SID Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Grabowski.Gajos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Obejrzałem.Smutny obraz. Ale zgodzę się z Remkiem,dobrze zrobiony. Dla mnie to nie fanatyzm to patologia.Fanatyzm w filmie gra parabolę, której rolà jest przerysowanie problemu uzależnienia czyli patologii. Uzależnienia niekiedy są subtelne więc trudno byłoby je w tak krótkim dokumencie przedstawić. Tak jak w Dniu Świra - trzeba podkręcić by dotrzeć do ludzi. Z jednej strony komedia, z drugiej dramat bo warto zrobić koktajl Mołotowa by dotrzeć do świadomości. A dramat ... no cóż ... trudniej konfrontować się z przykrymi uczuciami ... komedia wleciała by jednym uchem w wyleciała drugim. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Mnie smuci, że taki wizerunek "nas" jest umacniany wśród ludzi,którzy nie mają nic wspólnego z wędkarstwem.To niestety przewidziałem przed obejrzeniem filmu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 A mnie nie Z każdym hobby jest podobnie. Wędkarstwo w tym filmie jest metaforą bzika na każdym innym punkcie. Czy rzeczywiście tak nie jest? Wędkarze śmieją się z biegaczy. Biegacze z tych co grają całymi dniami w gry komputerowe itd. Taki świat i taki problem. A zdrowe hobby ... to nudny temat do pokazywania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Obejrzałem. Film z serii takich co to się ogląda dwa razy - pierwszy i ostatni. Nie był zły, ale....Każde uzależnienie rodzi problemy wokół osoby uzależnionej, mimo że sam zainteresowany zaprzecza i nie widzi problemu. Wóda, dragi, seks. Scena walki o łódkę, lecące pomarańcze, płacz żony, dzieci wskazujące palcem, policjanci, Cyrwus z wiosłem i mina jego syna - wisienka na torcie całej produkcji moim zdaniem. Ktoś kto "kuma klimat" wie że to skrajnie przerysowana karykatura, ale niestety dla kompletnego laika to jasno wyrysowany obraz. No i ten ceratkowy ponton dla dzieci na plażę strzeżoną Edytowane 29 Grudnia 2017 przez WojtekCIN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ten ponton coool! I pomysł z łodzią w domu ... perełka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Remku, obgadamy to dzisiaj osobiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ale ten Polski Związek Wędkarzy mnie raził trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zapewne prawdziwej nazwy użyć nie mogli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 No ba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zapewne prawdziwej nazwy użyć nie mogli... O tym nie pomyślałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ok.Tak naprawdę , jesteśmy patologią ,cierpią nasze rodziny.Czy ten,film' to wszystkim uzmysławia.Czy wizerunek,gumofilca i menela z flaszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Dla mnie to świetny film pod wieloma względami. Wyśmienite kadry, przepiękny obrazek (niesamowicie dobrze zrobione oświetlenie i plastyczność każdego kadru), dobrze zrobiony dźwięk co w polskich filmach najczęściej jest porażką. Od strony technicznej moim skromnym zdaniem najwyższa półka i wiele hollywoodzkich produkcji do pięt nie dorasta (zwłaszcza w świecie kiedy 90% kadrów robi się teraz w studio na komputerze) - widać ogromną staranność wykonania, edycji, kolorowania, kadrowania. Tematyka i sposób jej pokazania - wyśmienity. Dobre polskie kino pokazujące problem fanatyzmu, który bez względu na rodzaj hobby może, jak każde przegięcie prowadzić to tragicznych skutków. Są emocje, jest opowieść, jest historia. U mnie ocena 10/10 ... dawno nie widziałem tak dobrego filmu. Remek... Obejrzałem... ładna etiuda, skromna w formie, zgrabna stylistycznie i tematycznie... trochę jak " Nóź w wodzie" Polańskiego. Bardzo spójnie prowadzona akcja, bez zacięć i zbędnych pauz. Co do tematyki i dramaturgi - "Sala Samobójców" - bardziej ostra, przerysowana, ale budząca większe emocje w tej samej materii. Odnośnie plastyczności kadru... oj... ostatnio "Wojaczek " ze swą fotochromatyczną surowością ok....bo do geniuszu kadrów "Stalkera" albo "Ofiarowania" Tarkovskiego to... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Adas,Dzięki za polecenia - oglądam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 A mnie nie Z każdym hobby jest podobnie. Wędkarstwo w tym filmie jest metaforą bzika na każdym innym punkcie. Każdy widzi to co chce - stara prawda Sorki, ale ja nie patrzę na kadr, ujęcia, światło i inne bzdety. Dlaczego bzdety? Bo dla mnie film to film - albo jest fajny albo nie. Nie oceniam od strony technicznej, tylko od tej czy mi się podoba czy nie. Jak z "dupami" - chirurg może poprawić wszystko, ale seksapilu nie doda. Nie ma siły...Najlepsze nawet, mistrzowskie sceny od strony technicznej mogą być super, ale nie zrozumie ich taki zwykły Kowalski jak ja. I jeszcze do kompletu nie doceni, bo jest zwykły.....Dla mnie film jest wybitnie słaby, ale ja to lubię "Drogówkę" i "Psy" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dano, tak jak napisałeś ... każdy widzi co chce i ocenia jak chce ... ja np. na Psy nie poświęciłbym nawet minuty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Film przyznam że zawiódł oczekiwania. Z punktu widzenia mnie wędkarza widzę trochę śmieszną historię, jednak z punktu widzenia ludzi nie mających nic wspólnego z wędkarstwem film pokazuje nasze hobby jako "patologiczne". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 "Wesele" Smarzowskiego to dla wielu ludzi świetna komedia...???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Tego się nie spodziewałem poczytajcie też komentarze na YT Edytowane 3 Stycznia 2018 przez MarcinW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 A wracając do tematu ,co tam troć czy jakiś łosoś.Szczupak to jest król wód. Co do filmu, szału nima ale mnie się podobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Tego się nie spodziewałem poczytajcie też komentarze na YTA ponoć ten film to dla wielu widzów przerysowana karykatura. W mojej ocenie film doskonale pokazuje mentalność przeciętnego wędkarza członka PZW. Główny bohater sam kradnie, więc za naturalne uważa, że wszyscy wokół też muszą. Zresztą komentarze pod linkiem z YT są niemal identyczne jak te z telenoweli. Tak wygląda przeciętny wędkarz polski, a nie tak jak sobie wyobraża 95% ludzi z Jerka.Cytatem roku 2018 jest dla mnie tekst - ,,Karasie jedzą gówno". Edytowane 3 Stycznia 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Mariusz, nie do końca zgadzam się z podsumowaniem, ale pierwsze trzy zdania trafiają w sedno.Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Fanatyk cz. II https://www.youtube.com/watch?v=AUIin3E5cmI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Film jak najbardziej ważny. Trąci trochę Smarzowskim, trochę Koterskim. Użyto podobnego przekazu. Zrywanie boków ze śmiechu jest powoli podszyte nieprzyjemnie narastającym niepokojem. I to cechuje dobry film. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi