Hermano Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Generalnie lepiej na multik, ale ten Kastking daje radę i na początek nic więcej nie potrzebujesz. Jak Ci się spodoba to po jakimś czasie zrobisz krok w przód - Tatula albo jakieś Revo X. Kijki na Ali też znajdziesz, ale w budżecie +- 150 zł nie ma co kombinować - te które Ci podałem przetestowałem dokładnie z tym multikiem.Od razu zdejmij pokrywę od strony korby w tym royalu i daj troszkę smaru. Oryginał jest suchyyy. 5 minut roboty a zaraz lepiej się nim kręci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risso Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Od razu zdejmij pokrywę od strony korby w tym royalu i daj troszkę smaru. Oryginał jest suchyyy. 5 minut roboty a zaraz lepiej się nim kręci.Jakiś konkretny smar? Czy jakikolwiek do kołowrotków? Gdzieś na YT znajdę jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Jakiś konkretny smar? Czy jakikolwiek do kołowrotków? Gdzieś na YT znajdę jak to zrobić?Tak, wszystko znajdziesz. Tam naprawdę nie ma nic skomplikowanego. Trzeba wykręcić kilka śrubek i potem wkręcić je w to samo miejsce :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Ja mam Royal legenda od maja tego roku Komfortowo dla mnie łowi się nim w granicach 50-60g (skinner 14, Dam 20cm+główka 10g). Kupiłem, łowię i jest ok Po kilku h zabawy z rzutami jest gitarka, 4miesiące i tylko 1 broda A, co do smarowania do koledzy mają rację, po zakupie Sahara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cft Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Panowie, pytanie z innej beczki ile i jakiej grubości plecionki nawinąć na Kastking Maximus Spratacus aby w pełni zapełnić szpulę bez używania podkładu i komfortowo rzucać przynętami +/- 50g jeśli producent podaję że wchodzi na niego 0,285mm/210mbhttps://pl.aliexpress.com/item/32801709466.htmlz góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Musisz koniecznie mieć pełną szpulę? To nie stałoszpulowiec. Do przynęt o jakich piszesz przyjąłbym plecionkę max 0,18mm wystarczy z dużym naddatkiem. Do przynęt 40-gramowych używam 0,14mm i nie miewam odstrzałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Panowie, pytanie z innej beczki ile i jakiej grubości plecionki nawinąć na Kastking Maximus Spratacus aby w pełni zapełnić szpulę bez używania podkładu i komfortowo rzucać przynętami +/- 50g jeśli producent podaję że wchodzi na niego 0,285mm/210mbhttps://pl.aliexpress.com/item/32801709466.htmlz góry dzięki za pomoc!Czemu nie chcesz podkładu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Pierwsze wrażenie na sucho. Z okazji przecen 11.11 zrobiłem swoje pierwsze w życiu zakupy na ali. Wcześniej naczytałem się dość sporo o chińskich sprzętach, trochę ciężko było mi uwierzyć w to zachwalanie. Z racji promocji postanowiłem zaryzykować i utopić sto złotych w multiplikator z chin. Padło na KastKinga Spartacusa (aż do dziś byłem przekonany, że zamówiłem Plusa).Dzisiaj otrzymałem przesyłkę, dużym atutem była możliwość śledzenia przesyłki w kraju (Pocztex48). Paczka była solidnie zapakowana, opakowanie schludne i nie wskazujące na sprzęt za stówkę.Wybrałem kolor srebrny, wygląda na troszkę tandetny taka ala srebrzanka.Multiplikator jest dość ciężki, według producenta jest to 230g. Na pierwszy rzut oka całość wygląda na metalową, jednak jest to grafit.Hamulec walki posiada mikroklik co jest dużym plusem. Posiada on spory zakres regulacji i jest cholernie mocny.Regulacja docisku działa płynnie ale według mnie zbyt łatwo przekręcić ten dynks.Knoby są wykonane solidnie, bardzo estetycznie, niestety ich ułożyskowanie jest kiepskie.Multiplikator posiada dwa hamulce rzutowe: magnetyczny oraz odśrodkowy, oba reagują na poszczególne regulacje.Po wyjęciu go z pudełka, od razu wpuściłem do środka kilka kropel CX'a. Młynek chodzi bardzo cicho, płynnie, brak w nim jakichkolwiek niepożądanych luzów.Wodzik wygląda dość licho, ot taki wystający kawałek plastiku. Jednak naprawdę jestem zaskoczony jego obudową. Jest świetnie wyprofilowana, kładę na niej palec i jest on daleko od śruby mocującej wodzik. W Abu Revo niestety zazwyczaj udało mi się wsadzić paluch w pracujący mechanizm posuwu.Po zdjęciu szpuli zobaczyłem niedomalowane miejsca oraz kilka niezeszlifowanych odlewów. Jest to tylko i wyłącznie aspekt wizualny. Na sucho mógłbym go spokojnie porównać do Revo X. We czwartek wybiorę się sprawdzić go nad wodą, zobaczyć czy wybroni wstępnej opinii. W porównaniu z Revo MGX. Dodatkowo za 6zł dokupiłem 300m plecionki KastPro 4 20lb 0.24mm. Na pierwszy rzut oka jest dość szorstka, co kawałek pokryta jakimś brokatem(?) po prostu można zauważyć błyszczenie. Sztywność porównywalna do Varivasa High Grande PE2.0. Wizualnie Varivas jest nieznacznie grubszy. Nawijała się bardzo fajnie i nie grała jakoś zbyt głośno. Niebieski to Varivas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Damian, jak Spartacus sprawdza się nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Bardzo przyzwoicie! Jego praca mnie strasznie zaskoczyła... Gładziutko i maślanie, moje dotychczasowe multiki chodziły dużo gorzej.Hamulce reagują płynnie, rzuty są dalekie, nie ma z nimi najmniejszego problemu. Minus który mnie denerwował to słaba sprężyna spustu szpuli. Jak za taką cenę byłem cholernie zaskoczony, chyba wolałbym kupić trzy chinczyki niż używkę w podobnym budżecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Kilka miesięcy regularnego łowienia tym multiplikatorem powie na ile jest wart zamiany na na "markowy" sprzęt.Tylko rzetelne łowienie.Zazwyczaj sprzęt kupiony, kilka razy użyty ląduje za szafą albo na giełdzie. Myślę że materiały użyte w produkcji będą słabej jakości. Może się mylę.Mój "prawie nie hińczyk" przestał funkcjonować około 4 miesięcy po zakupie i prawie codziennym, 2-3 godzinnym łowieniu. A byłem nim zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Uzywal ktos kastking rover .Jest to tania alternarywa dla abu c3/c4 Czy zwykly kicz .Nada sie ten kolowrotek pod ciezki cast czy tylko troll ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 W wielkim swiecie lowia na niego nawet rekiny .a na jednym amerykanskim portalu polecaja go na muskie cena smiesznie niska 155zl tylko czy poleci z tego przyneta 40glub chociaz 50g bo moj planowany gorny zakres jakies 140g graczej ogarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Przyszedł do mnie Spartacus Plus, zamówiony 11 dni wcześniej. To mój pierwszy mulitiplikator, nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Oczywiście nie wytrzymałem, nawinąłem jakąś starą plecionkę i poszedłem porzucać na trawniku przed domem Jak dla mnie bomba. Chodzi super.Tylko nie wiem jak reguluje się hamulec odśrodkowy. Proszę w wskazówkę. U mnie, fabrycznie jest ustawiony jak na zdjęciu - cyfra 0 jest ustawiona na taki zaokrąglony wypustek na czarnym ząbkowanym kole obejmującym czerwoną tarczę. Czy to ustawienie oznacza, że jest wyłączony? Dodam, że mój zestaw dopełnia Okuma Altera Casting 1,95 m 20-50 g. Ta wędka, polecana wcześniej w tym temacie przez jednego kolegę , również zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Leciutki i sztywny kijek o głębokim ugięciu. Nie czuć po niej taniości, a kosztowała jedynie 125 zł. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Przyszedł do mnie Spartacus Plus, zamówiony 11 dni wcześniej. To mój pierwszy mulitiplikator, nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Oczywiście nie wytrzymałem, nawinąłem jakąś starą plecionkę i poszedłem porzucać na trawniku przed domem Jak dla mnie bomba. Chodzi super.Tylko nie wiem jak reguluje się hamulec odśrodkowy. Proszę w wskazówkę. U mnie, fabrycznie jest ustawiony jak na zdjęciu - cyfra 0 jest ustawiona na taki zaokrąglony wypustek na czarnym ząbkowanym kole obejmującym czerwoną tarczę. Czy to ustawienie oznacza, że jest wyłączony? Dodam, że mój zestaw dopełnia Okuma Altera Casting 1,95 m 20-50 g. Ta wędka, polecana wcześniej w tym temacie przez jednego kolegę , również zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Leciutki i sztywny kijek o głębokim ugięciu. Nie czuć po niej taniości, a kosztowała jedynie 125 zł.Tak, 0 oznacza najniższa siłe działania hamulca. Przestawienie w kierunku napisu „more” zwiększa siłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Tak, 0 oznacza najniższa siłe działania hamulca. Przestawienie w kierunku napisu „more” zwiększa siłe.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 No, w końcu połowiłem Spartacusem. Było to moje pierwsze łowienie "na pazur". Trochę się stresowałem jak to będzie z tymi brodami, odstrzałami czy odległością rzutów. Jak się okazało, bezzasadnie. Nie było żadnych problemów, łowiło się bardzo przyjemnie, pomijając braki w technice (muszę poprawić zacinanie i wybieranie luzu przy jerkowaniu). Łowiłem na jerki od 20 do 50 gr. Uzbrojony spinning leżał bezczynnie. Ryby też dopisały, trafiło się kilka szczupaczków pod 60 cm i kilka mniejszych. Ogólnie, jeśli chodzi o Spartacusa to myślę, że nie ma wstydu przed Ryśkiem i spokojnie można polecać ten kołowrotek do pierwszego zestawu castingowego. Kijek też świetnie się spisał. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janir Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Jaką pletke tam zapodałeś do tego spartacusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 To jest KK Mega8 25lb. Weszło ok 120 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Szukam czegoś pod jerki, gumy i jakieś małe wahadłówki. Waga przynęt tak od 15-20 do 50g. Do takiego zastosowania lepszy będzie kastking royal legend czy Spartacus plus? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Maja 2020 przez Nales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Może Royal Legend Elite? Cena pośrednia, tu fajna recka z porównaniem długości rzutów do Tatuli 100 i innych markowych. Gość się napracował z pomiarami Edytowane 14 Maja 2020 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Super film Sporo wiedzy można z niego wyciągnąć. Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Akurat ten gość jest mało obiektywny i mam wrażenie że nie do końca wie do czego służy multiplikator. Dla niego praktycznie najważniejsza jest odległość rzutu i nie do końca ogarnia magnetyk Daiwy. Zapomniałbym, że każdy komentarz, który krytykuję go w sposób konstruktywny odbiera jako atak jak to nazywa fanboyow Daiwy ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 ... w magnetyku, jeden ząbek, ,,klik", już robi różnicę. Nieco większą z żyłką na szpuli, niż plecionka. W ,, krzakach" nie liczy się odległość, lecz celność podania na bardzo krótko i moc linki z pracą kija, co by nie zostać przez dłuższą chwilę z ,,karpikiem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Tu macie rację. Jedynie co widać to że ten kastking jest bardzo fajna propozycja w stosunku cena-jakos; chociaż wiadomo że woda i szczupaki to zweryfikują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi