Skocz do zawartości
  • 0

Własne mapy batymetryczne

Cezary

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

:wacko:

Sprytny sposób na robienie kasiorki.

Jednak w dobie kryzysu i ogólnego spadku sprzedaży towarów i usług pomysł dobry, trzeba przyznać.

Co do tematu to patrząc na dotychczasową obsługę GWARANCYJNĄ!!! zakupionego sprzętu zdanie: oraz pełne wsparcie techniczne i merytoryczne w ramach realizowanego projektu. chyba nie będzie miało pokrycia w rzeczywistości?!?.

Uważam, to za powolny jednak najskuteczniejszy sposób na pozbycie się i tak skromnego rybostanu z naszych wód. Zdecydowanej większości wędkarzy łowiących na przynęty sztuczne nie stać na cotygodniowe wypady do Norwegii, czy Szwecji.

Trzeba brać to co się ma, a jak już nic nie będzie to pozostanie stworzenie gry komputerowej opartej na mapkach batymetrycznych naszych wód i wędkowanie wirtualne.

Jeśli mapki batymetryczne miały by być sprzedawane, a bez wątpienia taki właśnie jest zamysł całego przedsięwzięcia to który wędkarz sprzeda swoje łowisko za parę stówek :unsure:

Ponad to to świetny temat dla kłusoli stawiających siatki.

Dlaczego????

Otóż każdy chyba wie, że najgorsza pogoda dla wędkarza jest najlepszą pogodą dla kłusownika.

Sam przekonałem się o tym wielokrotnie pływając na akwenie kilkusethektarowym (celowo nie piszę nazwy bo właściciele siatek mogą tu zaglądać), ściągałem siatki postawione właśnie w tych miejscach na zbiorniku gdzie ukształtowanie dna wskazywało na występowanie ryb.

Lipny pomysł :wacko:

• 0

Podpisuję się pod wypowiedzią kolegi! Czas potrzebny to stworzenia mapy nie jest w żaden sposób adekwatny do wysokości rabatu. Ponadto jak tu żyć ze świadomością, że za parę nędznych srebrników sprzedało się własne jezioro, a najlepiej kilka jezior :huh: . Rozumiem, że przyjmując rabat zgadzamy się na wykorzystanie w celach handlowych naszych współrzędnych...? Parę procent ma się chyba nijak do kilku lub kilkunastu sprzedanych map w cenie 400zł od sztuki :mellow: ....

• 0

Podpisuję się pod wypowiedzią kolegi! Czas potrzebny to stworzenia mapy nie jest w żaden sposób adekwatny do wysokości rabatu. Ponadto jak tu żyć ze świadomością, że za parę nędznych srebrników sprzedało się własne jezioro, a najlepiej kilka jezior :huh: . Rozumiem, że przyjmując rabat zgadzamy się na wykorzystanie w celach handlowych naszych współrzędnych...? Parę procent ma się chyba nijak do kilku lub kilkunastu sprzedanych map w cenie 400zł od sztuki :mellow: ....

W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś mi na pytanie?! Czy poprzez koordynację projektu o jakim wspominasz będziesz sobie rościł prawo do wykorzystania współrzędnych przesłanych przez użytkowników w celach handlowych? Polska jest czarną dziurą na mapie Europy z wielu przyczyn, a dodatkowe informacje o akwenach raczej jej nie pomogą...

• 0

Mnie się pomysł bardzo spodobał. To co mnie się nie spodobało to, że nie z nami zrobiono taką akcję - trochę się wkurzyłem :D

Niestety ktoś musi dać by inni mogli mieć. Samotnie raczej takiego projektu nie da się zrobić. A w życiu już tak jest, że za dobro trza płacić. Gdybym miał ulubione jeziorko to i bym zrobił a jak bym nie potrafił - bym kupił.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Mnie się pomysł bardzo spodobał. To co mnie się nie spodobało to, że nie z nami zrobiono taką akcję - trochę się wkurzyłem :D

Niestety ktoś musi dać by inni mogli mieć. Samotnie raczej takiego projektu nie da się zrobić. A w życiu już tak jest, że za dobro trza płacić. Gdybym miał ulubione jeziorko to i bym zrobił a jak bym nie potrafił - bym kupił.

Pozdrawiam

Remek

Remek projekt jest otwarty jeśli uznacie, że warto się tym zainteresować zapraszam :D Rozumiem też komentarze. Większość chce chronić swoją wiedzę o łowiskach ale jednocześnie chętnie czyta teksty o ciekawych jeziorach. Batymetria ułatwia życie wędkarzowi ale nie daje przewagi z automatu.

Mam nadzieję, że znajdzie się grupa ludzi której będzie się chciało w to wejść :D

• 0

Pozdrawiam

Remek

Remku z twojej wypowiedzi wynika, że nie masz ulubionego jeziorka?

:huh:

Czyż tak?