kzkzg Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Dzisiaj dotarł do mnie nowy Kastking Royale Legend 2Na oko jest mniejszy od starszego brata. Na oko, bo nie mam pod ręką poprzednika zeby dokladnie porównać.W pierwszej wersji byl podwójny hamulec rzutowy - pokrętło z zewnątrz i 4 kliki wewnątrz. Teraz zostało pokrętło.Pokrętło jest mniejsze i trudniej je przestawiać.Mechanizm otwierania bocznego polika został przeniesiony i działa teraz nieco inaczej, trzeba mieć dobrego paznokcia zeby otworzyć.Zniknęły otwory na powierzchni szpuli, jest kilka w samym rogu szpuli.Na sucho oglądając jestem troche zawiedziony. Za 2 tygodnie powinienem skrobnąć co nieco jak się sprawuje nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Przetestowałem tego Kastkinga. Faktycznie mniejszy niż poprzednik. Mniej też na szpulę wchodzi - 165jardów -> 100jardów. Rzucałem gumami w przedziale 50-70gr . Latało całkiem spoko. Ani razu mi nie przybrodził. Pracuje dość gładko, choć Spartacus robi na mnie lepsze wrażenie pod tym względem. Ogólnie na plus mimo wcześniejszych wątpliwości. Wolę jednak starszego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 U mnie do Spartacusa Plusa dołączył się większy brat Maximus. Co tu dużo mówić, czuć różnicę w cenie. Rzuty są dalsze, jest masełko i moc.Jak będę miał wolny czas to dodatkowo sobie stunninguję tak jak ten gość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Taki tunning nie ma sensu. Przecież na standardowych łożyskach (nawet smarowanych smarem plastycznym)trzeba szpulę dodatkowo hamować.Może multik porządny, ale kolory odbiegają od standardowych i nie każdemu muszą się podobać.<...> Edytowane 14 Września 2020 przez Jano 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Niedawno widziałem w Warszawie Porsche w kolorze różowo-gaciowym. Dla mnie ohyda i policzek dla tego auta. Jednak to wybór właściciela i jego sprawa. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał w barwach tęczowych? Kto wie ...? Jednak daleki jestem od odbierania komuś prawa, do takiego dekorowania własnej własności.<...> Edytowane 14 Września 2020 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Ależ ja nikomu prawa nie odbieram. Zauważam jedynie niepokojące kolorystyczne eksperymenty u Kastkinga (także ABU) które, mam nadzieję, nie zakończą się z czasem wycofaniem z produkcji kolorów bardziej stonowanych.<...> dość! wyczyściłem dyskusję światopoglądową, nie będzie na naszym forum dyskusji na ten temat, a tym bardziej przyzwolenia dla obrażania kogokolwiek, ostrzegam... Edytowane 14 Września 2020 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Cześć.Wczoraj w łódce na jeziorze widziałem wędkarza z różowym kołowrotkiem na spinie, mało nie pękłem ze śmiechu.Chyba dźwignął żonie.☺Kiedyś próbowano ze srebrnymi telewizorami,dzisiaj wszystkie są czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Panowie ma ktoś na zbyciu płytką szpulke do kastking royal legend?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Witam, competing connectivity po chińsku https://youtu.be/qt9WaPrfhToChiński styl konkurencyjnej łączności. Z pominięciem badań i ewolucji. Taniej i więcej ale w ł a s n e. Cena już nie jest koniecznie rozdawnicza. Otwarte drzwi mogą być zaroszeniem do środka tak jak brak ochrony patentowej czy technologii. Rzutowy hamulec jak shimano FTB. Geometria szpulki jak w daiwa Steez rozmiar 28mm a waga 5,3g, wg lurecafe bezwładność jeszcze mniejsza od rekordowo niskiej w 22 aldek bfs. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Odwieczne zawody kto kogo przerzuci lub k u p i https://youtu.be/FStIgbEELycUl casting battle ma jedno kryterium, długość rzutu. Najmniejsze szpulki łatwo startują ale szybko gasną. Dystanse nie imponują. Max ciężarek 4,5g, wędziska do 1,5m i bez żadnych takich Rzucanie do ruchomego celu mogli sobie darować ale rzutów do tarczy jednak brakuje bo 'chleba powszedniego...' Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Kolejne wsparcie dla chińskiej firmy, tym razem finansowe. Jest innowacja hamulca rzutowego FTB i produkcja, czas na wodzik TW. Chiński wodzik będzie więcej zmieniał światło szczeliny i bez niepożądanego wpływu na rozmiary multika. Nazwy chińskich innowacji są opatentowane. Koronacja w Państwie Środka chyba niebawem bo 'Słonce może być tylko jedno', także w kastingu Z lejkowatym wodzikiem ostaje się ino Japan Shimano i reszta świata, wolnego podobno https://youtu.be/z3JpmzdYeSg?t=240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 (edytowane) Panowie, który model KK polecacie do Daiwy Ballistic X 7-21g. Nie ogarniam w ogóle produktów tej firmy, wiem, że jest np Valiant Eagle, Valiant Eagle II i Zephyr ale czym się tak na prawdę różnią i czy któryś się nada? Jak ogólnie porównanie tych multików do bardziej markowego sprzętu typu Shimano, Daiwa, czy ABU? Edytowane 30 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Kolego, osobiście bym szukał tatuli, używana będzie niewiele droższa albo w podobnej cenie jak nowy KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Tatula za 230pln? Wezmę od razu 3 sztuki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Pytałeś o porównanie do bardziej markowego sprzętu typu Shimano, Daiwa, czy ABU.Miałem kilka chińskich multikow w tym KK. Mam dwie tatule. Chciałem Ci dobrze doradzić na podstawie moich doświadczeń.Ostatnio kupiłem tatule type r za 330zl. Nie żałuję żadnej wydanej złotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 (edytowane) Jasne, spoko, po prostu zdziwiło mnie, ze można kupić coś markowego w cenie zbliżonej do KK. Tatule Type R tez chętnie kupiłbym za 330pln i na takie właśnie oferty czekam???? Edytowane 30 Marca 2023 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Panowie, który model KK polecacie do Daiwy Ballistic X 7-21g. Nie ogarniam w ogóle produktów tej firmy, wiem, że jest np Valiant Eagle, Valiant Eagle II i Zephyr ale czym się tak na prawdę różnią i czy któryś się nada? Jak ogólnie porównanie tych multików do bardziej markowego sprzętu typu Shimano, Daiwa, czy ABU?Tatula CT TR pasuje pod kolor;) a tamte nie. A tak na serio, zephyra mam, VE II właśnie idzie do mnie. Ja bym się bał założyć to do kija do 21gr. To raczej takie chińskie bfs. Po taniości, coś tam rzuca itd. Na "szwarzonkerze" do 21 gr mam KK Cirix armor x. Rama z amelinium, magnetyk. I pasowało akurat pod kolor . Nie mam uprzedzeń do chińskich multików, bo mam u ich chyba naście sztuk i dają rade. Ale na kijach do łowienia na serio, tj. w nurcie, syfie Wiślanym i czasem z "zadużymi" rybami jakos tak dziwnie S,A,D mam przykręcone. pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 U mnie jest łowienie na serio i ryby na serio-przyłów szczupaka rzędu 70cm + jest kilka razy dziennie i na ballistica też na pewno będzie, w takim razie chińczyki odpadają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 VEII przylazł. Nigdy tak małego multika nie miałem. Zabawka która przy zephyrze wygląda jakby nic nie jadła. Porzucałem trochę armor ixem. Całkiem fajny multik, jako zapas za 300pln spokojnie się nadaje. Jakościowo taki piscifun aloyM, mam 2 i jestem zadowolony. Jak się trafi dobra, nie grzechocząca talula w tych pieniądzach to dylematu nie ma. Ale jak chrupie tak jak moja to bym szukał dalej. pz ps tatula chrupie dlatego że pare razy jakaś dziwna ryba chciała mnie wciągnąć do wody... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 No! https://kastking.com/products/kastking-ireel-one-ifc-smart-fishing-reel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 No to się doigraliśmy! Teraz tylko patrzeć jak nowy Zillion będzie sprzężony z AI, a do Steeza za dopłatą wszczepią chip w mózgu. Jeszcze zatęsknimy za krzemiennym ościeniem i ruską Katiuszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 No to się doigraliśmy! Teraz tylko patrzeć jak nowy Zillion będzie sprzężony z AI, a do Steeza za dopłatą wszczepią chip w mózgu. Jeszcze zatęsknimy za krzemiennym ościeniem i ruską Katiuszką.Już tęsknimy, ale skoro sprawność elektroniki już przewyższa pod względem dynamiki i szybkości, człowieka, tworzą się nowe możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 ...nowe możliwości dla elektroniki, skoro twórcy usprawnień z rozbrajającą szczerością przyznają się do tego, że nie wiedzą jak to dziś działa i czego możemy spodziewać się w najbliższej przyszłości. Ale miało być o chińskim multiku z bluetooth'em. Przepraszam za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 (edytowane) Widze ze Hubert wsadil kij w morowisko Czy slusznie?W moim mniemaniu tak Generalnie i filozoficznie, mozna by powiedziec, ze odchodzi postac tego swiata,- czyli swiata ktory znamy. Co to oznacza w ww kontekscie?Ano to, ze pojawienie sie na rynku produktu X,Y,Z nie jest wynikiem staran firmy o prymat w swojej branzy, czyli nie jest wynikiem narracji o technologicznej rywalizacji do ktorej bylismy do tej pory uformowani i ktora uznalismy za mysl przewodnia wiodacych firm i tych "mlodych wilkow", ktore staraja sie nieustanie ow prymat zmienic. To, ze nie jest ten proceder rowniez sposobem jak odbiorcy "zrobic dobrze" wie juz od ponad 20 lat kazdy nawet "srednio" inteligentny odbiorca jakiegokolwiek produktu.Oznacza to, ze to co dotychczas rozumielismy, albo nam do zrozumienia zostalo dane nie jest faktycznym celem. W innych watkach w tym dziale sygnalizowal to Adrian piszac o DaiwieShimanie wystrczajaco dobitnie i z przykladami. Wedkarstwo nie jest wyjatkiem w tej dziedzinie, wrecz powiedzialbym, ze jest uposledzonym dzieckiem, czy jak kto woli, dzieckiem specjalnej troski tego procesu.Zeby nie robic tyrrady epitetow uzyje porownania do innej bardzo popularnej ostatnio dziedziny jaka jest geopolityka. W glowie przecietnego Kowalskiego czy Müllera istniej podzial swiata na panstwa, ktore maja swoja wladze i swoje interesy, ktore reprezentuja ich rzadzacy. W zaleznosci od zasobnosci owych panstw widziana jest ich sila w rozmaitych aspektach. Najczesciej jednak porownuje sie ich sile finansowa, gdyz ona oddzialywuje na cale otoczenie najsilniej. Od wielu lat jednak wiadomo, ze budzety swiatowych korporacji sa czesto wielokrotnie wieksze od budzetow wielu panstw, rowniez tych uznawanych za bardzo mocne sprawczo.Bylo by skrajnie naiwne myslec, ze zarzady owych korporacji siedza cichutko w swym skarbcu i delektuja sie jedynie liczeniem swoich zasobow i nie maja rzadnych aspiracji do tego by rywalizowac z dotychczasowym hegomen wladzy jakim byl (bo moim zdaniem juz nie jest) twor zwany "panstwem", czy nawet unia wielu panstw...Wracajac ze skali makro do mikro.To, ze jeszcze oficjalnie produkty roznach firm nazywazywaja sie D,S,K etc, rywalizuja ze soba tzw "mysla techniczna", jest bardziej wynikiem inercji mozgow ich potencjalnych odbiorcow i przyzwyczajenia do istniejacych odpowiednio zaszufladkowanych kodow sprzedazowych uruchamiajacych odpowiednie impulsy kupujacych.Pora chyba sie przestawic na myslenie w kategorii, ktora roboczo mozna nazwac projektem finansowym jakim jest produkt X,Y,Z, czego moim zdaniem jest podlinkowany przez Huberta multiplikator. Moja widza o multiplikatorach jest nieporownywalnie mala w stosunku do innych obszarow, jednak zaryzykuje taka teze, ze to co dalo sie w sposob mechaniczno-technologiczny wycisnac z wyrobu zwanego muliplikatorem, zostalo osigniete i walka o poprawe kolenych jednocyfrowych punktow procentowych ich "doskonalosci techniczenj" nie jest juz interesujaca dla producentow. Ten ochlap zostal porzucony dla innego, mniejszego gracza na rynku, czyli niszy tuningowej. Dalszy "postep" bedzie sie odbywal juz przy udziale elektronicznych pozespolow.Jestesmy jednak pod tym wzgledem w bardzo komfortowej sytuacji, bo wciaz mamy dostep do maksymalnie dopracowanych multiplikatorow bez elektroniki, ktore pewnie za chwilke bedziemy nazywali old-shool-owymi.To co napisalem nie jest pewnie dla wielu z Was niczym nowym ani odkrywczym, ja rowniez nie wietrze w tym zadnej sensacji, ot taki swiat nas otacza, chcialem to tylko wyrazic i w ww kontekscie zaakcentowac. Edytowane 16 Lipca 2023 przez Rheinangler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Arku link wrzuciłem tylko dlatego, że chciałem pokazać jak to można skopiować trochę tego, trochę tego i wyprodukować flagowy produkt pod swoją marką. Takie równanie: + + =superhipermegatechnology multiplikator za 350 baksów, który zaspokoi potrzebę zerkania w ekran smartfona nawet nad wodą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi