Taps Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Takie woblerki są na giełdzie: Zapraszamhttp://jerkbait.pl/topic/134602-sprzedam-nowo%C5%9Bci-kujawskie-taps-flash-c-75cm/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Kujawiak 6,5cm-9g (wolnotonące lub lekko pływające) wobler pstrągowo-trociowy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Nowe pozycje linii Flash, dzisiaj miałem okazję przyjrzeć się pracy trzech nowych propozycji o charakterze boleniowym i boleniowo/sandaczowym. Mój faworyt, Flash 9.5cm sandaczówka, boleniówka, nocny zabijaka reofilnych drapieżników. Praca z wyraźnym lusterkowaniem, delikatna akcja ogonowa w małym zakresie wychyleń, szybki start od najmniejszych prędkości, postawiony w średnim nurcie sam pracuje w mocniejszym nurcie możliwa prezentacja techniką wstecz. Szybka amplituda drgań jak na wobler o długości 95mm. Przypadnie do gustu łowcom opaskowych drapieżników, sandaczy, boleni, kleni i rzecznych pstrągów. Głębokość pracy przy łowieniu z ręki w zależności od usytuowania szczytówki od 0.5 do ok 1.2m. Wobler zrobił na mnie świetne wrażenie. Osobiście jestem miłośnikiem modelu slim, który jest bardziej oszczędny w pracy ale Flash może zmienić ranking o czym przekonam się wiosną. Flash sterowy boleniowy, długość ok 8.4cm, piękny lot w pozycji wyprostowanej, bez opcji zaczepiania linki o kotwice. Praca to drobne lusterkowaniem w osi bez wychyleń ogona, w opadzie lusterkuje, podczas ściągania wypadkowo pokazuje boczki, które nie zamierają a cały czas wabiąco drgają. Nie jest przesadnie obciążony co pozwala mu pracować także przy wolnym prowadzeniu. Wobler jest bardzo przyjazny i łatwy w prowadzeniu, śmiało więc mogę polecić go nawet początkującym boleniarzom, którzy kupując Flasha dokonają trafnej inwestycji. Flash bezsterowy, wobler o największym zasięgu wśród całej trójki, leci idealnie prosto i celnie jak strzała z łuku. Opadając lusterkuje, podczas ściągania kolebie bokami i przy odpowiednim tempie wpada w ruch essowaty. Jeśli po wpadnięciu do wody, rozpoczniemy zwijanie, uzyskamy efekt znaczenia na powierzchni wody wężowego śladu. Typowy, stabilny, przedstawiciel bezsterowców do łowienia rap w miejscach bez uciągu wody lub w dół cieku czy lekko po skosie. Wobler łatwy w obsłudze, dużo łatwiejszy w porównaniu do serii bezsterowych Os i Ukleji Taps, dlatego wskazał bym go jako podstawowa pozycja jeziorowych adeptów rapowania. Woblerki ubrane są w kotwice owner tak więc nie wymagają wymiany nawet przez największych wielbicieli ostrych grotów, sam należę do tej grupy. Refleksy, fleszowanie i bliki wzmacnia powłoka holograficzna od której pochodzi nazwa serii. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 I to jest konkretny i na pewno przydatny opis woblerów! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Z powodu wstrzymania dostaw kotwic z Chin,w tym roku moje woblery: Slim,Flash-C 9,5cm,Ukleja 9cm, Osa1, ShadTT, Flash-D będą zbrojone w znane i lubiane Gamakatsu B13Do wyczerpania zapasów(kilka tys.szt.) lub do wyklarowana sie chińskiej sytuacji. Edytowane 10 Lutego 2020 przez Taps 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Mam kilka wolnych wejściówek na Rybomanię na piątek.Ktoś chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Flash sterowy boleniowy 8,4cm o ktorym wspominal Kuba wydaje sie byc interesujaca propozycja na poczatek sezonu boleniowego.Zdradzisz Michale cos wiecej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Flash sterowy boleniowy 8,4cm o ktorym wspominal Kuba wydaje sie byc interesujaca propozycja na poczatek sezonu boleniowego.Zdradzisz Michale cos wiecej ?Po targach wyślę Twoje zamówienie i wspomniany Flash-D do testów.OK? