Skocz do zawartości

woblery Taps

Taps

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

@Spin patrząc na te kabany zauważyłem, że na 2 i 3 zdj. masz tą samą rybe :) Wiedziałeś?

Spinn76, to oczywiście ryby złowione przez ciebie, i nie chcę podważać Twoich słów.....ale na zdj 2 i 3 naprawde jest bankowo ta sama ryba, układu kropek nie oszukasz. Widocznie nie zwróciłeś uwagi, że udało Ci się drapnąć 2 razy ten sam egzemplarz! I tu widać właśnie skuteczność metody C&R, jeśli chodzi o długość ryby to w różnych okresach roku może się znacznie wahać, znanych jest wiele przypadków złowienia tej samej ryby w różnych długościach i niekoniecznie za drugim razem bywała ona dłuższa. Przyroda! A co do przynęt, na które je złowiłeś, to widać że tapsiory są pożerane przez kropki ze ślinotokiem ;)

Ważą 5g, jak używam dwóch dużych kulek.

Zauważ ,że są wersje z: 2x duze,2x małe i mała i duża kulka.Najlepsze moim zdaniem są 2x duze,lecz woblery wychodza ledwo pływające,lub bardzo wolno tonące,takie neutralne. No ale nie wszystkim sie to podoba. Baryłki powstaly wg moich potrzeb,wymagan i chyba bedę robił tylko z dwoma dorodnymi cycami. Zawsze byłem zwolennikiem większych cyckow :-)

Taps , b&b fajne ale.... one nie ważą 5gr , nawet z kotwą ,  max 3.3 gr <_< . Wagę trza kalibrować w warsztacie ;)

Edytowane przez Taps

Mniejszych, mniej pękatych ;)

Baryłki to są własnie jaziowe.U mnie na takie zagryzają.  Ale sa też mniejsze; łezki i oczliki.Oczliki to pewnie znasz

3szt dla przykładu,2,5cm dlugosci.Poszukaj we wczesniejszych postach,chyba sa inne zdjęcia i filmik,co to w wodzie wyprawia.

tak żeby kota w worku   ....wiadomo.

Po swietach zrobie dla Ciebie te "okleje bezstresowe" na seabassy

post-45930-0-61628100-1364575534_thumb.jpg

post-45930-0-77811400-1364575551_thumb.jpg

post-45930-0-81029800-1364575596_thumb.jpg

Edytowane przez Taps

Kolego wepster ale dałes mi teraz do myslenia.Chociarz ze były złapane w innych miesiącch to różniły sie też gruboscią i dł.Widze też że sie różnią kropki na pokrywie skrzelowej minimalnie.Ale jak kolega sympatyczny powiedział moze faktycznie przyroda.Bo ja już sam nie wiem.Najważniejsze że cieszą sie zdrowiem i rosną do rangi profesorów :P .A kolega Tapsik jest z sezonu na sezon coraz lepszy z wobkami i tym bardziej że ciągle cos nowego wymysla.Jego np popery 9cm tez wymiatają bolki na wiśle.Coś pięknego.Pozdrawiam kolego wepster.

• 3 tygodnie później...

Ta bombolka złota to wersja lajtowa czy magiczne 5gr ;)  ?

Bombolka 3,2-3,4 g

Baryłki mają teraz 4,4-4,7g(były różne wersje)

Na drugim filmiku z Kiełbiem pod koniec filmu  widać pstrąga ,który ucieka.Tak dla mniej spostrzegawczych :-)

• 4 tygodnie później...

Jakie mają parametry te boleniówki ?

82mm 11-12g  i świetną łagodną pracę.Już słyszałem wiele pochwał na te woblery.Połowiły dość dobrze,a przede wszystkim stawiają niewielki opór w wodzie.To taka najszęstrza słyszana przezemnie zaleta.

Za dwa dni przybedzie mi w magazynie około 200 tych boleniówek.Jak ktoś zainteresowany,to na priw,,bo bedę chciał je szybko porozsyłać po sklepach.Czekają.wrzuce foto nowych kolorów,bo co serią te zawsze coś nowego sie pojawia.

A ja tymczasem wczoraj porzucałem dwucyckową Baryłką:

post-45930-0-26044800-1368422158_thumb.jpg

post-45930-0-08325600-1368422167_thumb.jpg