joker Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Podoba mi się praca Bastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Potwierdzam.A zdjęcia mówią same za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 ...na jednej z piekniejszych rzek Polski... tzn.? że Brda niby? na Wdę to coś za szeroko wygląda :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Potwierdzam.Ale to jest oczywiscie moja opinia o Brdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Bombolki i Baryłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Baryłek ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Woblery są w wersjach jedno i dwucyckowych.Baryłka 3,5cm -5gram Taps , b&b fajne ale.... one nie ważą 5gr , nawet z kotwą , max 3.3 gr . Wagę trza kalibrować w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 @Spin patrząc na te kabany zauważyłem, że na 2 i 3 zdj. masz tą samą rybe Wiedziałeś?Spinn76, to oczywiście ryby złowione przez ciebie, i nie chcę podważać Twoich słów.....ale na zdj 2 i 3 naprawde jest bankowo ta sama ryba, układu kropek nie oszukasz. Widocznie nie zwróciłeś uwagi, że udało Ci się drapnąć 2 razy ten sam egzemplarz! I tu widać właśnie skuteczność metody C&R, jeśli chodzi o długość ryby to w różnych okresach roku może się znacznie wahać, znanych jest wiele przypadków złowienia tej samej ryby w różnych długościach i niekoniecznie za drugim razem bywała ona dłuższa. Przyroda! A co do przynęt, na które je złowiłeś, to widać że tapsiory są pożerane przez kropki ze ślinotokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Ważą 5g, jak używam dwóch dużych kulek.Zauważ ,że są wersje z: 2x duze,2x małe i mała i duża kulka.Najlepsze moim zdaniem są 2x duze,lecz woblery wychodza ledwo pływające,lub bardzo wolno tonące,takie neutralne. No ale nie wszystkim sie to podoba. Baryłki powstaly wg moich potrzeb,wymagan i chyba bedę robił tylko z dwoma dorodnymi cycami. Zawsze byłem zwolennikiem większych cyckow :-) Taps , b&b fajne ale.... one nie ważą 5gr , nawet z kotwą , max 3.3 gr . Wagę trza kalibrować w warsztacie Edytowane 29 Marca 2013 przez Taps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Piękne kluseczki:) Małe jest piękne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Michał, a jaziowców cycatych nie będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Michał, a jaziowców cycatych nie będziesz robił? Michał, a jaziowców cycatych nie będziesz robił? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 ? Mniejszych, mniej pękatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Mniejszych, mniej pękatych Baryłki to są własnie jaziowe.U mnie na takie zagryzają. Ale sa też mniejsze; łezki i oczliki.Oczliki to pewnie znasz 3szt dla przykładu,2,5cm dlugosci.Poszukaj we wczesniejszych postach,chyba sa inne zdjęcia i filmik,co to w wodzie wyprawia.tak żeby kota w worku ....wiadomo. Po swietach zrobie dla Ciebie te "okleje bezstresowe" na seabassy Edytowane 29 Marca 2013 przez Taps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Odnośnie Oczlika to mam takiego różowego, chyba ze 4 sezony i jak najbardziej sprawdza się u mnie przy okoniach, które ochoczo go zagryzają, bardzo chwalę sobie tego wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Kolego wepster ale dałes mi teraz do myslenia.Chociarz ze były złapane w innych miesiącch to różniły sie też gruboscią i dł.Widze też że sie różnią kropki na pokrywie skrzelowej minimalnie.Ale jak kolega sympatyczny powiedział moze faktycznie przyroda.Bo ja już sam nie wiem.Najważniejsze że cieszą sie zdrowiem i rosną do rangi profesorów .A kolega Tapsik jest z sezonu na sezon coraz lepszy z wobkami i tym bardziej że ciągle cos nowego wymysla.Jego np popery 9cm tez wymiatają bolki na wiśle.Coś pięknego.Pozdrawiam kolego wepster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 w wodzie wiosna.Dziś podczas kręcenia filmików z przynętami pojawiły się dwa zwierzątka :-) http://www.youtube.com/watch?v=VgRtJCpyOgQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ładna praca wobasków :-) i zwierz straszny hahahah.Tak wiosna w pełni :-).Byłem w Niedzielę nad rzeką nie da się łowić bo rozlana jak diabli ale żab tyle że trzeba uważać gdzie się staje :-) wiem już co pójdzie na pierwszy ogień jak woda opadnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ta bombolka złota to wersja lajtowa czy magiczne 5gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Piękna rzeka, siedział bym nad nią i nie łowił, która to? Ładnie pokazane woblery, można brać prezentacje podwodną za wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ta bombolka złota to wersja lajtowa czy magiczne 5gr ? Bombolka 3,2-3,4 gBaryłki mają teraz 4,4-4,7g(były różne wersje) Na drugim filmiku z Kiełbiem pod koniec filmu widać pstrąga ,który ucieka.Tak dla mniej spostrzegawczych :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Kilka boleniówek i Oczliki 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Jakie mają parametry te boleniówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Jakie mają parametry te boleniówki ?82mm 11-12g i świetną łagodną pracę.Już słyszałem wiele pochwał na te woblery.Połowiły dość dobrze,a przede wszystkim stawiają niewielki opór w wodzie.To taka najszęstrza słyszana przezemnie zaleta. Za dwa dni przybedzie mi w magazynie około 200 tych boleniówek.Jak ktoś zainteresowany,to na priw,,bo bedę chciał je szybko porozsyłać po sklepach.Czekają.wrzuce foto nowych kolorów,bo co serią te zawsze coś nowego sie pojawia. A ja tymczasem wczoraj porzucałem dwucyckową Baryłką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 A więc są.Osa 3 82mm w kilku kolorach.Dziś wysyłki do tych co zamówili i zapłacili.Jutro paczkuje dla sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi