Skocz do zawartości
  • 0

“Program Pomocy dla Młodych Rodbuilderów” – konkurs – cz. II - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Właśnie tak. Gdy potrafisz ju?ź właściwie uzbroić wędkę, kręgosłup znajdujesz w mgnieniu oka, przelotki na blanku rozmieszczasz bezbłędnie, a rękojeść m?łgłbyś perfekcyjnie wytoczyć z zamkniętymi oczami... pora byś zadbał o detale. I nie chodzi mi tu o wtrącone w omotki metaliczne nici, kolorowe pierścionki w rękojeści, wstawki z czeczoty egzotycznego drewna, czy ozdobne wyplatanki na blanku. Mam na myśli coś, czego w gotowej wędce nawet nie widać. I nie, nie są to ani zgrabnie zeszlifowane stopki przelotek, ani te?ź dokładnie spasowane arbory pod uchwytem kołowrotka. Chciałbym Wam powiedzieć o czymś, na co mało kto zwraca uwagę, a jest niezwykle wa?źną sprawą.

Sprawa wielkości fantazji naszych rodbuilder?łw ... jak mo?źna przekonać się po lekturze niniejszego artykułu to ... kwestia otwarta :D Rady i przestrogi z przymru?źeniem oka. Tylko dla pełnoletnich!! (by nie było p?łźniej, ?źe nie ostrzegałem).

Pozdrawiam

Remek

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rzadko się zdarza, ?źe dotrwam do końca czytania.

...... ?źe na początku był chaos... znaczy projekt... projekt wędki a tym razem dotrwałem do ostatniej kropki.

Kamil szacun za ukazanie tych ciekawych aspekt?łw, na poszczeg?łlnych etapach realizacji :lol:

• 0

Przy czytaniu tytułu (Zadbaj o szczeg?łły) miałem nadzieję na łopatologiczny tutorial odnośnie wyplatanek a tu nic z tych rzeczy, niestety. ;)

Fajnie i z jajem napisane!

- przy obrabianiu pianki nale?źy popijać Guinessa, delikatnie zagłębiając się ustami w jego gęstą, trwałą pianę

...

- przy rękojeściach i wstawkach z burnt’a polecam z kolei Piwo Wędzone

Jak będziesz robił coś z tych rzeczy to daj znać, podeślę Ci wędzone piwka z browaru prusaka, jakaś trwalsza piana ni?ź u Guinessa te?ź się znajdzie. :mellow:

• 0

<nie wiem, jak jest z produkcją rękojeści z elementami drewna, nigdy nie pr?łbowałem, ale mogę się domyślać, ?źe warto się przedtem trochę zaimpregnować Dębowym Mocnym.>

HA!!!! Normalnie jakbyś to widział!!! moje rękojeści są raczej mocno drewniane i rzeczywiście ,,Dębowe stosuję nagminnie! :mellow: :mellow: :mellow:

Czasem tylko jak mi ju?ź aktywatora braknie, stosuję zamiennik w postaci szkockiego single malta :mellow: Zapewniam ?źe muza na tym nie cierpi.

Kamil- EXTRA TEKST!!!!!