Prawie30 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Ups, przepraszam za moje pajacowanie.Źle mnie zrozumiałeś,po prostu ciężko w to uwierzyć.Nie miałem okazji porzucać w/w multikiem, ale w mojej karierze przewinęło się troszkę maszynek także ciężko mi pojąć jak multik może rzucać 2 gramy i zarazem 80 gram [emoji33]Żadne łożyska przeznaczone do UL(2g.)nie wytrzymają takiego przeciążenia.Z dwoma gramami radzą sobie naprawede nie liczne multiki no i oczywiście z odpowiednim kijem i umiejętnościami, ale to jest tylko moje skromne zdanie i może jeszcze mało widziałem w swoim życiu. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu TapatalkaJak wspomniałem, zapraszam na macanko - jest taki wątek. Z chęcią zaprezentuję co to ustrojstwo potrafi Trafiłem go w jednym sklepie w Korei w 2015. Link do stronki producenta:http://m.doyofishing.co.kr/goods/view?no=177Jak się trochę ogarnę, skrobnę o nim coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 @ManieQ zgódź się na tête-à-tête. Bo nie wiem, czy moje inwestycje nie były psu w d... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Złotą łopatkę dla mnie poproszę,to na początek.A w temacie-czy coś się wyjaśniło,czy było macanko,testowanie?Z ciekawości pytam,czy już Calcutty,KTF-y i inne wydumki na giełdę wystawiać?Trochę czasu już minęło,może coś nowego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Mi taką gramature ogarnia steez A TW bez najmniejszych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Steez 2gr? Hmm bez najmniejszych problemów? Ciekawe żeczy. 80g to się zgodzę, bez najmniejszych problemów będzie ciągał gumy z tym że przez pierwsze 10 wypadów a potem nie będzie chodził jak traktor? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 W temacie głównym chodziło o zakres 5-60 i ten steez a robi. Użytkuje od 3 sezonów a ja raczej dużo czasu spędzam nad wodą i wiem co mówię. Gum 80g nie targam bo to nie moje klimaty ale islida 185 ogarnia. Jeżeli chodzi o dolny zakres to z odpowiednim kijem 2g + kajtek da się rzucić tylko to nie jest młynek do tego stworzony ale już 5+ i jedzie bez najmniejszych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xbrattt Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Witam. Szukam pomocy z castingiem. Szukam multiplikatora który startuje od 5g do około 50g. Proszę o pomoc i może o jakieś oferty tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 ... trochę za duży rozrzut Kolega podał. Dolna granica to łowienie na lekko, górny zakres to już średnio-ciężej. Są wątki odpowiednie do poczytania o łowieniu na lekko i nieco ciężej. Polecam zapoznać się z nimi, może coś się rozjaśni. Tutaj ofert Kolega nie dostanie. Giełda w nieco innym miejscu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Te 5g to masy łącznej czy np główka 5g+ gumka 2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xbrattt Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Łączna myślę 7g do góry. Myślę o czymś takimDaiwa tatula 100hsl jest opis na stronie że startuje od 7 do 50gShimano slx 151hg ktoś mi napisał że też startuje od 7g do 50gPlecionkę będę miał od 0.14 do 0.16 większej nie potrzebuje.Taka wystarczyła na zwykłym spiningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xbrattt Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Czy mógłby ktoś opisać dokładnie te multiplikatory jak to jest z nimi i ich praca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 O Tatuli masz cały temat także myślę że znajdziesz odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 O Tatuli masz cały temat także myślę że znajdziesz odpowiedziOdpowiedż jest dość prosta-założenie jest trochę bez sensu .Znajdą się multiki ogarniające takie gramatury."W ramach" Tatuli chociażby,jeśli mówimy o zakresie 7-50gr. skupionej masy.Ogarnie to zwykła CT TYPE R(czerwona) ogarnie Tatula SV(dołem nawet niżej).7gr.skupionej masy to ogarnie od biedy nawet budżetowo Revo X ale jaki kij ogarnie zakres 5-50?Ja nie znam takiego kija .Dalej,nawet gdyby był taki kij to co z linkami używanymi w dolnym i górnym zakresie?Jeden multik latający między kilkoma kijami,przewijanie linek-dla mnie męczarnia(aczkolwiek nie mam problemu z tym że ktoś chce tak robić.)Chyba że multiki mają być dwa czy trzy,wtedy ok . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xbrattt Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Szczerze nie interesują mnie za bardzo okonie. Zazwyczaj łapie na obrotówki rozmiar 4-5 one mają około 12g a nawet więcej. Wędkę mam 15-50g ponieważ zakładam również przynęty 40g i myślę że to był taki w miarę optymalny wybór. Teraz szukam multika. Wybór multika już nie jest tak prosty jak wybór kija. I czy w slx nie będzie miał problemu z obsługą takiej gramatury. Zależało by mi też na tym aby obsłużył około 7g. Plecionka na nasze polskie zbiorniki wodne w zupełności wystarczy mi 0.14 a z tego co tutaj czytałem zazwyczaj każdy używa grubszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi