pitt Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 To niech nie p... kocopołów o misji edukacyjnej tylko pisze że prowadzi brukowca żerującego na sensacji i schlebiającego masowym gustomsorry pawel, ale jak czytam taki thread w dziale 'ciekawe strony' to tez widze brukowca ... ciekawe strony wygladaja dla mnie zupelnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Scenariusz do nowego filmu Piła 2011 W Hollywood się ucieszą . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 O co w tym całym C&R chodzi? O dobro środowiska czy zaspokojenie własnego ego złowionymi okazami? A jedno się z drugim kłóci? Ekosystemy przy niewielkiej ingerencji z zewnątrz mają zdolność do samoregulacji. Czy w Rybniku ingerencja była niewielka i czy ekosystem w tym zbiorniku ma jakąkolwiek zdolność do samoregulacji? No właśnie że WIELKA była (i jest) ona ta INGERENCJA . I o to właśnie w tym całym C&R chodzi, żeby była niewielka, malutka, znikoma; żeby pozwolić ekosystemowi robić swoje; żeby to środowisko kształtowało strukturę gatunkową; żeby konkurencja międzygatunkowa oraz wewnątrzgatunkowa robiły swoje; żeby populacja miała choćby cień szansy na wykształcenie normalnej struktury wiekowej. (za normalną uważam taką, w której głównym regulatorem są duże, dojrzałe osobniki, a nie limit podany w cm) Przepis na marchewkę: wysiew, rozsada, korzeń osiąga 20 cm, zbiór.Przepis na rybę: wylęg, zarybienie, ryba osiąga X cm, odłów. I tak niemal każda woda traktowana jest jak staw hodowlany, co moim skromnym zdaniem jest do d..y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 O co w tym całym C&R chodzi? O dobro środowiska czy zaspokojenie własnego ego złowionymi okazami? A jedno się z drugim kłóci? Ekosystemy przy niewielkiej ingerencji z zewnątrz mają zdolność do samoregulacji. Czy w Rybniku ingerencja była niewielka i czy ekosystem w tym zbiorniku ma jakąkolwiek zdolność do samoregulacji? Zdecyduj się, czy dyskutujesz o Rybniku, czy rozmyślasz o naturze C&R... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Interesuje się również akwarystyką i wiem co zrobił okoń nilowy w jeziorze Wiktorii, niektóre endemiczne gatunki występują jedynie w akwariach, mimo to okoń nilowy w programach z cycklu rzeczne potwory jest ukazywany jako świetna ryba sportowa zagrożona nadmiernymi odłowami. Pytanie czy jest go coraz mniej bo rybacy za dużo odławiają czy żarełko w jeziorku się kończy? Tam problem też polegał na ingerencji człowieka. Nad tym jeziorem powstało kilkadziesiąt wiosek rybackich, ludzie zjechali się z kilkuset kilometrów, jest ich tysiące, w ciągu 10-ciu lat złowili wszystkie duże okonie. W związku z powyższym populacja skarłowaciała, zdegenerowała się, jest mnóstwo małych okoni, które żywią się małymi rybami, te znikają. Człowiek to paskudny pasożyt tej planety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Niestety są gorsi film dla ludzi o mocnych nerwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Agent Smith miał rację. Wybaczcie patos, ale pasuje jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 o k..., do zerzygania,to nie tylko u nas tak tłuką ? Niestety są gorsi film dla ludzi o mocnych nerwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Ta relacja która rozpoczęła ten wątek jest nie do uwierzenia. Ta żona i to cięcie na 3. Może to jakiś bajkopisarz napisał a my się podniecamy.... Edytowane 16 Listopada 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Możesz mieć trochę racji Andrzej bo tego autoramentu łowcy po swoim pyrrusowym zwycięstwie zwykle "upiększają" w sensie dramaturgi swoje "sukcesy" a to, że wychodzi z tego pełny dramat to już im umyka...Łowiłem na Rybniku 3-4 lata i wiem iż takich typów jest tam na pęczki co powoduje swoistą legalizację postawy Co do WP - brak słów, albo można przewrotnie stwierdzić upierając się przy tezie, że to obraz "polskiego wędkarstwa" - noooo,- skoro tak to proszę, ja z tego tramwaju wysiadam a ostatni gasi światło.... Rynek zgasił światło dla WP więc pozostaje mieć nadzieję, że i dla takiego modelu wędkarstwa będzie coraz mniej miejsca ...Myślę sobie tak niepopularnie, że zgodnie z zasadą metronomu młodzi wędkarze po fazie ortodoksyjnego C&R wraz ze wzrostem ilości ryb w naszych wodach przejdą do równowagi (jak zwykle leżącej gdzieś po środku) a w tym przypadku bliżej C&R niż C&K... