Skocz do zawartości

Kastking wiem wiem bedzie lincz :)

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

A ja używam chińskiego HAIBO  już 2 sezon i nic się z nim nie dzieje, diała jak działał na początku. Miałem nawet tatule ale ją sprzedałem bo nie dorównała chińczykowi. Tak, że ja sobie akurat chwalę. Tylko tu wiele osób nie da złego słowa powiedzieć na temat 3 firm kołowrotków bo to jednak firma i jak nie dasz za multik więcej niż 1000 zł który obsłuży spokojnie 3 gramy to cię zlinczują i powiedzą że to nie realne. Przykre ale fakt. To że tylko castingiem da się celnie rzucać to stek bzdur. Fakt jest taki że cast nie skręca żyłki czy plecionki, i wygodniej łowi się dużymi przynętami, ale w reszcie to spin nie zostaje w tyle. Ja łowie i spinem i castem. Dla mnie oby dwie metody są super. To że coś jest tanie nie oznacza od razu , że jest do d...y.

• Like 2

Startuje bez problemu od 3 gram.

Lepiej leży mi w dłoni.

Żuty są dłuższe ( ale to akurat dla mnie mało istotne)

Praca HAIBO bardziej mi się podoba.

Jest tańszy od TATULI i masz do niego 2 szpule.

A reszta to samo, przekładnia z brązu, rama z aluminium.

Jeśli chodzi o wytrzymałość to jest bardzo mocny. Wiadomo ma służyć do wędkowania a nie do wbijania gwoździ.

Dlatego został HAIBO a TATULE  sprzedałem.  Jeśli ktoś woli TATULE to jego sprawa i wybór, ja należę do tych co wędkują bo to ich pasja a nie rywalizacja kto ma markowy sprzęt i kto dał za niego więcej.

• Like 2

Startuje bez problemu od 3 gram.

Lepiej leży mi w dłoni.

Żuty są dłuższe ( ale to akurat dla mnie mało istotne)

Praca HAIBO bardziej mi się podoba.

Jest tańszy od TATULI i masz do niego 2 szpule.

A reszta to samo, przekładnia z brązu, rama z aluminium.

Jeśli chodzi o wytrzymałość to jest bardzo mocny. Wiadomo ma służyć do wędkowania a nie do wbijania gwoździ.

Dlatego został HAIBO a TATULE  sprzedałem.  Jeśli ktoś woli TATULE to jego sprawa i wybór, ja należę do tych co wędkują bo to ich pasja a nie rywalizacja kto ma markowy sprzęt i kto dał za niego więcej.

Wszystko pięknie, tylko czy te Wasze Haibo i Kastkingi będą się równie dobrze zachowywały jak Tatule po kilku latach użytkowania? 

Oby tak było. Tego Wam serdecznie życzę.

Ty raczej nie jestes odbiorca takiego sprzetu, masz za duzo zbyt dobrych zeby bawic sie w kastkingi, to raczej dla ludzi, ktorzy chca zaczac i nie maja odpowiednich funduszy, sa w trakcie przygody i nie maja odpowiednich funduszy, nie interesuje ich ani marka ani maslo, ma zwijac i dobrze rzucac.

• Like 1

Andrzeju pisałeś o wędce TETON 1-6 gram. Możesz napisać jak ta wędka ładuje się przy przynętach 3-4 gram i czy czułość na rękojeści jest dobra? Dlaczego pytam? Bo obserwuje ten cast od długiego czasu i chyba go zamówię. Cena jest super

A są takowe? Są do 4 i 10 g. Ten  4-ro gramowy jakoś mi nie leży. Dla mnie zbyt spolegliwy nawet przy dwu gramowej główce. Tego mocniejszego mogę polecić z czystym sumieniem. Okoni nie gubi, ładuje się już przy 2 gramowej główce. W razie przyłowu jest szansa na zacięcie sandacza, czy szczupaka i nie zamęczenie tychże forsownym holem. 

Ty raczej nie jestes odbiorca takiego sprzetu, masz za duzo zbyt dobrych zeby bawic sie w kastkingi, to raczej dla ludzi, ktorzy chca zaczac i nie maja odpowiednich funduszy, sa w trakcie przygody i nie maja odpowiednich funduszy, nie interesuje ich ani marka ani maslo, ma zwijac i dobrze rzucac.

Z tym, że ktoś nie ma funduszy to mogłeś się ugryść  w język i to konkretnie tak żeby aż w piętach było czuć. Jeśli się kogoś nie zna, To się go nie ocenia. Jeśli bym potrzebował shimano antaresa to bym se jutro jechał i go kupił bez problemu. Tylko po co mi kołowrotek za prawie 3 tysie który w niczym mi nie pomoże. Chyba że tobie tak. Ja wole zainwestować to w dom albo w inne ważniejsze rzeczy. Chcesz taki sprzęt to sobie kup, ja nie widze w tym problemu ani ci tego nie zabronie. Tylko nie pisz więcej że kogoś nie stać na sprzęt za parę tysięcy, bo jeśli  ktoś na prawdę musi na niego odkładać bardzo długo z takich albo innych przyczyn, to może poczuć się bardzo przykro.  Założę się, że wiele z tych osób co używają tanich sprzętów panują nad nim lepiej niż ty. Są celniejsi, mają większą wiedzę o technikach łowienia i mają lepsze wyniki.   

Żałośnie się zachowałeś. Moje dzieci by nie napisały o ludziach tak jak ty. Przykro mi za takie komentarze. A sprzęt za nie wielkie pieniądze niech służy ludziom jak najdłużej i niech czerpią z wędkarstwa przyjemność. 

Do moderatora. Jeśli takie obraźliwe wypowiedzi nie są kontrolowane, to proszę o usunięcie mojego kąta. Nie zamierzam należeć do forum gdzie zamiast pomagać i doradzać, ubliża się.

To by było moje zdanie. Pozdrawiam

Z tym, że ktoś nie ma funduszy to mogłeś się ugryść  w język i to konkretnie tak żeby aż w piętach było czuć. Jeśli się kogoś nie zna, To się go nie ocenia. Jeśli bym potrzebował shimano antaresa to bym se jutro jechał i go kupił bez problemu. Tylko po co mi kołowrotek za prawie 3 tysie który w niczym mi nie pomoże. Chyba że tobie tak. Ja wole zainwestować to w dom albo w inne ważniejsze rzeczy. Chcesz taki sprzęt to sobie kup, ja nie widze w tym problemu ani ci tego nie zabronie. Tylko nie pisz więcej że kogoś nie stać na sprzęt za parę tysięcy, bo jeśli  ktoś na prawdę musi na niego odkładać bardzo długo z takich albo innych przyczyn, to może poczuć się bardzo przykro.  Założę się, że wiele z tych osób co używają tanich sprzętów panują nad nim lepiej niż ty. Są celniejsi, mają większą wiedzę o technikach łowienia i mają lepsze wyniki.   

Żałośnie się zachowałeś. Moje dzieci by nie napisały o ludziach tak jak ty. Przykro mi za takie komentarze. A sprzęt za nie wielkie pieniądze niech służy ludziom jak najdłużej i niech czerpią z wędkarstwa przyjemność. 

Do moderatora. Jeśli takie obraźliwe wypowiedzi nie są kontrolowane, to proszę o usunięcie mojego kąta. Nie zamierzam należeć do forum gdzie zamiast pomagać i doradzać, ubliża się.

To by było moje zdanie. Pozdra

Z kąta to może usunąć komornik. Moderator konto. Ale pomijając... poznaj trochę użytkowników tego forum, ich podejście do sprzętu i sposobu wypowiadania się. Nie będziesz się niepotrzebnie irytował.  :)

Edycja, gdzie Ty coś fajnego kupisz jak się wypiszesz z jb.pl :ph34r: ?

Edytowane przez Młody wędkarz
  • Like 2

Spoko, spoko...

@Nikoś, trochę konsekwencji w tym co piszesz. Nie pozwalasz aby ktoś cie oceniał..."Jeśli się kogoś nie zna, To się go nie ocenia"... ale kilka zdań dalej robisz dokładnie to samo: ..." Założę się, że wiele z tych osób co używają tanich sprzętów panują nad nim lepiej niż ty. Są celniejsi, mają większą wiedzę o technikach łowienia i mają lepsze wyniki"... ;)  :P  :D 

Więc ...spoko, spoko :) 

• Like 6

To by było moje zdanie. Pozdrawiam

Kurde Nikos nie skupiaj sie tak na pieniadzach, zdrowszy bedziesz :) Pzdr

• Like 2

Witam,

To może ja coś napiszę o swoich doświadczeniach. Sprawiłem sobie do "zabawy" zestaw Kuying Teton do 4 g w parze z multikiem Kuying Thunder. Za komplet coś trochę ponad 400 zł. Był to mój pierwszy chiński zestaw. Generalnie jestem zadowolony. Używając fabryczną, płytką szpulkę można w miarę spoko rzucać od 3 g. Przy około 10 g wędka zaczyna przy rzucie "klękać". Przy lekkim sandaczowaniu (przynęta około 20 g) multik już miał trochę ciężko. Wiadomo, aluminiowa przekłądnia. W Shimano Metanium też był z tym problem. Uwaga, plastikowa obudowa multika. Pracuje tak jak trzeba, ale po miesiącu użytkowania ułamała się sprężynka odpowiedzialna za powrót przycisku zwalniającego szpulę. Nie mam pojęcia, czy to był przypadek, czy też sprężynki lubują się w pękaniu. Bezproblemowo zamówiłem, z zapasem, u producenta i nadal mogę się cieszyć naprawdę fajnym i budżetowym zestawem. Na koniec dodam, że zamawiałem też kij Teton do 10 g dla kolegi. Co prawda wersję spinningową, ale jak przyszłą przesyłka to stwierdziłem, że też taki "wciągnę", ale pod casta. Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie jakość wykonania.

Pozdrawiam,

Smaczek.

• Like 2

Spoko, spoko...

@Nikoś, trochę konsekwencji w tym co piszesz. Nie pozwalasz aby ktoś cie oceniał..."Jeśli się kogoś nie zna, To się go nie ocenia"... ale kilka zdań dalej robisz dokładnie to samo: ..." Założę się, że wiele z tych osób co używają tanich sprzętów panują nad nim lepiej niż ty. Są celniejsi, mają większą wiedzę o technikach łowienia i mają lepsze wyniki"... ;)  :P  :D 

Więc ...spoko, spoko :) 

Spoko, spoko.....

Tylko ja napisałem to w odpowiedzi do jednej osoby, a nie o wielu tysiącach użytkownikach tanich sprzętów . Więc to chyba spora różnica prawda czy nie ?

Więc ....spoko, spoko

Tak to spora różnica, gdyż ta jedna osoba tak przez ciebie publicznie "wyróżniona" jest równoprawnym członkiem tej forumowej społeczności ... więc znowu skucha.

Radzę ci po koleżeńsku: nie grzeb w temacie, który już przysechł i wielu z nas ma go tak naprawdę w ... poszanowaniu ;)

• Like 1

Przy lekkim sandaczowaniu (przynęta około 20 g) multik już miał trochę ciężko. Wiadomo, aluminiowa przekłądnia. W Shimano Metanium też był z tym problem. Uwaga, plastikowa obudowa multika. Pracuje tak jak trzeba, ale po miesiącu użytkowania ułamała się sprężynka odpowiedzialna za powrót przycisku zwalniającego szpulę. Nie mam pojęcia, czy to był przypadek, czy też sprężynki lubują się w pękaniu. Bezproblemowo zamówiłem, z zapasem, u producenta i nadal mogę się cieszyć naprawdę fajnym i budżetowym zestawem. 

Ciekawe. Chwalisz multik który przy 20 gramach już klęka i zepsuł się po miesiącu. To co może zdarzyć się za kilka miesięcy czy też lat???

• Like 1

Spoko, spoko.....

Tylko ja napisałem to w odpowiedzi do jednej osoby, a nie o wielu tysiącach użytkownikach tanich sprzętów . Więc to chyba spora różnica prawda czy nie ?

Więc ....spoko, spoko

;) Edytowane przez Negra
  • Like 1