Skocz do zawartości

woblery Taps

Taps

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Co do Flash-y:

Powstały boleniówka,następnie ten sam model bez steru.Potem model z numerem roboczym 77,czyli wspomniana sandaczówka.Są już prototypy tego modelu w wersji 9,5cm i jeszcze jedna boleniówka z drgającą pracą i z pracą w opadzie.

Flash-e wyróżniają się tym z mojej oferty woblerów,że są pokryte holograficzną folią.Folią srebrno-tęczową,tęczową,srebrno-tęczową pryzmatyczną, złotą, złotą w wersji laser... itd. Temat rozwojowy, na tyle,że musiałem znaleźć jakieś nazwy na nowe modele w wersji Flash. Kupiłem niedawno moje ulubione gumki na okonie,czyli Fish Arrow modele Flash-J .Więc nasunął mi się pomysł,abym woblery w wersji Flash tak nazywał. Pierwsza boleniówka Flash-A,bezsterowiec Flash-B,mała sandaczówka,na którą będę łowił pstrągi ( a już połowiłem kilka boleni i okoni):Flash-C i...są prototypowe Flash-D i Flash-E. Będzie się to odbywało chronologicznie.

Te dwa ostatnie pokażę jak coś już na nie złowię i będzie minimum 50szt w magazynie.Pokazywać coś i odpisywać na pytania potencjalnych klientów,że ich teraz nie mam,jest marketingowo słabe i nie leży to w moim interesie :-) Choć teraz mam czas wędkowania i czas prac na działce,to w listopadzie będą pierwsze Flashe D i E . Flash sandaczowy 9,5cm pracuje drobno i do 1 metra(jak już wspomniał Guciolucky) Pracuje nad tym by nie odbiegał mocno od pracy mojego Slima,bo jest świetny i ma mnóstwo swoich zwolenników(jak pracuje Slim zobacz na YTubie-Slim Taps) Nowa sandaczówka ma grubszy i mocnieszy ster.

post-45930-0-53057000-1573485255_thumb.jpg

post-45930-0-94147700-1573485267_thumb.jpg

post-45930-0-32224900-1573485277_thumb.jpg

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Jeszcze raz Flash-C 7,5cm w nowych kolorach i Flash-C 9,5cm.Te większe na razie powoli idą,bo pilniejsze są trociówki i ....

ps.Bym zapomniał !  Po dwóch latach przerwy, będę się wystawiał na Rybomanii w Poznaniu 06-08.03.2020. Zapraszam

post-45930-0-56504000-1575462637_thumb.jpg

post-45930-0-96970300-1575462653_thumb.jpg

• Like 1

Te 9,5cm to jaką mają wagę?

Praca jak tych mniejszych?

pływające 9-10g

wolnotonące dopiero się malują,ale nie wiem jaka będzie ich praca.Ma być sandaczowa,(nie gorsza niż mój Slim) i tylko sandaczowa.

W sandaczówkach dołożenie 1-2g ołowiu psuje pracę.Więc jeszcze troszkę prób z tymi 9,5cm mnie czeka.Choć te co są już są dobre.

• Like 1

Czy trociowe będą jakieś nowe modele? Czy nowe kolory istniejacych?

Zrobiłem kilkadziesiąt mixu trociowego do sklepu.Teraz kończę 70szt modelu Kujawiak 6,5cm w landrynkowych kolorach.Modelu tzw trociowo-pstrągowego.

Nowych modeli trociowych nie mam w planach.Ten rynek przynęt się kurczy,robię je raczej sentymentalnie,bo od nich(i pstrągowych)zaczynałem swoją przygodę z woblerami.Kiedyś nad Słupią w 2-3 dni sprzedawałem 400 woblerów-teraz tę ilość przez cały rok.

Edytowane przez Taps

pływające 9-10g

wolnotonące dopiero się malują,ale nie wiem jaka będzie ich praca.Ma być sandaczowa,(nie gorsza niż mój Slim) i tylko sandaczowa.

W sandaczówkach dołożenie 1-2g ołowiu psuje pracę.Więc jeszcze troszkę prób z tymi 9,5cm mnie czeka.Choć te co są już są dobre.

Pewnie zgłoszę się do Ciebie po kilka tych woblerów, ale to już po nowym roku.

Raczej pływające mnie interesują.