Skocz do zawartości

Naprawy i przebudowy wędek - kto i gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

może to banalne ale szukam kontaktu na osobę która by mi wymieniła na oryginalną 3 przelotkę od szczytowej w St. Croix Avid AVS90 MLF2 (2,74m do 18g). Wydaje mi się że jest ta przelotka przetarta i może mi niszczyć żyłkę. Najchętniej poszukuje osoby ze Śląska, która to potrafi zrobić profesjonalnie i aby przelotka była taka jak orgyginalna i omotka i lakier się nie różniły od oryginalnej.

Ewentualnie będę też na święta w Koninie więc tam też mogę podrzucić kijek.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...

Odwiedź jakąś pracownię, może coś dobierzesz interesującego, tak na odległośc to możesz niezłą ilość złomu sprowadzić, a to nie tylko sprawa pasującej średnicy, męsko-damskiej :lol:

A najtaniej i z przewidywalnym skutkiem to to co Jozi proponuje :D

• 1 miesiąc temu...

Witam

Jakieś dwa lata temu zakupiłem kijek :Abu Garcia CONOLON CLASSIC ACTION 9' Ultra Light Action 0-15g. Niestety pierwszego dnia nad wodą z nowym nabytkiem skasowałem szczytowy element(między druga a trzecią przelotką od dołu).

Pomyślałem, że warto by było przywrócić kij do życia. Studiuję we Wrocławiu, dlatego zależałoby mi na jakimś dobrym i niedrogim serwisie we Wrocławiu. Moglibyście mi coś polecić? Może ktoś się orientuje ile może kosztować naprawa?

Z góry dziękuje za pomoc

Edytowane przez ch4ron

Możesz też spróbować (jak już było kiedyś na j.pl pisane) na pl. Św. Macieja.

Koszt to pewnie conajmniej z 5 dyszek.

Może lepiej poszukać nowej szczytówki u sprzedacy/dystrybutora.

Przy tanich kijach jest to bardziej opłacalna opcja.

Szczytówka przeważnie kosztuje ok. połowy ceny kija, tylko pojawia się pytanie czy jest dostępna?

• 2 tygodnie później...

kijaszek naprawiony, koszt 50 zł. Naprawa za pośrednictwem Krokodyla,

Znalazłem niestety na blanku ryske i nie wiem czy mam się jej bać, co można z tym zrobić?

Możę znowu udać się do Krokodyla?

Mnie, naprawa złamanej wędki kosztowała w Atlantisie 40zł, ale to było jakieś dwa lata temu.

Pekniecie lakieru może sygnalizować pęknięcie blanku i za któryms razem szlag to trafi. Kazda naprawa pogarsza parametry kija, im wyżej i bliżej szczytówki tym gorzej to rokuje. Naprawiony kij zawsze będzie miał większą wagę i mniejszą wytrzymałość dlatego trzeba sobie przekalkulowac czy warto się w to bawić.

Inna rzecz to przyczyna uszkodzenia, np zmiażdżenie może wogóle nie byc do naprawienia.

Ciekaw jestem jak to pękniecie wyglada po naprawie. dali na to włókno węglowe na wierzch i lakier? Do środka jakiś pręcik?

Edytowane przez TAJMIEN

Witajcie,

Więc stało się i kupiłem pierwszy kijek do nauki, na "wyprz" i nie, wiem może wtopiłem - jest to Abu Garcia Vendetta 1211559 60/100g - nowy ale z wadą, mianowicie brakuje mu pierścieni w dwóch przelotkach [się wykruszyły ponoć w transporcie] - pierwszej szczytówkowej i ostatniej na tym samym elemencie - pewnie trzeba wymienić całe przelotki?

Szukam więc pomocnego fachowca, który za niewygórowaną :) opłatą wykona usunięcie powyższej usterki... :) - mieszkam w Warszawie tak więc tu bym chciał usunąć ten problem.

Oczywiście jestem też otwarty na polecenie dobrego serwisu w Warszawie - znam jedynie "Waliców".

Jest jeszcze jedna opcja - mogę tą miotełkę oddać i poszukać coś innego....

Natomiast młynek do nauki [i na później] płynie do mnie z za wody - jest to Abu Revo STX-HS-l 2013 :).

Pozdrawiam,

Marcin A.

post-47554-0-09128900-1353884253_thumb.jpg

post-47554-0-58183800-1353884304_thumb.jpg

To Mekamil k.S wędki np -wujek google.

Jozi,

Kamil jest z miasta Łodzi :P

Ja jestem cienki Bolek ( złożyłem do tej pory tylko jedną wędkę i przerabiałem inną ) ale jak sobie znajdziesz przelotki ( np. od kolegów z forum ) to mogę je założyć choć, jest jeden mankament mam tylko czarną omotkę :(

Więc nie wytrzymałem, zadzwoniłem wczoraj do Salara na Waliców [miałem problem ze znalezieniem numeru bo w sieci jest głownie stacjonarny, który nie działa] i dzisiaj zawiozłem - jak chcecie to mogę później zaprezentować efekty ich pracy - koszt 40 zł.

Pozdr i dzięki za zainteresowanie.