mrWhite7 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 St.Croix 9'8" 25 lb c.w do 2 oz i nie ma lepszego kija na troć rzeczną ,no może jakiś nowy Lamiglas ,pracę wędek widziałem ale ..... to trochę inne łowienie i nie wiem czy sprawdzi się na pomorskich rzekach . W Ameryce łowią na potężne spławiki oraz gumy lun jigi na dość lekkich główkach . Ugięcie blanków przepiękne ale nie wiem jak poprowadzą woblera czy też blachę .Do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Talon VI Plus 100MXF2Z Talonem u Nas krucho, bo Irek (FC) mocno już je zaniedbał Na stronie są jeszcze widoczne, ale w rzeczywistości niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Najbardziej gmatwa sprawę panujące przeświadczenie o potrzebie stosowania zbyt mocnych wędzisk. Niestety w polskich warunkach zacięta troć, której nie dać się zatrzymać, przed zawadą, mocną uncjówką wyląduje tam gdzie tej samej wielkości troć zacięta kijem dwuuncjowym. Wyjątkowo można potraktować sport zwany łowieniem z kry... osobiście uważam go za extremalny i jako taki wymaga zgoła innego wyposażenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Z Talonem u Nas krucho, bo Irek (FC) mocno już je zaniedbał Na stronie są jeszcze widoczne, ale w rzeczywistości niedostępne.Zapytaj w Art-Rod, powinni mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Najbardziej gmatwa sprawę panujące przeświadczenie o potrzebie stosowania zbyt mocnych wędzisk. Niestety w polskich warunkach zacięta troć, której nie dać się zatrzymać, przed zawadą, mocną uncjówką wyląduje tam gdzie tej samej wielkości troć zacięta kijem dwuuncjowym. Wyjątkowo można potraktować sport zwany łowieniem z kry... osobiście uważam go za extremalny i jako taki wymaga zgoła innego wyposażenia Masz rację... do czasu aż do mojej 2 oz elitki nie zażyczę sobie żyłki 0,40 lub plecionki w okolicy 0,25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Kiedyś robiłem na trocie wędkę na blanku FA Blaas SLF 10025 - 2N , c.w. 17-45 g , wędka fajna , bo dość głęboko pracująca przy swojej mocy , z tego co wiem sporo troci złowiła, a i jakiś sumek z Lubelskiej Wisły dał się jej pokonać.Ale to tylko taka moja luźna sugestia -sam troci nie łowię, bo od rzek w których występuje , dzieli mnie prawie cała Polska A szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Ja zdecydowałem się na kij trociowy na blanku Blaas SLF9620-2N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Spodziewałem się takich textów stąd odniesienie w poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Z Talonem u Nas krucho, bo Irek (FC) mocno już je zaniedbał Na stronie są jeszcze widoczne, ale w rzeczywistości niedostępne. W Poznaniu sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 W Poznaniu sa Dobrze wiedzieć, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Talon VI Plus 100MXF2Miałem kij z Art Rod na tym blanku. No cóż... poszedł. Jak dla mnie zbyt ustępliwy szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Spodziewałem się takich textów stąd odniesienie w poście.Rozwiń proszę myśl, bo łowienie z kry... nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 U mnie 2 w 1 Taiaha 3,00m/20lb/10-35g robi w każdej wodzie, niezależnie od stopnia zasolenia.Waldku, a ta węda z filmu z trotka z wpn to jaki był? Pięknie pracował pod rybą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Miałem kij z Art Rod na tym blanku. No cóż... poszedł. Jak dla mnie zbyt ustępliwy szczyt. ta jednouncjówka na minimach?jeśli tak,widziałem ją i macałem-bajka na morskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Waldku, a ta węda z filmu z trotka z wpn to jaki był? Pięknie pracował pod rybą...Grzesiu, to był CD XLS 3,00/20lm 8-32g.Troszkę zbyt sztywny w dole. Źle się nim holowało szczególnie, gdy ryba była już bliżej. Edytowane 19 Listopada 2017 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 ta jednouncjówka na minimach?jeśli tak,widziałem ją i macałem-bajka na morskie Tak, jak macałeś u Adama (MXO) to tak, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Miałem kij z Art Rod na tym blanku. No cóż... poszedł. Jak dla mnie zbyt ustępliwy szczyt. Dlatego swietnie rzuca mniejsze przynety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Czy w temacie plażowego łowienie coś się zmieniło ?Jacyś nowi liderzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Czy w temacie plażowego łowienie coś się zmieniło ?Jacyś nowi liderzy ? http://jerkbait.pl/topic/57464-blank-na-bałtycką-morską-troć/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Odświeżam temat, chciałbym zbudować wędkę pod troć w rzece,optymalna dla mnie długośc 2,90m. Proszę o propozycje blanku. Edytowane 24 Lutego 2020 przez Mariuszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 St.Croix AVID 290cm 17lb 28gr Lamiglas SI-112-2M 285cm 15lb 28grCD Blue Rapid 300cm 20lb 35gr ... ot tak na szybko... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 CD Taiaha 300cm 20lb 35gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) St.Croix AVID 290cm 17lb 28gr Lamiglas SI-112-2M 285cm 15lb 28grCD Blue Rapid 300cm 20lb 35gr ... ot tak na szybko... Też jestem na etapie szukania blanku na rzekę i z tych podanych ,, prawdopodobnie '' nada się tylko CD Blue Rapid ewentualnie St Croix Avid do 56gr ( dużo osób używa i chwali ) pozostałe wydają się za słabe szczytem by utrzymać obrotówkę w silnym nurcie i dociąć rybę , A Taiahy są gdzieś dostępne ? Edytowane 25 Lutego 2020 przez ryba1981 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Też jestem na etapie szukania blanku na rzekę i z tych podanych ,, prawdopodobnie '' nada się tylko CD Blue Rapid ewentualnie St Croix Avid do 56gr ( dużo osób używa i chwali ) pozostałe wydają się za słabe szczytem by utrzymać obrotówkę w silnym nurcie i dociąć rybę , A Taiahy są gdzieś dostępne ? Tajki trafiaja sie na gieldzie, swego czasu sporo ich bylo zrobionych, a ludzie lubia zmiany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Dziękuję za odzew. Z informacji od pewnej pracowni wiem ,że obecnie blanki Avid niedostępne? (rozważałem 56g)Po rozmowch z kilkoma doświadczonymi kolegami wnioskuję, że na rzekę najlepiej coś od 40g w górę. Moim cichym faworytem jest Talon VI plus,niestety 2,90 tylko do 35g lub 50g ( tutaj trochę waga mi nie odpowiada) obecnie najbliżej mi do blanku 90MHXF2 -tylko to brakujące 20cm Jest jeszcze Blaas Slim SLS9625-2N wysłałem zapytanie do jednego forumowicza.Może podrzuci ktoś coś nowego ciekawego? Edytowane 25 Lutego 2020 przez Mariuszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi