Skocz do zawartości

Pierwszy teaser filmu "Fanatyk"

Gość MarcinW

Rekomendowane odpowiedzi

https://fileshark.pl/pobierz/normal/21181103/c886c/

macie, ale ogolnie slabo. Gdy czytalem to nie dawalem rady caly czas sie smialem na filmie czekalem az sie skonczy....

Dzięki, pobieram, wieczorem seans, mimo, że wasze opinie mnie nie zachęcają ale lepsze to niż Kevin sam w domu :D

Potwierdzam bieda potworna. Dzisiaj zmęczyłem ale szkoda tych 30 minut tracić. Już lepiej trzy odcinki Egzorcysty na showmaxie w tym czasie pyknąć. Film ani śmieszny, ani z sensowną puentą, a w takich produkcjach krótkometrażowych jest to podstawowy element. Coś tam pod koniec próbowali ulepić ale nie wyszło.

Dla mnie to świetny film pod wieloma względami. Wyśmienite kadry, przepiękny obrazek (niesamowicie dobrze zrobione oświetlenie i plastyczność każdego kadru), dobrze zrobiony dźwięk co w polskich filmach najczęściej jest porażką. Od strony technicznej moim skromnym zdaniem najwyższa półka i wiele hollywoodzkich produkcji do pięt nie dorasta (zwłaszcza w świecie kiedy 90% kadrów robi się teraz w studio na komputerze) - widać ogromną staranność wykonania, edycji, kolorowania, kadrowania. 

Tematyka i sposób jej pokazania - wyśmienity. Dobre polskie kino pokazujące problem fanatyzmu, który bez względu na rodzaj hobby może, jak każde przegięcie prowadzić to tragicznych skutków. Są emocje, jest opowieść, jest historia. U mnie ocena 10/10 ... dawno nie widziałem tak dobrego filmu.

• Like 7

Kurde, kto by lepiej pasował do roli Andrzeja, fanatyka wędkarstwa z „najebanymi dziesięcioma tysiącami postów”, hmm? ;)

Mnie się podobało, choć spodziewałem się bardziej komedii niż dramatu.

Moim zdaniem świetne połączenie komedii z dramatem. Fanatyzm = śmiech przez łzy ... Z jednej, jak patrzy się z dystansu to komedia, a z drugiej tragedia. Komedia moim zdaniem mogłaby być ale wtedy przesłanie byłoby słabiej odebrane. A wędkarstwo, szachy, pokerek, shopinng czy inne „hobby”, które staje się chorobą (nałogiem) jest problemem, który dotyka nie tylko samych uzależnionych ale chyba przede wszystkim środowisko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2