adam 13 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny55pl Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Witam,wędka zakupiona tu na forum, podczas użytkowania zauważyłem rozszczepienie korka pod kołowrotkiem. Nie wiem, czy wędka przyszła już w wadą, czy powstała ona podczas użytkowania przeze mnie, ale mniejsza o to. Pytanie, czy ktoś byłby w stanie podjąć się ewentualnej naprawy o ile jest ona możliwa.... jeśli tak to jaki byłby przybliżony koszt takiej naprawy. Proszę o ewentualne sugestie na priv.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Kup klej epoxy i dobrze ściśnij na czas schnięcia kleju. To co wypłynie zbierz sciereczką nasączoną denaturatem. To będzie koszt naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 pęknięcie korka jest jedynie objawem... za mocno docisnąłeś kołowrotek i oderwała się górna część skss-a... naprawa prosta lecz upierdliwa - raczej dasz radę sam... zsuwasz część powyżej pęknięcia - najprościej - kołowrotek z dużą stopką dokręcasz siłowo - szczelina powinna się powiekszać, aż zejdzie cały element smarujesz blank i pęknięcie dobrym klejem - najlepiej zywicą dwuskładnikową - ja polecam UHU 300kg mocno dociskasz elementy - mają pozostac docisnięte aż do sklejenia i... po docisnięciu czyścisz wyciekający klej - to wazne! od teraz delikatniej montujesz kołowrotek lub zmieniasz uchwyt na jednoczęściowy:)powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 http://jerkbait.pl/topic/24604-naprawa-i-odnawianie-w%C4%99dek/ ten kolega napewno Ci pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Ja twierdzę , że tak się dzieje gdy ktoś oszczędza na kleju w czasie budowy lub robi się to na zwykłej taśmie malarskiej.NIE MA PRAWA PUŚCIĆ PRAWIDŁOWO SKLEJONY UCHWYT . Edytowane 27 Lipca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 ma prawo... przy zbyt mocnym dokręcaniu, działają tam spore siły:) a do skss-a sa dodawane tulejki grafitowe w komplecie, więc nie ma potrzeby stosowania taśmy... miałem podobny przypadek na wędce sprzedanej koledze - przesunął się gwint - a osobiście wklejałem na tulejach i b. dobrym kleju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Każdy ma swoje podejście do sprawy, moje już znasz - Nie ma prawa Edytowane 27 Lipca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny55pl Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Panowie nie łowie od wczoraj... kilka razy zdarzyło mi się mocowac kołowrotek w uchwycie ???? przecież nie będę lowil na luźnym kolowrotku ... również uważam że coś nie teges z tym uchwytem... dlatego szukam kogoś kto doprowadzi wędkę do porządku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 No to już Ci poleciłem kolege-filsera i każdy następny też Ci go poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Zacząłbym od telefonu do Fishing Center, może Ci to naprawią, warto sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzwoń do Irka, pewnie że naprawią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Przyczyną takiego uszkodzenia może być kiepski arbor,kiepskie sklejenie,lub zbyt duża siła użyta do dokręcenia kołowrotka.Na mocowanie kołowrotka działają duże siły [podobna zasada jak np w ściskach stolarskich].Naprawa nie może polegać tylko na sklejeniu pęknięcia.Bardzo pomocna jest omotka przed uchwytem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikar12 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 WitamMam wędkę Bayrona Gray Shadow Twin Cast HMSP-6T z ułamanym końcem szczytówki (mam go) Proszę o info gdzie mogę ją naprawić w Szczecinie lu bliskiej okolicy . Przy okazji , może mi ktoś bardziej doświadczony polecić jakiś współczesny odpowiednik takiej wędki - byłem z niej bardzo zadowolony ! Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 http://jerkbait.pl/topic/55881-naprawa-wędek-szczecin/?fromsearch=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 http://jerkbait.pl/topic/55881-naprawa-wędek-szczecin/?fromsearch=1 #Artech tu chodzi o połamaną szczytówkę a nie o wymianę przelotki. Najlepiej to wyślij do pracowni wędkarskiej. Ew oddaj do Nemo, a oni wyślą za Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 #Artech tu chodzi o połamaną szczytówkę a nie o wymianę przelotki. Najlepiej to wyślij do pracowni wędkarskiej. Ew oddaj do Nemo, a oni wyślą za Ciebie.Marcin, w tym poście są namiary na rodbuldingowców w Szczecinie i okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Ja tylko wskazałem, że tki temat już jest. A do kogo ma się zgłosić wysłałem mu na priw. Chociaż w tamtym temacie Mariusz też się odezwał ????I jescze jeden temat http://jerkbait.pl/topic/64013-naprawiacz-wędek-ze-szczecina-pilnie-poszukiwany/?fromsearch=1 Edytowane 5 Września 2017 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Ja tylko wskazałem, że tki temat już jest. A do kogo ma się zgłosić wysłałem mu na priw. Chociaż w tamtym temacie Mariusz też się odezwał Zglos temat do moderacji i podaj im link to tamtego tematu, to polacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Oddałem kilka lat temu do NEMO matchówkę i to co zobaczyłem to jakaś wielka pomyłka .Byłem bardziej wk#$%^&y na to co zobaczyłem niż w chwili połamania wędki.Ponoć dla Nemo robi / robił ( nie wiem jak jest teraz ) jakiś magik z Gorzowa i tyle albo aż tyle się dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Oddałem kilka lat temu do NEMO matchówkę i to co zobaczyłem to jakaś wielka pomyłka .Byłem bardziej wk#$%^&y na to co zobaczyłem niż w chwili połamania wędki.Ponoć dla Nemo robi / robił ( nie wiem jak jest teraz ) jakiś magik z Gorzowa i tyle albo aż tyle się dowiedziałem. to może rzeczywiście tam nie warto oddawać. Ja miałem do wymiany przelotkę tylko, więc nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 WitamMam wędkę Bayrona Gray Shadow Twin Cast HMSP-6T z ułamanym końcem szczytówki (mam go) Proszę o info gdzie mogę ją naprawić w Szczecinie lu bliskiej okolicy . Przy okazji , może mi ktoś bardziej doświadczony polecić jakiś współczesny odpowiednik takiej wędki - byłem z niej bardzo zadowolony ! ZdzisławNapisz do kolegi @markir powinien pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrontLine089 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam poszukuje magika który podejmie sie naprawy złamanej szczytówki.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Złamałem wklejkę w przerabianym Mikado Sapphire Lexus 2.20 1-7g. Trzeba wymienić na nową i przełożyć przelotki. Proszę o pomoc kolegów którzy mogą mi to naprawić. Wklejka nie musi być oryginalna, ma działać nie gorzej niż ta która była. Poniżej zdjęcie kija przed uszkodzeniem.Szczyt mam już spakowany ;-) wysyłam jak tylko ktoś się zdecyduje pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Pisz na priv. do Piotra @Filser.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi