Fatso Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Poza tym SLS9620-2 jest nawet ciutkę bardziej finezyjny od SLS9020-2, a uzbrojony w Torzite'y i z sensowną, oczywiście pełną, korkową rękojeścią, doskonale leży w łapie, na pysk nie leci i można nim jedną ręką rzucać, choć dłuższy kij jest raczej dwuręczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Ciekawa dyskusja. Najczęściej łowię na seryjne st croixy. O ile Legend Elite można w moim mniemaniu nazwać kijem "zwinnym",to już Avidy są ociężałe i lecą na pysk. Czyli blank, jak już wcześniej pisałem, musiałby być o porównywalnych parametrach do elity, ale nie taki kołkowaty. No i definitywnie sprawę załatwi, jak koledzy piszą, wyważenie kija, bo to seryjne w st croix pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Czy blankowi sls 9620 bliżej do avidów czy elit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Elitki nie miałem, miałem Avidy 2,75 M i MH. Avidy są kołkowate, SLS absolutnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Muszę jeszcze wyjaśnić, co rozumiem przez "kołkowaty". Chodzi mi o sztywność i szybkość wędki. I takie są elity, lekkie ale sztywne i przez to sprawiają wrażenie kołków. Natomiast Avidy wg mnie, zdecydowanie wolniejsze od elit ale i cięższe, są też "cieplejsze" i dzięki temu nie sprawiają wrażenia kołków. Czyli reasumując, jeśli sls ma pracę zbliżoną do avidów, ale lekkość elit to chyba to byłoby to czego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) Po prawej elita 17 lb po lewej SLS 15 lb.Moim zdaniem nie da się porównać SLSa do St.Croix.I moim zdaniem sls nie ma "lekkości" (nie mówię o wadze) elity ani pracy avida.Ale to świetny blank. Ja szukałem blanku 10-12 lb na zimowe pstrągi i wybrałem 15 lb slsaPoszukaj może, ktoś ma w Twojej okolicy ma wędkę na sls. To zupełnie inny blank niz te, z którymi miałem wcześniej do czynienia. I uważam, że powinieneś go najpierw obejrzeć na żywo.Ps. Arku dzięki za Twój post. Dyskusja z Tobą, choćby tylko pisana, to czysta przyjemność. Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Artech 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Artech, rozmawiałem z dwoma kolegami, którzy mają slsa i też mówili, że nie ma tej lekkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Po prawej elita 17 lb po lewej SLS 15 lb. IMG_20230809_111311.jpgMoim zdaniem nie da się porównać SLSa do St.Croix.I moim zdaniem sls nie ma "lekkości" (nie mówię o wadze) elity ani pracy avida.Ale to świetny blank. Ja szukałem blanku 10-12 lb na zimowe pstrągi i wybrałem 15 lb slsaPoszukaj może, ktoś ma w Twojej okolicy ma wędkę na sls. To zupełnie inny blank niz te, z którymi miałem wcześniej do czynienia. I uważam, że powinieneś go najpierw obejrzeć na żywo.Ps. Arku dzięki za Twój post. Dyskusja z Tobą, choćby tylko pisana, to czysta przyjemność.Sls trociowy to już kawał badyla i mocy,temu z zdjęcia realnie raczej bliżej 12 niż 15lb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Sls trociowy to już kawał badyla i mocy,temu z zdjęcia realnie raczej bliżej 12 niż 15lb...Sławek jest tak jak piszesz. W odczuciu dużo bliżej mu do 12lb niż 15. Dlatego wybrałem go na pstrągi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi