pablo208 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Oplaca się zawsze gdy lubisz swój kij i jesteś pewny , że bedziesz na niego jeszcze dlugo łowil. W innym przypadku nie warto zawracać sobie tym d....za dużo roboty i kosztów. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dobra rada kolegi Pawła. Jeżeli jest to wędka dobrej marki do której masz sentyment, pasują ci jej właściwości (akcja, ugięcie), chcesz poprawić balans, właściwości rzutowe, estetykę i masz kilka stówek do wydania to moim zdaniem warto. Przerabianie kija masowej produkcji, który nie zalicza się do wyjątkowej grupy "stara dobra seria", mija się z celem. Lepiej poszukać czegoś dla siebie z szerokiej oferty blanków, w dostępnym dla siebie przedziale cenowym i zrobić nową wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 http://jerkbait.pl/topic/49922-filser-rodbuilding/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Piotrka mogę polecić przerabiałem u niego kijaszek, solidna firma.I nie trzeba dzwonić do bociana.Tylko jak koledzy pisali, jeśli kijek jest z tych tańszych to przeróbka przekroczy kwotę którą zapłaciliśmy za niego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Ja również ze swojej strony Piotra polecam.Tuningował dwie moje wędki i jestem mega zadowolony .POLECAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Też polecam @filsera. Przerabiałem u niego dwie wędki .Pełna profeska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Przerabiałem, ściślej, zlecałem przeróbki kilku wędzisk. Nie zawsze jest to rzecz opłacalna.Zwykle, to takie wędki "na dożywocie". Inaczej są straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Mam już kontakt z panem Piotrem dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 WitamPodczepię się pod temat,złamałem dzisiaj kija przez swoją głupotę kijek był już wcześniej latany,złamał się centralnie za łączeniem na części szczytowej i złamana cześć popłynęła sobie w dal rzeką,kijek to mikado nihonto light spin do 18g,dało by radę dokupić szczytówkę lub górna cześć blanku o podobnych parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 WitamPodczepię się pod temat,złamałem dzisiaj kija przez swoją głupotę kijek był już wcześniej latany,złamał się centralnie za łączeniem na części szczytowej i złamana cześć popłynęła sobie w dal rzeką,kijek to mikado nihonto light spin do 18g,dało by radę dokupić szczytówkę lub górna cześć blanku o podobnych parametrach?Napisz do serwisu Mikado i powinni miec na sprzedaz oryginalne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam mam pytanie m jak wkleić przelotki rowno , sa jakies sprawdzone metody czy na oko hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Na oko to nie da rady.Ale są tutaj bardziej kompetentni w tym temacie i pewnie coś podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Na oko to nie da rady.Ale są tutaj bardziej kompetentni w tym temacie i pewnie coś podpowiedzą. Czemu nie da? Wiekszosc pewnie na oko ustawia. Trzeba pamietac ze blanki to idealnie proste nie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszub Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Mój AETOS strzelił przy zarzucaniu 7 g + kopyto 3 - do tej pory spisywał się perfekcyjnie i był moją ulubioną wędką na szczupaki. Mam nadzieję, że serwis stanie na wysokości zadania i przyzna mi nową taką samą. Ma cztery Fenwicki ale 631MXFS najlepszy. Czekam na decyzję, napewno napiszę jaki będzie finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 To się podepnę Panowie sezon podlodowy powoli dobiega końca , choć mam jeszcze nadzieję że w lutym chociaż zaliczę z jeden weekend Na następny sezon jednak chciałbym trochę pod tuningować moją wędkę na okonia a jest to Mikado Red Under Ice60cm. taniocha za 18zł ale wędka fajna , pokazująca najlżejsze brania bez kiwoka Przeszkadza mi w niej tylko długość transportowa , chciałbym ją przerobić na dwu skład , tak aby mieściła się do skrzynki , wprawdzie mam przy skrzynce ''rurki transportowe'' ale np. druga taka sama wędka pod mormyszkę trochę przeszkadza podczas siedzenia , no i podczas przenoszenia na plecach nie raz zaczepiłem się o przynęty, dlatego też staram się je odpinać ,co w blaszce nie ma problemu bo stosuję agrafkę , ale przy mormyszce już nie bardzo A więc z czego najlepiej by było zrobić ten łącznik? z jakiejś rurki miedzianej czy może węglowej? Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Może coś takiego jako łącznik?I dodatkowo poprawia kąt żyłki względem szpuli i pierwszej przelotki?Ja we wszystkich swoich podlodówkach takie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedź z tym że ja nie używam kołowrotków spiningowych , tylko o ruchomej szpuli do 10m holuję rybki rękoma za żyłkę , powyżej tej głębokości używam kołowrotka Eagle Claw ten różowy na foci czasem zakładam go też jak zajdzie mi w ręce i grzeję je w grubszych rękawicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 No ale to 10cm aluminiowej albo mosiężnej rurki rozwiązuje problem.Blanku pewnie nie da się ni jak wyciągnąć z uchwytu. Dlatego proponuje ciecie przy samym korku.Rękojeść w imadło, wiertarka-rozwiercenie an średnice rurki. Wklejenie rurki, a później z drugiej strony wtykasz blank.Dobrze było by dobrać średnice wewnętrzna rurki do średnicy blanku.Ewentualnie trzeba będzie nawinąć omotkę na kilku cm które będą wchodzić w rurke.I ważne-sprawdz czy rurka jest wystarczająco sztywna - żeby podczas holu jakiegoś szczupaczka nie wygięła się pod jego ciężarem pod katem prostym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Właśnie myślałem o takiej rurce tylko gdzie ją zdobyć ? wkład od długopisu ma za dużą średnicę tak na oko dał bym tę rurkę przy rączce . Jedną wędkę mam już przerobioną przez brata - ale to taka prowizorka z rurką węglową od jakiejś starej wędki - chamsko to trochę wygląda , trzeba by było wzmocnić omotką i polakierować ? ale ta wędka leży w skrzynce jako awaryjna a w tym sezonie już jedną węglową bałałajkę połamałem na szczupaku przy zacięciu i raz też zgubiłem wędkę jak pękła mi opaska od uchwytu , na szczęście jak się wróciłem po śladach to wędkę odnalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Czy do oddania kijka fenwicka na gwarancje potrzebny jest jakis dokument? Paragon, karta gwarancyjna? Czy w razie utraty w/w gwarancja przepada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam Czy znacie kogos kto naprawia wedki w Elblagu lub okolicy. Przyjezdzam na tydzien do Elblaga, szukam kogos kto by mi naprawil kija PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Pytanie co się stało. Może tu pomogą http://jerkbait.pl/topic/72666-w-elblągu-też-budują/ Edytowane 17 Lipca 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 A jak nie w Elblągu to pół godzinki drogi i masz pracownię Rafała (@Skałek):http://skalekrods.j.pl/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Wedke pogryzl moj pies, 4 czy 5 przerobil na trawelki, a ta myslalem ze ocalil. Kij ma dosc glebokie rysy, zaraz nad uchwytem. boje sie go uzywac, bo moze peknac w tym miejsu (tak mysle). Tak ze naprawa, polegala by na wzmocnieniu tego miejsca. Sprobuje wyslac zaraz zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 A to zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi