krzysiek Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Nie chodzi tylko o fakt zabicia ryby, a wszelkiego rodzaju okoliczności towarzyszące: styranie sztycą od parasola, wytarganie po betonie, wleczenie po gruncie za taczką, ćwiartowanie… O podejście do tematu: utyskiwania na prześladowanie przez organy ścigania (za niewinność oczywiście), skargi na drożyznę jak człowiek chce sobie takiego sumka legalnie pozyskać, zarezać a potem spreparować, podliczanie wpływów i wydatków, co pewnie robi 95% wędkarskiej Polski. W końcu o bezkrytyczną postawę WP. Zastanawiam się: nie rozumiesz tego, czy prowokujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 pewnie wieczorami ten łowca będzie zakładał ów łeb swojej Teresce na nocne igraszki. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Nie pozostaje nic innego jak życzyć szanownemu Mięsiarzowi Polskiemu za propagowania tak wspaniałych postaw i cenzurę w komentarzach - nie po ich linii - rychłego bankructwa tym razem bez happy endu (dla nich oczywiście). Brakuje tylko zdjęć z ćwiartowania ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Sadysta złowił, zarżnął i opisał, sadysta to zamieścił, nie widzę innego rozumienia. Być może dlatego współpracują. Ale w zasadzie co mnie to obchodzi. Szkoda ryby. I szkoda czasu, żeby o nich rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 dobre wiesci - WP podzielił los suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 ..nie ma to jak magazyn wszystkich mięsiarzy smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 To sie nigdy nie zmieni, nawet tutaj w jukej widac , ze najechalo sie mlodziezy w gumofilcach i propaguja metody swoich dziadkow i ojcow z polandii , ze rybke to sie lowi i zjada lub co jak niektorzy lowimy i sprzedamy ci a cena to do uzgodnienia , tacy ludzie to przetrwaja nawet armagedon , to jest BETON niezniszczalny z dziada pradziada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 ..wypraszam sobie też latam w gumofilcach ...po działce najczęściej ...ale fakt u nas jeden z tych BETONÓW ma koło 10 wędek na łódce ,miał, bo w końcu skontrolowali ch...ja ,w siatce oczywiście ponad 10 szczupaczków większość ledwo wymiar albo i nie...zapłacił jakieś marne grosze kary,siedzi dalej- już dwie wędki ,ale dookoła wystają żyłki bo ma skubany kilkanaście szpulek z żyłkami, porozrzucanych na grunt z żywcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ja też sobie wypraszam, ale nie z powodu gumofilców. Zapytam tylko....a Ty w tym jukej to skąd się wziąłeś?Sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Sorry że nie trybie, co to są gumofilce to wiem,ale może mi ktoś wyjaśnić co to za miejscowość jukej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Dziękuję za informację,teraz to jestem trybiący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 a mnie sie podoba zaradnosc goscia. my tu Pany z jakims programem rodbuilderzy i inne takie a facet poszedl po najmniejszej linii oporu. jak mu dwie przelotki sie rozpadly bo walnal nimi o glebe to ... zamiast je wymienic upierdzieli sobie wedke tak zeby miala wszystkie przelotki sprawne ZUCH CHŁOPAK i jaki zaradny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Smaczek jest gdzie indziej moim zdaniem, na stronie internetowej WP możemy przeczytać takie oto wywody: Od samego początku bowiem „Wędkarz Polski” pomyślany był jako coś więcej niż przedsięwzięcie komercyjne. Po części dlatego, że wędkarstwo i rybactwo uważaliśmy w gronie współtwórców miesięcznika za rzecz ważną – nie tylko hobby czy część gospodarki, ale składnik kultury materialnej narodu – po części zaś, bo na wydawanie gazety patrzyliśmy jak na rodzaj misji, misji edukacyjnej. W zestawieniu z opisem rybnickiej masakry piłą mechaniczną zastanwaiam się czego ma być wyrazem: kultury materialnej narodu czy raczej misji edukacyjnej cieszę się że WP zniknął z rynku, powiem szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Boże broń nas przed taką kulturą,bo od czytania tej gazetą już nas uchroniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 swego czasu - chyba nawet jeszcze w tym roku - znajomy rozmawial z W.Dębickim. w sprawie wlasnie ksztaltu gazety. pytal czemu tyle w niej miesiarstwa i tego typu klimatow podczas gdy wszedzie indziej (niemalze) jest zwrot w kierunku C&R oraz poszanowania ryb... opdpowiedz byla prosta - Pan Wiesław po prostu pisze o tym jak w naszym kraju jest - a nie jakby chcial zeby bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 To niech nie p... kocopołów o misji edukacyjnej tylko pisze że prowadzi brukowca żerującego na sensacji i schlebiającego masowym gustom ale to już można rozpatrywać wyłącznie w aspekcie historycznym, krzyżyk na droge temu periodykowi i treściom przezeń lansowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Te sumy przeżyły kilkadziesiąt pokoleń karpików, leszczyków i innych swoich ofiar, skąd biorą się Twoje obawy o to że się nie wykarmią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Nie do końca rozumiesz to o co mi chodzi, ryba która ma takie rozmiary jest dla mnie pomnikiem przyrody, nie chodzi tu o ślepe wypuszczanie sumika karłowatego bo jestem super C&R fishermanemtylko o to że ryby osiągające tak monumentalne rozmiary były by chociażby doskonałymi tarlakami, może z czasem okręg pzw zauważył by że sumy dają rade sobie same, a zarybiać można wspomagając inny gatuneknie chodzi o to by sumy z braku pokarmu zaczęły wypełzać z wody polując na kurczaki, tylko o to by chronić największe sztukiJeśli boisz się że na zbiorniku jest ponad setka 2.60 sumów które zjedzą wszystko co stanie im na drodze to się nie dogadamy bo ja w to nie wierze i mam swoją z goła odmienną wizję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 nie ma tam setki podobnych i w tym cała rzecz Jest to (nieoficjalny?) rekord Polski, to tak jak by wieśniak przyszedł z siekierą wyciąć dąb Bartekdla tego wszyscy wałkują że to ,,pseudo wędkarstwo, ale widzę że dalej nie łapiesz o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 U mnie w niektórych miejscach łatwiej o kijankę suma niż o płotkę czy krąpia. Już od paru ludzi słyszałem, że panowie z PSR radzili nie wypuszczać niewymiarowych sumów gdyż jest teraz tego plaga, aczkolwiek sam się z tym nie spotkałem i ile w tym prawdy nie wiem.. Doprawdy naprawde mamy miejsca w naszym kraju gdzie mamy plage ryb. No to wystarczy zglosic na Twarda albo lepiej ogłosic na jakims forum gdzie to jest. Zaraz sie rozprawimy z ta plaga sum(ko)w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 O co w tym całym C&R chodzi? O dobro środowiska czy zaspokojenie własnego ego złowionymi okazami? A jedno się z drugim kłóci? Ekosystemy przy niewielkiej ingerencji z zewnątrz mają zdolność do samoregulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi