Skocz do zawartości

Naprawy i przebudowy wędek - kto i gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

... a ja to już nie raz przerabiałem i przekornie oraz szczerze powiem tak : trzeba szukać nowej. Ta już nigdy nie będzie pewna i zmieni swoją pracę. Ratować można , ale tylko po to by była "cała" i może jako zapas. 

Wiem , że "boli"  lecz czasami trzeba podjąć męską decyzję  ;)  :( .

• 4 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...

Witam, ja z podobnym problemem. Poszukuję fachowca ze Śląska, który ogarnie dwa tematy. Na ostatniej wyprawie kolega usiadł mi na szczytówce DAM Microflex 7-15 g, 230 cm, szczytówka, złamała się dosłownie 3 cm od szczytowej przelotki, kijek całkowicie nowy, paragon oczywiście zaginął. W caście st. croix wrc868mxf pękł mi porcelanowy wkład przelotki, czwartej od góry. Mógłbym to serwisować u Żbika, ale pewnie długo by trwało i wolałbym oba kijki zrobić za jednym razem. Mieszkam w okolicy Tarnowskich Gór, pozdrawiam.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam.

Ludzie dobrej woli, proszę o pomoc.

Historia w skrócie:

-dzisiejsza zasiadka nocna na grunt,

-w samochodzie dodatkowo spakowany spinning (dragon guide select thrill 10-35g),

-po 2 w nocy atak ulewy i burza,

-pośpieszne pakowanie do samochodu... no i finalnie zgniotłem trzecią przelotkę od szczytówki (wyleciała) porcelana,

-płacz i lament.

Czy ktoś podjąłby się na nowo wklejenia, jakiś namiar... itd.

Będę wdzięczy za pomoc.

Pozdrawiam, Kamil

• 2 miesiące temu...

Witam kolegów, czy ktoś z was miał może kiedyś sytuacje, w której pod lakierowaniem omotki pojawiło się powietrze ? Kupiłem jakiś czas temu CD Taiaha, w którym były wymieniane przelotki u Pana Kawalca i prawie każda przelotka wyglada jak na zdjęciu poniżej. Lakier jest tez delikatnie popękany. Co dziwne przelotki pomimo tego siedzą na kiju bardzo stabilnie i nie wydają żadnych dźwięków. Czy polecacie przezbrojenie kija na nowo czy oprócz względów estetycznych nie ma większego zagrożenia ? Pozdrawiam serdecznie :) https://zapodaj.net/170ee27c5913b.jpg.html

U Kawalca taka "sztuka"?

Chyba kijek znosił znaczne "gięcie" i w wyniku tego lakier puszcza. Jeśli nić trzyma przelotkę stabilnie, raczej nie ma powodu do niepokoju. Podobno w StC, to norma.

Moja tajka, w fobrycznym zbrojeniu, ma wciąż całe omotki.

Może jakaś głowatka by je napowietrzyła ale nie mam farta takiego.

Edytowane przez popper

U Kawalca taka "sztuka"?

Tez jestem zdziwiony, ale kij mam z drugiej ręki i tak twierdzi poprzedni właściciel. Pokrowiec tez jest Kawalec wiec całkiem możliwe choć różne rzeczy w życiu widzialem. Dziwi mnie tez fakt, ze kij 25lb o potężnej mocy zbrojony jest na pierwszej przelotce z jedną stopką. Myśle, ze jednak zainwestuje trochę w ten patyk i jednak przezbroje go pod siebie bo sam blank jest po prostu bajeczny do moich potrzeb cięższego łowienia. Pozdrawiam