Skocz do zawartości

Naprawy i przebudowy wędek - kto i gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Po zakupie radość trwała rok...podczas tegorocznego, wiosennego pobytu w Szwecji złamałem w górnej części wspomniany w tytule kijek.

Mam w związku z tym pytanie...gdzie kupić top tej wędki lub chętniej gdzie naprawić??

shimano lesath, 2.7m, 20-50 cw;

Proszę o pomoc

pozdrawiam

nixon

Edytowane przez nixon69

• 1 miesiąc temu...

Witam.Potrzebuje pomocy w temacie szczytówki do Fenwicka HMG GRAPHITE  8' #6 .

Wędka przyniesiona do mojej pracowni w celu naprawy , ale jeszcze jest na gwarancji ,ale kolego ma problemy bo tam gdzie ja kupił już sklep nie istnieje .Strzeliła szczytówka podczas machania linką ,może sie udało by zdobyć nową w ramach gwarancji.

Mi to się wydaje, że sklep tylko pośredniczy w realizacji gwarancjii. Proponowałbym z tym tematem zwrócić się do przedstawiciela marki na Polskę: http://www.fenwick.com.pl/kontakt.html. Jeśli kijek jest z oficjalnego źródła i są jakieś papiery, nie powinno być problemu...

• 3 miesiące temu...

Witam kolegów

Mam prośbę, sezon zaczęty nad naszą wisłą no ale cóż przy zarzucaniu strimer zachaczył o przelotkę "mój błąd" i wyrwało przelotkę.

Potrzebuję pomocy gdzie u nas na śląsku mogę naprawic mojego graysa ;).

pozdrawiam 

Jeżeli blank nie został uszkodzony to masz kilka możliwości:

-poszukać w swoim mieście albo okolicy jakiejś pracowni rodbuilderskiej – powinni mieć na stanie lakier i nici, z przelotkami różnie bywa jeśli pracownia się nie zajmuje zbrojeniem muchówek –ale zawsze można ściągnąć z jakiejś innej pracowni

-poszukać na różnych forach kogoś z okolicy kto zbroi kije – z tego co kojarzę ktoś taki funkcjonuje w Twojej okolicy –ale nie pamiętam na którym forum widziałem /u szczurka albo FFF/ Napisz posty na kilku forach jaki to kij i która przelotka poszła – ja w ten sposób znalazłem kolegę który robił już takie Streamflexy  jak mój. Dobrał idealnie omotkę i przelotkę. Śladu nie widać.

- zadzwonić do kilku pracowni robiących muchówki (Wrocław, Kraków, Kraśnik, Lublin itd. –w którymś wątku sa wymienione chyba wszystkie polskie pracownie) , powiedzieć jaka jest sytuacja, i jeżeli będą mieli odpowiednie komponenty –wysłać tam gdzie oferta będzie najtańsza.

g

ok dzięki koledzy sama przelotka tj. czwarta od szczytówki zachaczył strimer przy wymachnięciu i poszła rok przerwy i wyszedłem z wprawy nie wiem jak sie dodaje foto tak to dałbym do wglądu

Edytowane przez pinqwin

• 1 miesiąc temu...

qowax001 złamanie ok 5 cm od szczytowej przelotki ( cały element ułamany),gwarancja jest z fishing center jeszcze 2 lata,tylko raczej jej nie uwzględnią bo to z mojej winy się stało.Ciekawi mnie to ile kosztowałoby wymiana elementu na nowy z przełożeniem komponentów bo sklejenie mnie nie satysfakcjonuje.Napisałem już do nich i czekam na odp ale chciałem zapytać też Was.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam. Jestem z Teresina koło Sochaczewa. Posiadam wędkę muchową Cormorana w klasie 7/8,wędka jest 2 składowa, wędka posiada przelotki porcelanowe w 2 składzie. Czy jest ktoś z Sochaczewa lub okolic kto by dał radę przezbroić mi wędkę na przelotki typu "Snake" w 2 składzie.

Mój email - rszymanski369@gmail.com

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...