Witam kolegów! Od jakiegoś czasu rozglądam się za silnikiem, dużo czytam na temat, ale dalej mam mętlik w głowie... Jaka jest różnica na wodzie między silnikiem z krótką kolumną, a z długą? Czy jak mam małą łódź, to potrzebuje do niej silnik z krótką kolumną? I czy póżniej taki silnik z krótką kolumną będzie nadawał się do większej łodzi? I odwrotnie, jak bym kupił silnik z długą kolumną, to będę mógł śmiało go używać w małej łodzi? Lepiej kupić 2takt czy 4 takt? Z wbudowanym zbiornikiem paliwa, czy z linią paliwową? Nie mam zamiaru szybko pływać, chcę tylko poruszać się z punktu A do punktu B nie tracąc przy tym połowy sił Pozdrawiam!
Pytanie
wisnia023
Witam kolegów! Od jakiegoś czasu rozglądam się za silnikiem, dużo czytam na temat, ale dalej mam mętlik w głowie... Jaka jest różnica na wodzie między silnikiem z krótką kolumną, a z długą? Czy jak mam małą łódź, to potrzebuje do niej silnik z krótką kolumną? I czy póżniej taki silnik z krótką kolumną będzie nadawał się do większej łodzi? I odwrotnie, jak bym kupił silnik z długą kolumną, to będę mógł śmiało go używać w małej łodzi? Lepiej kupić 2takt czy 4 takt? Z wbudowanym zbiornikiem paliwa, czy z linią paliwową? Nie mam zamiaru szybko pływać, chcę tylko poruszać się z punktu A do punktu B nie tracąc przy tym połowy sił
Pozdrawiam!
Top użytkownicy dla tego pytania
16
14
10
8
Popularne dni
16 Gru
16
5 Sty
7
29 Mar
6
15 Gru
6
Top użytkownicy dla tego pytania
gooral 16 odpowiedzi
evin 14 odpowiedzi
tornado 10 odpowiedzi
busz231 8 odpowiedzi
Popularne dni
16 Gru 2011
16 odpowiedzi
5 Sty 2012
7 odpowiedzi
29 Mar 2012
6 odpowiedzi
15 Gru 2011
6 odpowiedzi
Popularne posty
toms72
Koledzy właśnie dzięki uprzejmości kolegi Tornado dotarł do mnie mój I silnik (Yamacha 8HP) i tu pytanie: muszę dokupić zbiornik paliwa ale jakiej wielkości prawdę mówiąc nie mam pojęcia ile to bedzie
Opublikowane grafiki
94 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi