Skocz do zawartości

woblery Taps

Taps

Rekomendowane odpowiedzi

@Guciolucky -właśnie zbroję i dziś jeszcze testy/ustawianie

@Hektor-tak,chyba agrafka otworzyła się tuż przy podbieraniu.Przy jerkowaniu już kilka straciłem z tego powodu(agrafki Spinwal lub Dragon)

@bereci69-Szerszenie.Jest to jeden z moich pierwszych woblerów,model sprzed 15-20 lat.Były wersje z piórkami na wzór Yo-zuri Slavko(już ich dawno nie ma w ofercie) Pracuje mocno,do 60-80cm pod powierzchnią.

Ostatnio zrobiłem troszkę archiwalnych woblerów:Narapy5cm,wspomniane Szerszenie,Oczliki 2cm,Kujawiaki 5cm(zaraz je wrzucę tu do wątku)

Edytowane przez Taps
  • Like 1

Do połowu dużych ryb nie używaj rozpinanych agrafek.

Łatwo mówić.Ja mam taki styl jerkowania,że mam kilka odmian jerków:

pływający

tonący

szybkotonący

mocno pływający

wolnotonący lewitujący w toni

i na odcinku 200 metrów jak obławiam to potrafię przepiąć 10x przynętę.Za plecami łowię powierzchniowcem schodzącym do 20cm,przed sobą w prawo jest 2m z kępami zielska-to tonący,a na lewo trawki i wody max 1metr.Więc rzeźbię,ale bywa efekt.Na razie rekord 14szt w 4 godziny,brań,wyjść nie liczę.

• Like 2

Łatwo mówić.Ja mam taki styl jerkowania,że mam kilka odmian jerków:

pływający

tonący

szybkotonący

mocno pływający

wolnotonący lewitujący w toni

i na odcinku 200 metrów jak obławiam to potrafię przepiąć 10x przynętę.Za plecami łowię powierzchniowcem schodzącym do 20cm,przed sobą w prawo jest 2m z kępami zielska-to tonący,a na lewo trawki i wody max 1metr.Więc rzeźbię,ale bywa efekt.Na razie rekord 14szt w 4 godziny,brań,wyjść nie liczę.

..to do kolegi Miszczunia zdecydowanie polecam się zgłosić. Ukręci nieco większych snapów i szybka zmiana przynęty będzie bezproblemowa. Ja również preferuję szybką wymianę przynęt, głównie woblerów i chwalę rękodzieło Piotra, w różnych rozmiarach...

..to do kolegi Miszczunia zdecydowanie polecam się zgłosić. Ukręci nieco większych snapów i szybka zmiana przynęty będzie bezproblemowa. Ja również preferuję szybką wymianę przynęt, głównie woblerów i chwalę rękodzieło Piotra, w różnych rozmiarach...

a kto to i co oferuje?

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...