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Dziękuję za targi,za odwiedziny na stoisku.Poznałem osobiście wielu swoich klientów,których znałem tylko wirtualnie.Poznałem wielu wędkarzy,którzy doskonale znają moje przynęty,moje filmy z YouTuba gdzie łowię ryby(choć nie jestem tzw jutuberem,to kilka filmów roczne zamieszczam).Nieskromnie przyznam, spodziewałem się,że nowe modele,czyli seria Flash wzbudzą zainteresowanie.Potwierdziło się :-) Flash-A,Flash-B,Flash-C i Flash-D zupełnie nowe woblery pokryte holograficzną folią.Już w kilku sklepach są,za chwilę wysyłam do następnych.Zaraz się pojawią na mojej stronie: www.woblerykujawskie.plNawiązałem kontakt z kilkoma nowymi sklepami.Reasumując:bardzo owocne targi.Szkoda tylko,że większość rękodzielników ze Strefy Rękodzieła zaprzepaściła rozwój tego działu na targach.Pomysł powstał i w trakcie targów go zabito.Do zobaczenia za rok. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Rzutem na tasme dotarly woblery do mnie tuz przed zamknieciem granicy Wczoraj dzieki opadajacej wodzie potestowalem Flasche 9,5 i Slimy i powim krotko,- pasuja do mojej wody i do moich upodoban, ryby jeszcze sie nie "wypowiedzialy" ale to tylko kwestia czasu jak sadze.Do spradzonych w tym miejscu i czasie (gdzie wczoraj lowilem) killerow tez nie bylo wyjscia wiec trudno cos sensownego powiedziec...Od niedzieli zaczne juz powoli lazic za alozami, wiec jak wejda do doplywow to moze uda sie jaakies egzotyczne zdjecic zamiescic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Rzutem na tasme dotarly woblery do mnie tuz przed zamknieciem granicy Wczoraj dzieki opadajacej wodzie potestowalem Flasche 9,5 i Slimy i powim krotko,- pasuja do mojej wody i do moich upodoban, ryby jeszcze sie nie "wypowiedzialy" ale to tylko kwestia czasu jak sadze.Do spradzonych w tym miejscu i czasie (gdzie wczoraj lowilem) killerow tez nie bylo wyjscia wiec trudno cos sensownego powiedziec...Od niedzieli zaczne juz powoli lazic za alozami, wiec jak wejda do doplywow to moze uda sie jaakies egzotyczne zdjecic zamiescic Tak,udało się.Na razie wysyłki za granicę wstrzymane.W poczekalni jest wysyłka na Białoruś i Słowację.W pracowni praca wre.Nowości,czyli Flash A,B i C idą pełną parą.Także Flash-D (na zdjęciach) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 100-lat Michale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Stówka Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 100 lat Michale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Alozy nadal wala w ..... ale oto taki renski opaskowy wyscigowiec 70+ zezarl dzis Flasha 9,5 z niebieskim grzbiecikiem Normalnego zdjecia niestety brak bo bylem obserwowany i dlatego musialem rybe wyhaczyc w wodzie,- po czym udawalem ze to byl sandacz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Trafiłem jeden dzień wolny i w miarę dobrą pogodę na morzu.W pogotowiu były dwie muchówki,lecz raczej nie było szans ich użyć.Może się jeszcze uda w tym roku wyskoczyć na plażę.Kilka ryb zaliczyłem.Ta ze zdjęcia na wersję bezsterową Flash-D,czyli Flash-E.Dobrze że alfabet jeszcze ma troszkę rezerw :-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Dzisiejsze klenie na smużaka. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) 4 dni temu piękne zdjęcia z Kleniami... a dzisiaj kraina wiecznych łowów Bardzo smutna informacja - kolega Michał, twórca woblerów Kujawskich zmarł wczoraj nieoczekiwanie. [*] Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Nie wierzę w to, aż brak słów [*] Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 O cholerka. Przykro mi bardzo. Każdego z nas to prędzej czy później czeka. Bardzo smutna wiadomość. :( Niech spoczywa w spokoju wiecznym. [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Michał dlaczego?!????????????Zawsze byłeś fajny gość, uczynny i zwyczajnie w porządku.Może takich Tam potrzebują ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Miałem okazję poznać Michała, wyjątkowy człowiek. Trudno uwierzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Przykra wiadomość, też poznałem Michała na jerkbaitowym zlocie trociowym. Duza strata dla polskiego wędkarstwa. Nie chce sie wierzyć ze tak młodo odszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 jego wobki daly mi w zyciu 1sze:bolenie. OMG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Straszne... Za wcześnie! Szok.Spoczywaj w spokoju. [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi