Radbraw Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 A z ciekawości bo sam nie miałem okazji używać czy Revo MGXtreme nie był by dobrą opcją? Może ktoś używał?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPapierowa konstrukcja do łowienia płotek w basenie. Stawiał bym na aldka lub curado /chronarch 51E7. Mam chronarcha 201 z wymienionymi łożyskami w komforcie lowię od 5 g phenxem 12 lbKup curadziaka 51 czy chronarcha wymień łożyska przy szpuli całość wyniesie 600 pln i 3 g lata jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Dlaczego twierdzisz, że jest to papierowa konstrukcja ? Mam wyżej wymieniony multik i uważam, że jest bardzo dobrze wykonany. Bardzo lekki, dobrze spasowany, mały, dobrze leży w dłoni. Po odpowiednim ustawieniu robi naprawde mało bród, gumy osiagaja naprawde dobre odległości. Startuje od 4g+mała gumka na standardowej głębokiej szpuli. U mnie pracuje przy max 15g+guma 4-5" i daje sobie świetnie rade. Ogólnie na świecie zebrał dobre opinie i tak też i ja twierdze, że jest to dobry multik, ale do zestawu medium, a nie heavy.. Na pewno nie do dużych gum i innych ciężkich przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Miałem dwa bo łudziłam się że to ja źle coś robię. Słabo odbijający przycisk zwalniający szpulę, czasem trzeba było mocno zakręcić korbą by odbił a i tak pomoc palcem była konieczna, uszkodzona obudowa/ wyryte dwie bruzdy właśnie od przycisku zwalniającego szpulę w obudowie. Po kilku wyprawach ciężka praca przekładni / szumy i w koncu odległości porównywalne z Chronarchem 201 E7 który jest znacznie cięższy i przeznaczony do innej roboty. Konieczne też było puszczanie oliwki otworem od dołu (masz mgx-a wesz o czym mówię ) bo kultura pracy z wyprawy na wyprawę była coraz gorsza.Osadzał się jakiś syf na żadnym innym młynku tego nie było wydawało się jak by trzeba było czyścić młynek od środka po 4 kilkugodzinnych wyprawach. Wg mnie bardzo słaby stosunek ceny do jakości i te konoby z pianki które wiecznie się brudzą... Jedynie design, waga i hamulec zasługują na słowa uznania reszta wg mnie jest słaba młynek zdecydowanie nie na PL warunki szybko się zużywający a i w ręku jak się trzyma to jest poczucie że to jakieś takie zbyt ,,plastikowe ,, wszystko.Łowiłem max 25 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) wcale sie nie dziwie Radbraw,wlewanie oliwki przez port hm,mialem mgxtreme i jest to zdecydowanie wyzsza klasa od ch200e7a odnosnie tytulowej 101D,malo jest mlynkow ktore mu dorownuja,nawet tych nowych ,po delikatnym ogolnodostepnym tuningu to klasa sama w sobie Edytowane 24 Lutego 2018 przez Nories 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Miałem dwa bo łudziłam się że to ja źle coś robię. Słabo odbijający przycisk zwalniający szpulę, czasem trzeba było mocno zakręcić korbą by odbił a i tak pomoc palcem była konieczna, uszkodzona obudowa/ wyryte dwie bruzdy właśnie od przycisku zwalniającego szpulę w obudowie. Po kilku wyprawach ciężka praca przekładni / szumy i w koncu odległości porównywalne z Chronarchem 201 E7 który jest znacznie cięższy i przeznaczony do innej roboty. Konieczne też było puszczanie oliwki otworem od dołu (masz mgx-a wesz o czym mówię ) bo kultura pracy z wyprawy na wyprawę była coraz gorsza.Osadzał się jakiś syf na żadnym innym młynku tego nie było wydawało się jak by trzeba było czyścić młynek od środka po 4 kilkugodzinnych wyprawach. Wg mnie bardzo słaby stosunek ceny do jakości i te konoby z pianki które wiecznie się brudzą...Jedynie design, waga i hamulec zasługują na słowa uznania reszta wg mnie jest słaba młynek zdecydowanie nie na PL warunki szybko się zużywający a i w ręku jak się trzyma to jest poczucie że to jakieś takie zbyt ,,plastikowe ,, wszystko.Łowiłem max 25 gRadziu, tam gdzie Ty łowisz to po czterech godzinach "syf" jest na wszystkim i wszędzie więc to nie wina multika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Miałem kilka revo w rękach i jakoś z papierową konstrukcją nigdy abu mi się nie kojarzyło. Więc raczej coś nie tak z twoim egzemplarzem. Ja raczej do shimano podchodzę sceptycznie. Mam 2 Aldebarany i nie są to moje ulubione młynki. Ale tu właśnie wchodzi w grę gust. Jeden lubi shimano i ich odśrodkowe hamulce drugi magnetyki Daiwy itd. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Oczywiście, dlatego napisałem wg mnie a skoro chronarch obsługuje mi to samo co mgx a mechanicznie jest lepszy to dla mnie wybór jest prosty. Warto też zerknąć na cenę ile kosztował nowy Mgx a ile kosztuje używka, ile kosztował nowy curadziak/ chronarch a ile teraz trzeba za niego zapłacić... Edytowane 24 Lutego 2018 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 wcale sie nie dziwie Radbraw,wlewanie oliwki przez port hm,mialem mgxtreme i jest to zdecydowanie wyzsza klasa od ch200e7a odnosnie tytulowej 101D,malo jest mlynkow ktore mu dorownuja,nawet tych nowych ,po delikatnym ogolnodostepnym tuningu to klasa sama w sobieZalecenia jednego ze ,,smarowaczy,, z forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 co masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Wlewanie oliwki przez port Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 w ten sposob popsules sobie kolowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Coś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi