ... ten czerwony kuperek trocINY może niezle wkurzac ale poki co bardziej mniej interesują male krepe zabawki ktorymi chyba sie nie chwaliles a na allegro je widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi