miramar69 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Też jestem na etapie szukania blanku na rzekę i z tych podanych ,, prawdopodobnie '' nada się tylko CD Blue Rapid ewentualnie St Croix Avid do 56gr ( dużo osób używa i chwali ) pozostałe wydają się za słabe szczytem by utrzymać obrotówkę w silnym nurcie i dociąć rybę , A Taiahy są gdzieś dostępne ?Wszystko zależy na jaką rzekę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dziękuję za odzew. Z informacji od pewnej pracowni wiem ,że obecnie blanki Avid niedostępne? (rozważałem 56g)Po rozmowch z kilkoma doświadczonymi kolegami wnioskuję, że na rzekę najlepiej coś od 40g w górę. Moim cichym faworytem jest Talon VI plus,niestety 2,90 tylko do 35g lub 50g ( tutaj trochę waga mi nie odpowiada) obecnie najbliżej mi do blanku 90MHXF2 -tylko to brakujące 20cm Jest jeszcze Blaas Slim SLS9625-2N wysłałem zapytanie do jednego forumowicza.Może podrzuci ktoś coś nowego ciekawego? Robilem dwa te talony do 35g na Morrum, fajne blanki. Moze szczyt delikatnejszy niz Tajka, ale w dolniku jest moc. Edit:Pomylka, dwa, ale Talon VI Plus 100MXF2, 3.05m, 8-20lb, 7-28g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 NFC SA905-2 Delta robi na sucho bardzo fajne wrażenie. Wielce prawdopodobne, że SA9115-2 jest równie sympatyczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Też jestem na etapie szukania blanku na rzekę i z tych podanych ,, prawdopodobnie '' nada się tylko CD Blue Rapid ewentualnie St Croix Avid do 56gr ( dużo osób używa i chwali ) pozostałe wydają się za słabe szczytem by utrzymać obrotówkę w silnym nurcie i dociąć rybę , A Taiahy są gdzieś dostępne ? łowię tym avidem 2 oz.i w ogóle nie w głowie mi na zmiany i nie jest to jakaś sztywna pała.Moc komfort i lekkość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Na mniejsze rzeki i do mniejszych przynęt starczy bez problemu Avid 17 lb, do 28g (sprawdzone). Fun z łowienia i finezja o wiele większe. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Dziękuję za odzew. Z informacji od pewnej pracowni wiem ,że obecnie blanki Avid niedostępne? (rozważałem 56g)Po rozmowch z kilkoma doświadczonymi kolegami wnioskuję, że na rzekę najlepiej coś od 40g w górę. Moim cichym faworytem jest Talon VI plus,niestety 2,90 tylko do 35g lub 50g ( tutaj trochę waga mi nie odpowiada) obecnie najbliżej mi do blanku 90MHXF2 -tylko to brakujące 20cm Jest jeszcze Blaas Slim SLS9625-2N wysłałem zapytanie do jednego forumowicza.Może podrzuci ktoś coś nowego ciekawego?Ja łowie obecnie takim kijkiem ale ten blank chyba nie jest już dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Długość to nie problem,blank można bez problemów przedłużyć .Ja swojego Avida do 56g.mam przedłużonego w dolniku do długości 305 cm.Talon Vl +też wyjdzie dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Nie wiem kto ma u nas CTS ale też bym popytał u Krzystofa Zielińskiego może coś mu zostało z blanków, mam tez kij na blanku sd 964-2 - szybka kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Popatrzcie na nowe blanki LAMIGLASA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Blank juz mam i teraz tylko czekam na odpowiedni moment zeby przekazac go do uzbrojenia https://m.facebook.com/PracowniaArtRod/posts/1556579277777131 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Blank juz mam i teraz tylko czekam na odpowiedni moment zeby przekazac go do uzbrojenia https://m.facebook.com/PracowniaArtRod/posts/1556579277777131No dla mnie trochę za krótki ale to zależy na jaką rzeke ma być przeznaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Poniżej potencjalnie bardzo ciekawa propozycja kija plażowego oraz na mniejsze rzeki trociowe. Ciekawe jak ten blank będzie się sprawdzał w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ciekawy jestem jak blanki Phenixa ,,, ma ktoś może parametry obecnie dostępnych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Blank juz mam i teraz tylko czekam na odpowiedni moment zeby przekazac go do uzbrojenia https://m.facebook.com/PracowniaArtRod/posts/1556579277777131Mam i szczerze polecam [emoji106] Pozdrawiam:Adam K. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Czy coś nowego się pojawiło jeżeli chodzi o blanki pod troć .Chyba trzeba poczekać aż Talon w nowym otwarciu nas zaskoczy sam szukam coś na lekko na rzekę i powiem ze za dużego wyboru na dzień dzisiejszy to nie ma .A dostać gdzieś blank ze starej produkcji to jak trafić 6 w totka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 ... coś tam jeszcze można znaleźć, by zaadoptować blank pod trociowanie . - CD- Lamiglas- Talon- Fishing ART- Black Hole... ale faktem jest, iż moda na "podlodówki" zrobiła swoje i znaczna część firm zaprzestała / ograniczyła bardzo budowę długich blanków ( 2,8 - 3,05 m ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Trzeba coś poszukać i pomysleć nad wyborem zastanawiam się nad lamiglasem SI-112-2M ... miał ktoś w ręku i mógłby cos napisać o blankach.Talon jakoś wizualnie mi nie podchodzi ten gruby dolnik no może kwestia przyzwyczajenia jak mnie dziś poinformowano Talon na razie nic nie zmienia w blankach wiec na nowości nie ma co liczyć jakieś. Edytowane 11 Lutego 2021 przez peryskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2023 Cześć, szukam blanku pod troć na lekko z małej rzeki, Łeby. Parametry, jakie ma spełniać to:- długość 2,9 m,- moc 10-20 lb,- c.w. w granicach 7-30 g, pod woblery maks 7 cm, obrotówki maks 3, wahadła 6 cm, 12 g. Szukam blanku lekkiego i zwinnego, by nie męczył nadgarstka przy rzutach jedną ręką spod siebie. Jak najcieńszy, czuły szczyt, z mocą i większością masy w dolniku. Czyli nielecący na tzw. pysk.Dobrze by było, by dało radę go wyważyć kołowrotkiem w rozmiarze 3000. Szybki, ale nie kołkowaty jak np. Stc Elite. Przechodzący pod rybą w parabolę, łowię tylko na plecionki. Chyba bliski tym parametrom jest Matagi sea bass 96, ale nigdy go nie miałem w ręku, więc chciałbym Was podpytać, co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Blaas Slim SLS9620-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Zaproponuję tanią opcję: CDORK-962M, nie sugeruj się tabelkową mocą (35 lb), ktoś wyraźne się walnął. Blank spełni Twoje oczekiwania, ma delikatną szczytówkę, mocny dolnik i piękne ugięcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Blaas Slim SLS9620-2Brałem pod uwagę tę opcję,ale nigdzie nie mogę znaleźć podstawowej informacji, mianowicie wagi tych blanków. Ani na stronie fishing art, ani nigdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Cześć, szukam blanku pod troć na lekko z małej rzeki, Łeby. Parametry, jakie ma spełniać to:- długość 2,9 m,- moc 10-20 lb,- c.w. w granicach 7-30 g, pod woblery maks 7 cm, obrotówki maks 3, wahadła 6 cm, 12 g. Szukam blanku lekkiego i zwinnego, by nie męczył nadgarstka przy rzutach jedną ręką spod siebie. Jak najcieńszy, czuły szczyt, z mocą i większością masy w dolniku. Czyli nielecący na tzw. pysk.Dobrze by było, by dało radę go wyważyć kołowrotkiem w rozmiarze 3000. Szybki, ale nie kołkowaty jak np. Stc Elite. Przechodzący pod rybą w parabolę, łowię tylko na plecionki. Chyba bliski tym parametrom jest Matagi sea bass 96, ale nigdy go nie miałem w ręku, więc chciałbym Was podpytać, co wybrać.Matagi jak najbardziejSls9620-2nJak może być krócej to lamiglas lx1082mh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sviderek Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Cześć, szukam blanku pod troć na lekko z małej rzeki, Łeby.Parametry, jakie ma spełniać to:- długość 2,9 m,- moc 10-20 lb,- c.w. w granicach 7-30 g, pod woblery maks 7 cm, obrotówki maks 3, wahadła 6 cm, 12 g.Szukam blanku lekkiego i zwinnego, by nie męczył nadgarstka przy rzutach jedną ręką spod siebie. Jak najcieńszy, czuły szczyt, z mocą i większością masy w dolniku. Czyli nielecący na tzw. pysk.Dobrze by było, by dało radę go wyważyć kołowrotkiem w rozmiarze 3000. Szybki, ale nie kołkowaty jak np. Stc Elite. Przechodzący pod rybą w parabolę, łowię tylko na plecionki. Chyba bliski tym parametrom jest Matagi sea bass 96, ale nigdy go nie miałem w ręku, więc chciałbym Was podpytać, co wybrać. Witaj, Fishing Art Blaas Slim SLS 9620 - 2 8-32 gr z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Poczytaj o blanku i wędkach na nim zrobionych. PozdrawiamŚwiąder Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 (edytowane) Cześć, szukam blanku pod troć na lekko z małej rzeki, Łeby. Parametry, jakie ma spełniać to:- długość 2,9 m,- moc 10-20 lb,- c.w. w granicach 7-30 g, pod woblery maks 7 cm, obrotówki maks 3, wahadła 6 cm, 12 g. Szukam blanku lekkiego i zwinnego, by nie męczył nadgarstka przy rzutach jedną ręką spod siebie. Jak najcieńszy, czuły szczyt, z mocą i większością masy w dolniku. Czyli nielecący na tzw. pysk.Dobrze by było, by dało radę go wyważyć kołowrotkiem w rozmiarze 3000. Szybki, ale nie kołkowaty jak np. Stc Elite. Przechodzący pod rybą w parabolę, łowię tylko na plecionki. Chyba bliski tym parametrom jest Matagi sea bass 96, ale nigdy go nie miałem w ręku, więc chciałbym Was podpytać, co wybrać.Poczytaj również o lamiglasie si1122m.Mocy mu nie braknie,nie martw się... Edytowane 4 Lipca 2023 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Brałem pod uwagę tę opcję,ale nigdzie nie mogę znaleźć podstawowej informacji, mianowicie wagi tych blanków. Ani na stronie fishing art, ani nigdzie indziej.Jest lekki. Po cyferki zgłoś się bezpośrednio do producenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi