Skocz do zawartości

Naprawy i przebudowy wędek - kto i gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnim czasem bardzo lubię podczas wyciągania z auta połamać , przytrzasnąć sobie kijek i to też nie dawno po raz kolejny  uczyniłem taki ze mnie ślamazara :) .Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu.Wstawię fotki niech ktoś doświadczony sie wypowie na temat naprawy oraz efektu po naprawie. Szkoda mi tego kijka , a część szczytową co prawda można dokupić lecz ostatnio sytuacja finansowa mi na to nie pozwala .Jakieś podpowiedzi - rozwiązania ?Do kogo uderzyć - kto da radę zrobić to profesjonalnie i nie za drogo ?

post-51598-0-46420800-1405080324_thumb.jpg

post-51598-0-86859000-1405080326_thumb.jpg

post-51598-0-77186700-1405080329_thumb.jpg

zmyliły mnie te omotki. W takim razie wymiana szczytówki pewnie nie będzie zbyt tania a naprawić tego tez raczej się nie da. Jedyna niskobudżetowa opcja to dokupienie przelotki szczytowej o średnicy blanku w miejscu pęknięcia i pogodzenie się z trochę sztywniejszą charakterystyką kijka.

• Like 1

Jeżeli był by ktoś chętny do naprawy proszę śmiało pisać :D oczywiście na p.w .Może Ty Tomku się nudzisz wieczorami ? Jeżeli według was mam takie opcje do wyboru to sam nie wiem co zrobić.Taki kij hmmm , aż żal .Bardziej wydaje mi się , że wklejenie tej przelotki i zostawienie kijka jako w tym przypadku szczupakowy powiedzmy było by najlepszym wyjściem ? Na wklejkę nigdy co prawda nie łowiłem , ale na samo słowo wklejka mnie trzepie  (jakieś takie upośledzenie może się mylę). Szczytówka  to rurka pusta w środku .Zmienia to kolej rzeczy ?

Wklej szczytowa przelotke i zobaczysz nad wodą co z tego wyjdzie... kup jakaś alconite koszt jakieś 25 pewnie... a jak ci się nie spodoba to albo handel albo naprawa... w tej wędce szczytowka i tak chyba pałowata była to nie powinien kij wiele stracić ..

Szczytówka w tym kiju to poezja była.Każdy sandacz siadał z opadu .Tak jak mówisz wkleję przelotkę i zobaczę co dalej .Nowej szczytówki raczej nie zamówię .Przy moim łamaniu kijków to ja już się poddaje i chyba na jaxony się przestawię :D Gdzie najlepiej kupić przelotkę ?

Edytowane przez radek gliwice

Szczytówka w tym kiju to poezja była.Każdy sandacz siadał z opadu .Tak jak mówisz wkleję szczytówkę i zobaczę co dalej .Nowej szczytówki raczej nie zamówię .Przy moim łamaniu kijków to ja już się poddaje i chyba na jaxony się przestawię :D Gdzie najlepiej kupić przelotkę ?

Oj poezja, masz rację, miałem tego talona(szczytówka była klejona kole łączenia).Z żalem wspominam, co za kijek był na sandacze, z tego nic nie spadało :rolleyes: .Też mi strzelił :D .

Ostatnim czasem bardzo lubię podczas wyciągania z auta połamać , przytrzasnąć sobie kijek i to też nie dawno po raz kolejny  uczyniłem taki ze mnie ślamazara :) .Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu.Wstawię fotki niech ktoś doświadczony sie wypowie na temat naprawy oraz efektu po naprawie. Szkoda mi tego kijka , a część szczytową co prawda można dokupić lecz ostatnio sytuacja finansowa mi na to nie pozwala .Jakieś podpowiedzi - rozwiązania ?Do kogo uderzyć - kto da radę zrobić to profesjonalnie i nie za drogo ?

Złamanie jest za drugą przelotką.Jest to najlepsze i najpewniejsze ( jeśli tak można nazwać ) miejsce do naprawy,gdyż kij praktycznie nic nie straci ze swoich właściwości. Warunek jest jeden, nie może być zbyt dużych pęknięć wzdłużnych.  Takich napraw szczytówek wykonałem setki i wszystkie sprawdzają się znakomicie po dzień dzisiejszy.

Jeżeli jest Pan zainteresowany naprawą to proszę o kontakt - tel. 600 156 166

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 1

Hmm czyli jak - da się na to nalkeić jakąś matę i nie będzie pękało w przyszłości?

..nie, wklejenie kawałka rurki/blanku w środek, najlepiej o podobnym module  ( średnica zewn. wklejanego elementu musi być podobna do wewn. złamanego), , potem połączenie omotką lub matą i po temacie...jeżeli nie jest to mocno pracujący punkt blanku to powinno pomóc...

Ciekaw jestem tego co wyjdzie. Ja bym nie łatał raczej ... wolałbym zakończyć szczytowa przelotka .... szczytowka skoro pracuje to będzie raz obciążona dodatkowo a dwa możliwa do łatwego uszkodzenia. Ale ciekaw jestem czy się mylę czy nie