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 POWIEM HAMSKOKAWAŁ S.WYSYNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 nie zapłaciłbym 800 złotych za wypreparowanie pana AndrzejaA ja bym zapłacił nawet więcej ,byle można było go potem oglądać gdzieś w galerii dla prostaków.Pewnie bardzo smaczny był(mówię o truchle z sumka) - no i przed kolesiami się błysnęło ,może któryś z sąsiadów też dostał kawałek ,to powie dobre słowo,jaki to jestem fantastyczny.Dziesiątki lat temu to było może i popularne ale teraz...i jeszcze to opisywać w gazetach .To już nie są nawet mieszane uczucia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zakazać sprzedaży wędek po 75 złotych, zwłaszcza na bazarkach, może kilku największych chamów zrezygnuje z uboju. Aha, jak by co dorzucam się do ściepy na wypreparowanie prymitywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jakież tępe kanalie pracują w piśmie które drukuje taki artykuł. Ohyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Michał, ten zakaz na kije do 75 zł może być mało skuteczny(chociaż część na bank ograniczy),ze względu na to że zasobność portfela nie zawsze idzie w parze z kulturą człowieka.W zeszłym sezonie najechaliśmy takiego prostaka,łąjba za kilkaset tysięcy i targał sumki po 30 -60cm max. i jeszcze uczył dzieciaka takiego w wieku mojej córy z 10lat ,jak to się fajnie łowi .Miał farta że miał właśnie tego chłopaczka na pokładzie, bo byśmy z nim inaczej pogadali ,a tak skończyło się na wypuszczeniu ryb z siaty i porównaniu do samca owcy, tudzież innych zwierząt parzystokopytnych .W sumie było cenzuralnie żeby dzieciak się nie zraził do wędkowania przede wszystkim ,chociaż przykładu nie miał raczej z kogo czerpać.Co do tego rekordzisty... możemy się zrzucić ale może tylko na łeb ,taniej wyjdzie ,w tym konkretnym przypadku wszystkim wyjdzie to na dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Też tylko o łbie myślałem. Potem wypreparowany pustogłów wmontujemy w pisuar w dworcowej szczalni. Za zaoszczędzone pieniądze opłacimy babcię klozetową, żeby ten akurat był darmo... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Najgorsze w tym jest to, że on w swoim działaniu nie widzi nic złego, chwali się tym (pochodzi z domu gdzie młode się topiło "Domowe melodie - GRAŻKA") . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Michał, ten zakaz na kije do 75 zł może być mało skuteczny(chociaż część na bank ograniczy),ze względu na to że zasobność portfela nie zawsze idzie w parze z kulturą człowieka. Poszedł bym dalej. To nie ma ze sobą nic wspólnego. Ba! Lepiej mieć dużo czasu i gruntówki, czy też mniej czasu, za to łódź oraz echo wraz z całym know how podanym na tacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Powiem Wam Koledzy, że tak od wczoraj zerkam w ten wątek i..... nie wierzę. To znaczy wierzę w to, że facet zabił wspaniałą rybę i uważam, że zrobił bardzo źle, choć pewnie nie ma tego świadomości. Nie wierzę natomiast....., a w zasadzie wierzę, bo przeczytałem dokładnie, choć nie mogę zrozumieć, że w imię szczytnej idei wylaliście na człowieka takie hektolitry pomyj, obrzuciliście go inwektywami. Na forum odbył się lincz przypominający metody świętej inkwizycji, która także w imię idei i .....chrześcijańskiego miłosierdzia paliła za stosach. Nie sądzę by Pan Andrzej - łowca suma dał się przekonać w ten sposób do C&R lub choćby idei darowania życia wyjątkowym okazom. Uważam, że bardzo wiele wpisów w temacie to totalne przegięcie i dziwię się, że administracja nie zareagowała. Żeby nie było wątpliwości raz jeszcze podkreślam - bardzo, bardzo szkoda, że "król" zamiast wrócić do wody wylądował na taczce. Postulaty maksymalnego wymiaru ochronnego się kłaniają. Robert Bednarczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Powiem Wam Koledzy, że tak od wczoraj zerkam w ten wątek i..... nie wierzę. To znaczy wierzę w to, że facet zabił wspaniałą rybę i uważam, że zrobił bardzo źle, choć pewnie nie ma tego świadomości. Nie wierzę natomiast....., a w zasadzie wierzę, bo przeczytałem dokładnie, choć nie mogę zrozumieć, że w imię szczytnej idei wylaliście na człowieka takie hektolitry pomyj, obrzuciliście go inwektywami. Na forum odbył się lincz przypominający metody świętej inkwizycji, która także w imię idei i .....chrześcijańskiego miłosierdzia paliła za stosach. Nie sądzę by Pan Andrzej - łowca suma dał się przekonać w ten sposób do C&R lub choćby idei darowania życia wyjątkowym okazom. Uważam, że bardzo wiele wpisów w temacie to totalne przegięcie i dziwię się, że administracja nie zareagowała.Żeby nie było wątpliwości raz jeszcze podkreślam - bardzo, bardzo szkoda, że "król" zamiast wrócić do wody wylądował na taczce. Postulaty maksymalnego wymiaru ochronnego się kłaniają. Robert Bednarczyk.Bardzo lubię Twoją pisaninę, chętnie i z zaciekawieniem czytam Twoje posty, jesteś niegłupi facet, więc się na mnie obraź ale, pieprzycie panie Robercie.Lincz się odbył bo miał się odbyć, prymitywny mięsiarz zabił coś co powinno żyć i się rozmnażać, dodatkowo zrobił to w sposób okrutny i wstrętny, Chwali się tym, inne ćwoki to drukują, wiec i pomyjom nie ma się co dziwić. Pan A., łowca suma do idei C&R przekonać się nie da, bo tego nigdy nie zrozumie, Jest zbyt prosty co widać choćby po jego artykule. I tak wygładzonym przez redaktorów, jak mniemam.Zresztą tutaj nawet nie chodzi o ortodoksyjne C&R, chodzi o sposób w jaki zabił rybę. Wyginanie jakichś prętów, drutów, kombinowanie naprędce jakichś haków i co tam jeszcze, br... ohyda. Jak nie możesz ryby podebrać, wyjąć z wody, to ciachnij linkę i zwróć jej wolność. Od przynęty sama się uwolni i to prędko.Administracja nie zareagowała bo w swojej całości osobowej, a także w całej rozciągłości popiera nasze poglądy, w tym wirtualny lincz. Administracja się ze mną zgadza, prawdaż??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Myślę że takie burzliwe reakcje są spowodowane nie tylko tym jednym przypadkiem, ale też całą serią innych doniesień, gdzie wielcy łowcy chwalą się swoimi polowami a przy okazji poklepują się po brzuchu, dodając: 'smaczny był ten diabeł!' Poza tym, ryba 109kg - na co to komu?! Dajmy na to, że zostało z niej w wersji pesymistycznej (dla mr andrew) 70kg mięsa - dla mnie zabranie takiego narzeczonego potwora jest po prostu bezmyślnością i szczytem głupoty!! Może jakieś echo całego tego poruszenia dotrze do uszu sprawcy i zaswita mu w głowie że dużych ryb NIE BIERIM!! A przynajmniej mam taką nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 @skippi Nie, nieprawdaż. Administracja się nie zgadza, natomiast czasem stara się zrozumieć. Lincze i wirtualne nagonki w gruncie rzeczy nic nie dają i niczego nie rozwiązują poza jedną sprawą - dania upustu nagromadzonym frustracjom i emocjom. W tym konkretnym przypadku, chociaż wątek jest sprzed ponad dwóch lat, jestem w stanie zrozumieć że "relacja" mogła wywołać silne wzburzenie - no cóż, myślę że jej autor powinien się z tym liczyć. Dla mnie osobiście najbardziej oburzający jest fakt, że te bestialskie wynurzenia zaistniały w oficjalnych mediach, że jakaś gazeta zgodziła się to opublikować ( w dodatku odwołująca się bardzo górnolotnie do "dziedzictwa narodowego" itp ). Trudno jest w takiej sytuacji zmuszać ludzi do milczenia i udawania że nic się nie stało. Natomiast na pewno warto dając upust własnym emocjom nie stracić samokontroli. Łatwo bowiem przekroczyć granicę w której reakcja przestaje być adekwatna do zdarzenia. Mnie na przykład osobiście bardzo rażą jakieś nawoływania do stosowania przemocy fizycznej czy pogróżki w takich sytuacjach - uważam że to absolutnie nie powinno mieć miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi