Skocz do zawartości

Multiplikator wielozadaniowy

maxmaj

Rekomendowane odpowiedzi

Ups, przepraszam za moje pajacowanie.

Źle mnie zrozumiałeś,po prostu ciężko w to uwierzyć.

Nie miałem okazji porzucać w/w multikiem, ale w mojej karierze przewinęło się troszkę maszynek także ciężko mi pojąć jak multik może rzucać 2 gramy i zarazem 80 gram [emoji33]Żadne łożyska przeznaczone do UL(2g.)nie wytrzymają takiego przeciążenia.

Z dwoma gramami radzą sobie naprawede nie liczne multiki no i oczywiście z odpowiednim kijem i umiejętnościami, ale to jest tylko moje skromne zdanie i może jeszcze mało widziałem w swoim życiu.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Jak wspomniałem, zapraszam na macanko - jest taki wątek. Z chęcią zaprezentuję co to ustrojstwo potrafi ;) 

Trafiłem go w jednym sklepie w Korei w 2015. Link do stronki producenta:

http://m.doyofishing.co.kr/goods/view?no=177

Jak się trochę ogarnę, skrobnę o nim coś więcej ;)

• 1 rok później...

Steez 2gr? Hmm bez najmniejszych problemów? Ciekawe żeczy. 80g to się zgodzę, bez najmniejszych problemów będzie ciągał gumy z tym że przez pierwsze 10 wypadów a potem nie będzie chodził jak traktor?

• Like 1

W temacie głównym chodziło o zakres 5-60 i ten steez a robi. Użytkuje od 3 sezonów a ja raczej dużo czasu spędzam nad wodą i wiem co mówię. Gum 80g nie targam bo to nie moje klimaty ale islida 185 ogarnia. Jeżeli chodzi o dolny zakres to z odpowiednim kijem 2g + kajtek da się rzucić tylko to nie jest młynek do tego stworzony ale już 5+ i jedzie bez najmniejszych problemów

• 1 rok później...

... trochę za duży rozrzut Kolega podał. Dolna granica to łowienie na lekko, górny zakres to już średnio-ciężej. Są wątki odpowiednie do poczytania o łowieniu na lekko i nieco ciężej. Polecam zapoznać się z nimi, może coś się rozjaśni. Tutaj ofert Kolega nie dostanie. Giełda w nieco innym miejscu.

• Like 3

Łączna myślę 7g do góry. Myślę o czymś takim

Daiwa tatula 100hsl jest opis na stronie że startuje od 7 do 50g

Shimano slx 151hg ktoś mi napisał że też startuje od 7g do 50g

Plecionkę będę miał od 0.14 do 0.16 większej nie potrzebuje.

Taka wystarczyła na zwykłym spiningu.

O Tatuli masz cały temat także myślę że znajdziesz odpowiedzi

Odpowiedż jest dość prosta-założenie jest trochę bez sensu ;) .Znajdą się multiki ogarniające takie gramatury."W ramach" Tatuli chociażby,jeśli mówimy o zakresie 7-50gr. skupionej masy.Ogarnie to zwykła CT TYPE R(czerwona) ogarnie Tatula SV(dołem nawet niżej).7gr.skupionej masy to ogarnie od biedy nawet budżetowo Revo X ale jaki kij ogarnie zakres 5-50?Ja nie znam takiego kija ;) .Dalej,nawet gdyby był taki kij to co z linkami używanymi w dolnym i górnym zakresie?Jeden multik latający między kilkoma kijami,przewijanie linek-dla mnie męczarnia(aczkolwiek nie mam problemu z tym że ktoś chce tak robić.)Chyba że multiki mają być dwa czy trzy,wtedy ok :) .

• Like 2

Szczerze nie interesują mnie za bardzo okonie. Zazwyczaj łapie na obrotówki rozmiar 4-5 one mają około 12g a nawet więcej. Wędkę mam 15-50g ponieważ zakładam również przynęty 40g i myślę że to był taki w miarę optymalny wybór. Teraz szukam multika. Wybór multika już nie jest tak prosty jak wybór kija. I czy w slx nie będzie miał problemu z obsługą takiej gramatury. Zależało by mi też na tym aby obsłużył około 7g. Plecionka na nasze polskie zbiorniki wodne w zupełności wystarczy mi 0.14 a z tego co tutaj czytałem zazwyczaj każdy używa grubszej.