Nikoś Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Siema. Napisze wam jak łatwo wyprowadzić się z równowagi . W sklepie wpadł mi w oko fajny jerk firmy salmo. Postanowiłem w domu jakiś tydzień temu, że sobie zrobię takiego. Materiały w domu mam więc tylko chęci i czas. Zabrałem się za struganie, szlifowanie, lakierowanie, wyważenie z dociążeniem i znowu malowanie aż w końcu się udało. Dziś poszedłem do sąsiada na staw żeby zobaczyć jak jerk się zachowuje w wodzie, nawet sąsiad się zastanawiał czy będzie działać jak powinien. Podeszliśmy do brzegu, wysunąłem żyłkę na długość wędki i zaczynam się bawić. Jerk reagował na bardzo delikatne szarpnięcia ( praktycznie w miejscu ładnie lusterkował ) . Po chwili tej zabawy jerka zaatakował szczupak. Żyłka o wytrzymałości ok 4 kg dosłownie strzeliła a sąsiad mi powiedział ( Ku.... minuta zabawy i tydzień strugania w du....e). Myślałem, że wyjdę z siebie i stanę obok. Tak więc zaczynam zabawę z jerkami, tylko teraz zrobię sobie od razu 5-6 sztuk. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Bardzo ciekawa historia ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Wystrugaj jeszcze z 10 jak łowne i zmień żyłkę na wytrzymałość do 6kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 to dobra historia teraz nauczka testy z wędką albo szczytówka wtedy masz amortyzację pozdrawiam i oby więcej łownych jerków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi