yglo Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Szukam markowego blanku... 7,6 ft, zeby był dwuczesciowy, o mocy tak około 20lbs i cw gorna 1oz max 1 1/2oz, zeby nie był HS, ani MT... no i nijak nie moge znależć....... Moze ktos wiec o takim cudzie....Z opisów CD Blue Rapid 230cm cw.7-28gr i mocy 8-17lbs.... ale blank nieosiągalny narazie, pomimo ze widnieje na stronach Pracowni... Wzorem do poszukiwań moze byc Talon 70MHF2.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Hej a do czego ma być? To fajna długość, jeżeli chodzi o większą moc to są dwa ciekawe lamiglasy z G-1000 typ livebait, do 25 i do 30lb - ale to na konkretną rybe i troche powyzej Twojego cw Sporo nizej z kolei, np. rowniez dwa ciekawe Batsony: Popping 17lb 230cm i Crankbait 25lb ( ale 7 stóp w jednym kawalku) Wszystko fajne blanki dalekie od magnum tapera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Kapitalny jest Talonik 76MF2, tylko nieco lżejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 A tak mi do głowy przyszedł St.Croix Tidemaster Travel. Wprawdzie 3-częściowy, ale reszta chyba pasuje ...Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 A dokładnie, to: 2SW76MHF3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Nadal brak odpowiedzi na pytanie: do czego to ma byc? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam.Mam taki blank. To CTS 12-20lbs 14-28g 7'6, z tym że ja bym go opisał do 42g.Pozdrawiam. Klosskuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Dzieki za podpowiedzi. A wiec ma byc do łódki, ma byc do pary z Lamiglasem G-1000, 7,6 ft, 2oz. Do woblerów 10-12cm, takiej długosci gum na głowkach 10-20gr. Na łowy jeziorowe, szwedzkie. No i przede wszystkim do mojego gustu , który opisałem wyzej; czyli pociagniecie tak z połowy szczytówki... Moze własnie ten CTS.... ale nie miałem w reku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Woblery 10-12cm to jest ciezki kaliber, chyba ze sa w rodzaju Rapali husky.Ja do ciezszego lowienia wzialbym ktoregos z tych lamiglasow 2,3m - jeden jest 25LB, drugi 30LB.Taka dlugosc pasuje mi, kiedy operuje masywnymi przynetami. To nie jest przez producentow mocno potraktowany temat (dlugosc 2,3-2,4m w 2 kawalkach) <_< ale mnie to przeszkadza tylko w kijach ciezkich. Gdzies od 20LB uzywam juz 2,6m a tutaj jest w czym wybrac.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Gumo,a mi jakos przez lata skraca sie długosc spina do łowienia z łodzi. Juz 275-260cm przerobiłem... moze to skracanie długosci wynika ze specyfiki lowiska i moich upodobań do szczupachy łowów.Odbywa sie to łowienia na krótkich dystansach rzutowych. I najprzyjemniejsze łowienie mam w zakresie 210-230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 @ygloże do woblera chcesz kij bardziej leniwy to rozumiem, ale do gumy.... dlaczego? Jak ma byc do pary z Lamim G-1000 to rozumiem że musi być oczko albo i dwa oczka delikatniejszy.... obejrzyj Batsona Poppinga 230cm 17lb - dla tego lamiglasa powinien byc dobrym, lezejszym uzupelnieniem albo Talona 7'4 MXF2 z VI+ to co prawda Hot-Shot a sprawdza się przy gumie dobrze i przy woblerze 10-12cm jeśli nie będzie to SDR (a jak będzie, to obgonisz Lamiglasem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Friko,oba blanki ( Talona 7,4 MXF2 i Batsona 2,3 7-21 17lbs ) juz przmacałem na Wawelskiej Mi chodzi o specyfike pracy blanku taka jak ma seria CD Blue Rapid, czyli szpada Ja wiem, ze troche nie ksiązkowo, ze i do gum i do woblerów... No ale to gust, jak to ze najładniejsze sa te z ciemnymi oczami i bląd włosami Musze podpytac kolege Klosskube o tego CTSa, ale na stronie Fishigartu jakos tego blanku nie widze.... tzn o tych parametrach jakie podał Klosskuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Tośmy się nie zrozumieli, bo jak napisałeś że nie chcesz ani HS ani MT to założyłem że chodzi Ci o coś wolniejszego.... a Ty chcesz szybki tylko bardziej z modułu a nie ze zbieżności.... to pachnie już wyższą półką, niestety cenowo również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Dokładnie. A tego Blue Rapida 230 / 7-28gr.... to jedynie ze skąpych opowiesci znam, dziwna sprawa z tym blankiem bo jest na stronach naszych pracowni a faktycznie jest nie do zdobycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 To już chyba związane jest z procesem produkcji i dostaw Irek wspominał kiedyś że z CD potrafi przyjść dostawa w ilości.... 25% złożonego zamówienia co robić, trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam , Była kiedyś taka seria z CD Royal i blank BLCJWPIKEM296 (7-17lb , 1oz). Być może gdzieś w FC lub w innych pracowniach się zawieruszył...Powinien pasować idealnie , tyle że to 8-mka na długość.Grubościenny blank o małej zbieżności. Szybki , a pod obciążeniem pięknie pracujący. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 CJW Pike to już pieśń przeszłości - CD już dawno nie robi tych blanków - ostatnie zostały sprzedane półtora roku temu. Co do zamówień w CD to niestety muszę potwierdzić słowa Friko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 CJW Pike to już pieśń przeszłości - CD już dawno nie robi tych blanków - ostatnie zostały sprzedane półtora roku temu. Co do zamówień w CD to niestety muszę potwierdzić słowa Friko. Wiem , wiem , ale czasami zdarza się , że coś się w pracowniach ostanie A jak powszechnie wiadomo nie zawsze nowe jest lepsze... CD CJW to była wg mnie doskonała seria. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 I własnie dostałem odpowiedz od Aspiusa, ze blank Blue Rapid 230cm/7-28gr/17lbs jest do kupienia jako gotowa wedka.... No i noc nie do przespania, bo sam swoje blanki zbroje, a płacic za wedke by... byc moze ją rozbierac i ubierac na nowo... No i bez obejrzenia, pomacania, ponaginania... nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgodnie z prawem masz 10 dni na zwrot nieużywanego towaru, po potrąceniu kosztów normalnego zarządu (przesyłek). Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Trochę zmieniłem pytanie:Szukam blanku pod casta na szczupaka 2,13-2,30. Ma obsługiwać zasadniczo: slider 7,10S (super by było jak obsłużył by fatso10 - ale pewnie trudno będzie to pogodzić), gumy główka 6-8-10g plus kopyta 3,4 (czyli trochę ponad 10g). Zainteresowały mnie blanki:Lamiglas IMC845 jakie bylo by jego dolna CW (nie chodzi o katalogowe ale takie tzw realne plus jak zakres górnego)Batson IMB845 lub MB845 (IMB784 i MB785 raczej trochę któtkie jak dla mnie łowię dużo z brzegu) Chodzi mi o blank bardziej subtelny-nie pałowaty ładujący się w niższych zakresach CW, głównie współpraca z scorpinon DC lub Daiwa Megaforce lub Quantum Cabo (ale głównie scorpion)Koledzy czy ktoś może mi coś doradzić w powyższym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Koledzy nikt nie zna tych blanków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 znaja znaja , ale pogoda dobra to pewnie na rybki wszyscy pognali... wiec tak imb784 i 785 to bardzo mocne palki wiem bo szykuje sie do zbrojenia tego pierwszego , osobiscie do samych jerkow wybrał bym mag bassa 784 z rx6 czyli mb784 ale ja nie uzywam przynet wiekrzych od slidera 10 tonacego okazjonalnie fatso 10 a czesciej s7s i duzych gum, wiec do moich celow idealnie i blank błyszczacy jelezli przewidujesz uzycie czegos wiekrzego od s10 to wybierał bym 785 od ciebie i twoich preferencji zalezy który moduł, wydaje mi sie ze rx7 bedzie troche sztywniejszy , zato rx6 ładnie bedzie pracowal pod rybka w srednich rozmiarach najepiej udaj sie do pracowni w ktorej stoja oba blanki i pomacaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam! Jako że rozbroiłem swoją poprzednią (pierwszą) wędkę , szukam blanku który będzie mógł bez problemu obsługiwać gumy typu relax6 z główkami max 15g , ewentualnie slidera10 . Myślałem nad Batsonem SPG785 , chyba że się nie nadaje , po proszę o propozycje innego blanku. Mile widziane komentarze na temat SPG785 a nawet fotki ugięcia. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Z racji tego iż zaplanowałem juz z narzeczoną wyjazd na szwedzkiego szczupaka będzie mi potrzebne odpowiednie wędzisko Połów z łodzi metodą spinningową. Na duze obrotowki 4>,woblery i na co tam się jeszcze łowi w Szwecji Wędka nie może klęknać przy prowadzeniu obrotówki nr 4-5 w rzecznym uciągu. Nie chcę przy tym żeby to była jakaś sztywna pała. Wedka musi byc dwuczęsciowa. Długość około 2 do 2,3m. Zastanwiam się nad Lamiglasem GLB 902ML. Rekojeść z pianki EVA do tego set Hardloye + szczytowa SIC, uchwyt Fuji DPS. Myślicie ze to odpowiedni blank i dobór komponentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi