Skocz do zawartości

woblery Taps

Taps

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jeszcze nie miałem Twoich woblerów ale muszę ich spróbować. Bardzo dobre filmy z pracą woblerów pod wodą. Tak powinno się przedstawiać woblery, same zdjęcia zupełnie nic nie dają.

wysłane do Ciebie.

Za jakiś czas wszystkie moje woblerki będą miały filmy.Niestety na razie nie mam za wiele czasu by sie uporać z tym że YT psuje jakość filmów.Ale pomalutku.

@wobler129 - dzięki

to jeszcze Oczlik:

Jeszcze nie miałem Twoich woblerów ale muszę ich spróbować. Bardzo dobre filmy z pracą woblerów pod wodą. Tak powinno się przedstawiać woblery, same zdjęcia zupełnie nic nie dają.

Zgadzam się w 100%. Opisy w stylu: 'praca ogonowo - dupno - lusterkująca' też nie oddają, a tu widać wszystko jak na dłoni. Oczlik kapitalny!

• 1 miesiąc temu...

@Taps - a ten sandaczowy slim, kiedy będzie dostępny? Na stronie chyba jeszcze nie widać...

Jest dostępny prawie od roku.

Wiele moich przynęt nie ma na stronie.

Bombolki,Slimy,Krąpiki,Ukleje 11cm,Żuki,Biedronki,Baryłki,Łezki,Oczliki 2 i 2,5cm,Shady 6 i 8cm,Płoć 10cm,Jerk Traper 12 cm Perłowy z czarnym i niebieskim grzbietem

Shad i płoć Lamaniec....

tego nie ma na stronie -a produkcja jest na bieżąco.

Slimy te co tu na forum lub za około tydzień w kolorach takich jak ostatnie Shady.

Potrzebujesz?

to na ten adres pisz: m-osinski@o2.pl

Michał

Za jakiś czas wszystkie moje woblerki będą miały filmy.Niestety na razie nie mam za wiele czasu by sie uporać z tym że YT psuje jakość filmów.Ale pomalutku.

Dało by rade wrzucić jakiś filmik pokazujący prace uklei podczas jerkowania jesli nie bedzie to problemem na stronie pisze ze można w ten sposób nią łowić ale internecie nie ma filmików pokazujących jej prace podczas takiego łowienia :(

Edytowane przez Arwanii

Dało by rade wrzucić jakiś filmik pokazujący prace uklei podczas jerkowania jesli nie bedzie to problemem na stronie pisze ze można w ten sposób nią łowić ale internecie nie ma filmików pokazujących jej prace podczas takiego łowienia :(

Jak Ci chodzi o tą bez steru to sobie ustaw szczytówkę na godzinę jedenastą i prowadząc podbijaj minimalnymi ruchami nadgarstka coś jak gumę na sandaczach ale lżej i częściej. Sam zobaczysz co potrafi. U mnie w rejonie ukleja ta bez steru to jedna z najczęściej używanych przynęt i sam się przekonałem, że działa.

• Like 1

Na razie nie mam za bardzo czasu.Ale będzie to wyjątkowo trudne,bo nie pracuje ona tak wyraźiście jak jerk.

Już pewną receptę podał Krisu23.Ja łowie z opuszczoną szczytówką i podczarpuje nieregularnie.Co jakiś czas.Tak u mnie sie sprawdza.

Ale pewnie co wedkarz/woda/warunki to bedzie co innego.Tę przynętę trzeba wyczuć i znaleźć dla niej zastosowanie.Piszę tak bo dochodzą do mnie różne głosy od klientów.Na szczęście,czy nie szczęście każdy łowi inaczej,każdy ma odmienne doświadczenia.

Ważne że łowi.

A bywają momenty,że ryby zachowują się jak by były w amoku jak widzą tę przynętę .

Mnie ona pasuje bo da się animować. Sposób o którym napisałem działa w momencie kiedy ukleja ratuje się przed bolkiem wyjeżdżając z miejsca ataku jak to się mówi "na ogonie" są inne przynęty które też to robią np ołówek od RH. Ale on jest dużo większy a czasem właśnie o to chodzi żeby wstrzelić się z wielkością przynęty w rozmiar uklei na której żerują bolki. Niestety jest to najłatwiej osiągalny bezster w mojej okolicy i w wielu miejscach da się zauważyć, że bolki są nim znudzone. Tak było w tym roku na kanale miedzy J Żywieckim a Międzybrodzkim. Oblężenie jak na Słupi 1 stycznia i na 10 gości 9 rzucało Twoją ukleją. Każda przynęta która jest prezentowana setki a może tysiące razy w końcu zostanie olana. Dlatego trzeba kombinować z prowadzeniem bo często powoduje to zmianę sytuacji o 180stopni, a ten wobler się do tego nadaje.

• 2 miesiące temu...

Zapytam jeszcze raz ,bo widzę że mój post utknął gdzieś między zdjęciami wobków ,jaka jest waga wobków boleniowych -pewnie różna bo widzę że różne są gabaryty przynęt?Widzę ze nastąpiła zmiana designu wobków ,wg. mnie pozytywnie wyszło.

Edytowane przez Krystekwolf

Zapytam jeszcze raz ,bo widzę że mój post utknął gdzieś między zdjęciami wobków ,jaka jest waga wobków boleniowych -pewnie różna bo widzę że różne są gabaryty przynęt?Widzę ze nastąpiła zmiana designu wobków ,wg. mnie pozytywnie wyszło.

odp

post-45930-0-56952900-1359528115_thumb.jpg

post-45930-0-16256300-1359528126_thumb.jpg