Skocz do zawartości

Naprawy i przebudowy wędek - kto i gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Cześć,

jako że złamałem wędkę a w rodbuildingu jestem ciemny jak tabaka w rogu zwracam się o pomoc do specjalistów  ;)  Kijek o którym mowa to Pandora perch seduction S200L a złamanie nastąpiło pomiędzy przelotką szczytową a kolejną. Wędka pojechała do producenta do Francji, po około miesiącu wróciła w tym samym stanie- gwarancji nie uznano, samej wklejki nie wymienią a koszt nowego górnego elementu to 200-250zł (od dwóch tygodni czekam na wycenę :lol: ) . Chciałem zapytać czy możliwe jest wymontowanie samej wklejki bez obcinania blanku? Jeżeli jest to wykonalne to gdzie szukać pomocy? Dzięki za pomoc, pozdro.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Witam, panowie prosiłbym o pomoc w moim kongerze iri lucku 270 na spigocie czasem robi się luz co skutkuje rozkladaniem się wędki podczas zarzucania co jest denerwujące, znalazł by się ktoś z nie dalekiej odleglości od Oświęcimia małopolskiego, kto ewentulanie podjął by się wymiany spigotu w wyżej wymienionej wędce, z góry dziekuę pozdrawiam.

No nie wiem jak szybko ale to normalne zjawisko. Kup grafit, pryśnij cieniutko i po problemie. Jeśli przypadkiem byś prysnął za dużo, to najdrobniejszy papier ścierny i lekkie szlifowanko.

Aa, i taka drobna rada. Zaklej taśmą maskującą i kawałkiem gazety blank poniżej łączenia, bo jak pryśniesz może troszkę tam polecieć. Znam majstra który tak zrobił 2 razy i  to nie byłem ja  :lol:

• Like 2

W moim prawie nowym Iry, też zaczynało się to dziać w zeszłym roku. Irytujący moment, kiedy część szczytowa leci w kierunku wody i robi wielkie chlup w miejscu, w którym żerowała pokaźnych rozmiarów kluska :D

To sie ciesz ze wyłowiłes zaraz szczytówkę :D

Ja minionego lata zanurkowałem do Odry po szczytówke :lol: mówię serio !  a na brzegu sie ludzie pukali wczoło co za gość :rolleyes:  aja no co ! juz takich nie produkuja :lol: ale sie udało wymacac

Swietna rada z tym sprayem grafitowym bo mnie ten problem tez dotyczy a miotac nieraz cza mocno woblerkiem co by polecial :)

Edytowane przez Greg #2

To sie ciesz ze wyłowiłes zaraz szczytówkę :D

Ja minionego lata zanurkowałem do Odry po szczytówke :lol: mówię serio !  a na brzegu sie ludzie pukali wczoło co za gość :rolleyes:  aja no co ! juz takich nie produkuja :lol: ale sie udało wymacac

To jak to było ?  :P Nie zatrzymała Ci się szczytówka na końcu zestawu? Wobler/guma czy na co tam łowiłeś przeleciała przez przelotki? ;)

Wychodzi na to, że taka przypadłość tego modelu...mój też tak ma :blink:

Przez tego kija mam nowy nawyk przy łowieniu dwuskładami...co jakiś czas sprawdzam czy nie zrobił się luz :ph34r:

Już raz lata temu wystartował mi górny skład i wbił się niczym oszczep w dno za kapeluszami :D Jako pocieszenie dodam, że nie był to IRI...

Edytowane przez noname

Witam, panowie prosiłbym o pomoc w moim kongerze iri lucku 270 na spigocie czasem robi się luz co skutkuje rozkladaniem się wędki podczas zarzucania co jest denerwujące, znalazł by się ktoś z nie dalekiej odleglości od Oświęcimia małopolskiego, kto ewentulanie podjął by się wymiany spigotu w wyżej wymienionej wędce, z góry dziekuę pozdrawiam.

Kup grafit Mikago i problem z głowy. http://allegro.pl/mikado-grafit-w-plynie-10ml-wzi03-i5866159070.html

Pozdro.