Skocz do zawartości

woblery Taps

Taps

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Nowe pozycje linii Flash, dzisiaj miałem okazję przyjrzeć się pracy trzech nowych propozycji o charakterze boleniowym i boleniowo/sandaczowym.

Mój faworyt, Flash 9.5cm sandaczówka, boleniówka, nocny zabijaka reofilnych drapieżników. Praca z wyraźnym lusterkowaniem, delikatna akcja ogonowa w małym zakresie wychyleń, szybki start od najmniejszych prędkości, postawiony w średnim nurcie sam pracuje w mocniejszym nurcie możliwa prezentacja techniką wstecz. Szybka amplituda drgań jak na wobler o długości 95mm. Przypadnie do gustu łowcom opaskowych drapieżników, sandaczy, boleni, kleni i rzecznych pstrągów. Głębokość pracy przy łowieniu z ręki w zależności od usytuowania szczytówki od 0.5 do ok 1.2m. Wobler zrobił na mnie świetne wrażenie. Osobiście jestem miłośnikiem modelu slim, który jest bardziej oszczędny w pracy ale Flash może zmienić ranking o czym przekonam się wiosną.

Flash sterowy boleniowy, długość ok 8.4cm, piękny lot w pozycji wyprostowanej, bez opcji zaczepiania linki o kotwice. Praca to drobne lusterkowaniem w osi bez wychyleń ogona, w opadzie lusterkuje, podczas ściągania wypadkowo pokazuje boczki, które nie zamierają a cały czas wabiąco drgają. Nie jest przesadnie obciążony co pozwala mu pracować także przy wolnym prowadzeniu. Wobler jest bardzo przyjazny i łatwy w prowadzeniu, śmiało więc mogę polecić go nawet początkującym boleniarzom, którzy kupując Flasha dokonają trafnej inwestycji.

Flash bezsterowy, wobler o największym zasięgu wśród całej trójki, leci idealnie prosto i celnie jak strzała z łuku. Opadając lusterkuje, podczas ściągania kolebie bokami i przy odpowiednim tempie wpada w ruch essowaty. Jeśli po wpadnięciu do wody, rozpoczniemy zwijanie, uzyskamy efekt znaczenia na powierzchni wody wężowego śladu. Typowy, stabilny, przedstawiciel bezsterowców do łowienia rap w miejscach bez uciągu wody lub w dół cieku czy lekko po skosie. Wobler łatwy w obsłudze, dużo łatwiejszy w porównaniu do serii bezsterowych Os i Ukleji Taps, dlatego wskazał bym go jako podstawowa pozycja jeziorowych adeptów rapowania.

Woblerki ubrane są w kotwice owner tak więc nie wymagają wymiany nawet przez największych wielbicieli ostrych grotów, sam należę do tej grupy. Refleksy, fleszowanie i bliki wzmacnia powłoka holograficzna od której pochodzi nazwa serii.

post-50477-0-82203100-1580731678_thumb.jpgpost-50477-0-50981400-1580731707_thumb.jpg

• Like 11

Z powodu wstrzymania dostaw kotwic z Chin,w tym roku moje woblery: Slim,Flash-C 9,5cm,Ukleja 9cm, Osa1, ShadTT, Flash-D 

będą zbrojone w znane i lubiane Gamakatsu B13

Do wyczerpania zapasów(kilka tys.szt.) lub do wyklarowana sie chińskiej sytuacji.

Edytowane przez Taps
  • Like 2

• 3 tygodnie później...

Flash sterowy boleniowy 8,4cm o ktorym wspominal Kuba wydaje sie byc interesujaca propozycja na poczatek sezonu boleniowego.

Zdradzisz Michale cos wiecej ?

Po targach wyślę Twoje zamówienie i wspomniany Flash-D do testów.OK?

• Like 1

Dziękuję za targi,za odwiedziny na stoisku.Poznałem osobiście wielu swoich klientów,których znałem tylko wirtualnie.Poznałem wielu wędkarzy,którzy doskonale znają moje przynęty,moje filmy z YouTuba gdzie łowię ryby(choć nie jestem tzw jutuberem,to kilka filmów roczne zamieszczam).Nieskromnie przyznam, spodziewałem się,że nowe modele,czyli seria Flash wzbudzą zainteresowanie.Potwierdziło się 1f642.png:-) Flash-A,Flash-B,Flash-C i Flash-D zupełnie nowe woblery pokryte holograficzną folią.Już w kilku sklepach są,za chwilę wysyłam do następnych.Zaraz się pojawią na mojej stronie: www.woblerykujawskie.pl
Nawiązałem kontakt z kilkoma nowymi sklepami.Reasumując:bardzo owocne targi.
Szkoda tylko,że większość rękodzielników ze Strefy Rękodzieła zaprzepaściła rozwój tego działu na targach.Pomysł powstał i w trakcie targów go zabito.Do zobaczenia za rok.

post-45930-0-20208600-1583710601_thumb.jpg

post-45930-0-54095600-1583710624_thumb.jpg

• Like 9

• 2 tygodnie później...

Rzutem na tasme dotarly woblery do mnie tuz przed zamknieciem granicy :rolleyes:

Wczoraj dzieki opadajacej wodzie potestowalem Flasche 9,5 i Slimy i powim krotko,- pasuja do mojej wody i do moich upodoban, ryby jeszcze sie nie "wypowiedzialy" ale to tylko kwestia czasu ;)  jak sadze.

Do spradzonych w tym miejscu i czasie (gdzie wczoraj lowilem) killerow tez nie bylo wyjscia wiec trudno cos sensownego powiedziec...

Od niedzieli zaczne juz powoli lazic za alozami, wiec jak wejda do doplywow to moze uda sie jaakies egzotyczne  zdjecic zamiescic ;)

• Like 2

Rzutem na tasme dotarly woblery do mnie tuz przed zamknieciem granicy :rolleyes:

Wczoraj dzieki opadajacej wodzie potestowalem Flasche 9,5 i Slimy i powim krotko,- pasuja do mojej wody i do moich upodoban, ryby jeszcze sie nie "wypowiedzialy" ale to tylko kwestia czasu ;)  jak sadze.

Do spradzonych w tym miejscu i czasie (gdzie wczoraj lowilem) killerow tez nie bylo wyjscia wiec trudno cos sensownego powiedziec...

Od niedzieli zaczne juz powoli lazic za alozami, wiec jak wejda do doplywow to moze uda sie jaakies egzotyczne  zdjecic zamiescic ;)

Tak,udało się.Na razie wysyłki za granicę wstrzymane.W poczekalni jest wysyłka na Białoruś i Słowację.W pracowni praca wre.Nowości,czyli Flash A,B i C idą pełną parą.Także Flash-D (na zdjęciach)

post-45930-0-56751500-1585076026_thumb.jpg

post-45930-0-82095600-1585076037_thumb.jpg

post-45930-0-66080800-1585076048_thumb.jpg

• Like 4

• 4 tygodnie później...

Alozy nadal wala w ..... ale oto taki renski opaskowy wyscigowiec 70+ zezarl dzis Flasha 9,5 z niebieskim grzbiecikiem  ;)

Normalnego zdjecia niestety brak bo bylem obserwowany i dlatego musialem rybe wyhaczyc w wodzie,- po czym udawalem ze to byl sandacz  :lol:

post-51172-0-72598300-1587931470_thumb.jpg

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Trafiłem jeden dzień wolny i w miarę dobrą pogodę na morzu.W pogotowiu były dwie muchówki,lecz raczej nie było szans ich użyć.Może się jeszcze uda w tym roku wyskoczyć na plażę.Kilka ryb zaliczyłem.Ta ze zdjęcia na wersję bezsterową Flash-D,czyli Flash-E.Dobrze że alfabet jeszcze ma troszkę rezerw :-)

post-45930-0-83450500-1589291974_thumb.jpg

• Like 7

• 4 tygodnie później...

4 dni temu piękne zdjęcia z Kleniami... a dzisiaj kraina wiecznych łowów :(

Bardzo smutna informacja - kolega Michał, twórca woblerów Kujawskich zmarł wczoraj nieoczekiwanie. [*]

Edytowane przez Karpiu95