popper Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Miałem model 2,6m 25lb, spod ręki innego budowniczego. Też zamontował "pojedynczą stopkę" na dolnikuhttps://photos.app.goo.gl/F3FwVxoKNb4TYq7J6 Edytowane 26 Września 2020 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Mam dokładnie taki sam 2,6m 25lb. Może w takim razie nie będę wykraczał poza kompetencje łowiącego i zaufam budowniczemu póki wszystko ładnie funkcjonuje oprócz estetyki ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Ktoś zajmuje się dorobieniem spigota . Tzn usunięciem starego i wstawieniem nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Ze 2 lata temu wymieniałem spigot w Fishing Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Ktoś zajmuje się dorobieniem spigota . Tzn usunięciem starego i wstawieniem nowego?A nie wystarczy polakierowanie "męskiej" części i przeszlifowanie? Kilka warstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 A nie wystarczy polakierowanie "męskiej" części i przeszlifowanie? Kilka warstw?[/quoteNie bo pekla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Witam, szukam kogoś kto byłby w stanie naprawić wędkę Konger Vectron Spin Tele Travel, mianowicie trzeba dorobić drugi element. Najlepiej będzie widać chyba na zdjęciach. Lubię tą wędkę i ma dla mnie wartość sentymentalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Białystok i okolice - jest jakiś magik co by wymienił wklejkę w budżetowej okoniówce? Kijek to mikado lexus sapphire 2.40 do 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eljotnes Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Może ktoś wie kto naprawia kije w Olsztynie lub okolicy. Marekpodpinam się ew ktoś na terenie województwa pacjent złamany spigot Robinson Cortez Zander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eljotnes Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Białystok i okolice - jest jakiś magik co by wymienił wklejkę w budżetowej okoniówce?Kijek to mikado lexus sapphire 2.40 do 10gtu masz dobrze w Białymstoku do Darka Ziemniewicza tel. 668798484 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TARAS Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Dzień dobry. Panowie mam do was pytanko jakimi orientacyjnymi kosztami muszę się liczyć chcąc przebudować wędkę. Wymiana uchwytu i korka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Sam chcesz to robić ?? Czy komuś zlecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Dzień dobry. Panowie mam do was pytanko jakimi orientacyjnymi kosztami muszę się liczyć chcąc przebudować wędkę. Wymiana uchwytu i korka .jaki korek i uchwyt , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Wczoraj bida się przytrafiła. Po 4 godzinkach łowienia poczułem, że kołowrotek poluzował się i takie coś wyszło. Nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło dlatego wstawiam. Rękojeść raczej będzie przebudowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Wczoraj bida się przytrafiła. Po 4 godzinkach łowienia poczułem, że kołowrotek poluzował się i takie coś wyszło. Nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło dlatego wstawiam. Rękojeść raczej będzie przebudowana... No Panie bez kleju to nie mogło trzymać, IMG_20221205_113356_edit_17804839362907.jpg IMG_20221205_113407_edit_17788680332701.jpg IMG_20221204_174441.jpg IMG_20221204_174720.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 (edytowane) Jeżeli wiesz kto to stworzył ??? , to proponowałbym udać się do tej osoby z reklamacją ....... Jeżeli to Ty , albo nie wiesz kto !!! , gorzej....... no bo uchwyt raczej do wymiany ... i koszty będą ... Edytowane 5 Grudnia 2022 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Pękł insert. To pokazuje jakie siły tam działają. Nie wdając się w dyskusję kto_ komu nie wolno tak robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Moi drodzy, zdarzyło mi się naprawiać/wymieniać kilkadziesiąt uchwytów kołowrotka z urwaną nakrętką typu KDPS i KSKSS-ASH, ale również z przekręconą nakrętką w zwykłych DPS, SK i innych. Niestety wielu naszych kolegów nie ma umiaru w dokręcaniu uchwytu kołowrotka i traktują uchwyty z tworzywa jakby były ze stali. Inną sprawą jest pęd do stworzenia najlżejszych wędek na świecie i montowanie w nich za delikatnych uchwytów. Inserty z drewna stabilizowanego są ładne, przyjemne w dotyku, dobrze przenoszące impulsy z blanku do dłoni, ale niestety podczas obróbki są toczone i to bardzo rzadko z zachowaniem przebiegu włókien drzewnych co znacząco osłabia wytrzymałość mechaniczną zwłaszcza na skręcanie i dodatkowo pod gwintem ścianka insertu jest z reguły cienka, choć ten na zdjęciu ma przyzwoitą grubość. Koledzy z imadłem w dłoniach powinni stosować pancerne uchwyty typu heavy DPS lub większe rozmiary DPS lub TVS ze standardowymi nakrętkami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Czyli z tego co piszesz @drzejko, takie przypadki mają miejsce. Łowię już długo i u mnie, w moich dłoniach to pierwszy raz ???????? Kijek nabyłem drogą wymiany i nie mam pojęcia, jak uchwyt był traktowany wcześniej . Rękojeść będzie przebudowana bo nieco przykrótka jest na rzuty dystansowe. Wstawię dps i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margli Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Witam,czy jest szansa na naprawę tej wędki,jak tak to kto by się podjął,jakie koszty czy tylko ewentualnie na ,, części " Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Potrzebuje,porady, pomocy, odkleił mi się uchwyt przy cascie,kręci się wokół własnej osi da się go przykleić bez demontażu całego dolnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2024 Szukam pomocy! Złamała mi się Qualia xjb661l. Jest krótsza o jakiej 4-5cm. Czy ktoś podjąłby się naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 (edytowane) Szukam pomocy! Złamała mi się Qualia xjb661l. Jest krótsza o jakiej 4-5cm. Czy ktoś podjąłby się naprawy?Ja już dwa razy qualię swoją łamałem. Na blanki jest chyba dożywotnia gwarancja. Cały skład masz za 45 dolarów jakoś - nieważny powód złamania. Skontaktuj się z rodbuilderem który to robił lub bezpośrednio do P. Dudziaka jeśli miałeś tylko blank. Ja wysyłałem do Hubertusa który robił mi wędkę i za jakieś niewielkie pieniądze uzbrajał na nowo skład. Edytowane 31 Lipca 2024 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Potrzebuje,porady, pomocy, odkleił mi się uchwyt przy cascie,kręci się wokół własnej osi da się go przykleić bez demontażu całego dolnikaMożna go ponownie wkleić poprzez wstrzyknięcie pod uchwyt kleju epoksydowego lub lakieru chemoutwardzalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Tailwalk ajist tz 73 torzite - pękniėta szczytówka. Czy ktoś jest w stanie poratować?Pękła mi dziś szczytówka w wędce z tematu. Ktoś, coś jest w stanie wesprzeć? Edytowane 4 Sierpnia przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi