Skocz do zawartości

woblery Taps

Taps

Rekomendowane odpowiedzi

A to taki bezsterowiec sprzed lat. 5cm z myślą o pstrągach.

Powstało ich zaledwie kilkanaście sztuk,do własnego pudełka.

i

jeszcze robal

nie takie znow kilkanascie i nie takie znowu wlasne pudelko bo jesli dobrze pamietam to sam mialem 10 sztuk

:mellow:

• 2 miesiące temu...

Na razie pomysł zawieszony,bo brak czasu.Do boleni jeszcze 2 miesiące,a ja już wyczyściłem magazyn :D

Na łamańca 9cm złowiono kilka jazi !!!

wiec,pstrąg nie pogardzi takim maleństwem.

Jak bedą to wrzucę foto.Ale niektóre moje pomysły nabierają mocy urzędowej nawet kilka miesięcy :D

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Jest to kalkomania wodna lub tzw kalkomania z klejem.

Dorado,Salmo ma inne kalkomanie.Jak widać każdy opracował swoją technologię.

Kiedyś Salmo miało fajną reklamę stworzoną przez Darka Panasa z Dragona mówiąca że Salmo czerpie z natury swoje inspiracje.Na reklamie były rysunki przeobrażającego sie liścia z zielonego percha,papryczkę w woblera jaskrawoczerwonego,orzecha włoskiego w slidera.Fajny pomysł.

Moje wzornictwo też jest wzięte z natury.Żywcem wzięte zdjęcia ryb i naniesione na przynęty.Okoń,płoć,kiełb,strzebla,pstrąg potokowy.A w trakcie realizacji są inne.

Jest wiele,wiele innych pomysłow,ale czasem poprostu nie ma na nie czasu.

A trzeba ogarniać to co jest aktualnie.

Teraz Ukleje i Ukleje-S.Bolenie biorą,wiec jest popyt.A tam gdzie woda przeThrillowana,kto myśli nad wodą,kto kombinuje-ten łowi z powodzeniem na moje bezsterowce.

Na emaile przychodzi mi cała masa fotek z boleniami na moje przynęty.Nawet nie pytam czy moge je użyć,poprostu sporo z nich jest mało estetycznych.A szkoda.

Malowanie: używam tylko farb do malowania samochodów,rozpuszczalnikowych,baz.Wodorozcieńczalnych nie używam.Za długo schną.

To jest dopiero armia... :D

Zdradzisz trochę techniki malowania/kalkowania/naklejania? :D

Armia...

Ukleja jest moim flagowym modelem. Stworzona na bolenie,ale ja najwiecej złowiłem na nie chyba okoni.Ale to pewnie dlatego,że najczęsciej na nie ostatnio jeżdzę.Mam na jeziorko 12 km od pracowni,bez korków,świateł,głownie lasem,wiec korzystam.

Co do Uklejek... zrobiłem już ich chyba 6-7 tysiecy.

Łatwo to moge policzyć,bo wiem ile zamawiam z drukarni.A są 7 i 9 cm.Ukleje,Ukleje-S i Ukleje SALT.

Są jeszcze 11 cm dla chłopaków z Irlandii.

i dwie odmiany 9 cm z wiekszymi brzuchami.

Ale powstała zupełnie nowa wersja bezsterowca...ale pomalutku.

Nie pokazałem jeszcze wszystkich archiwalnych.