radek gliwice Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ostatnim czasem bardzo lubię podczas wyciągania z auta połamać , przytrzasnąć sobie kijek i to też nie dawno po raz kolejny uczyniłem taki ze mnie ślamazara .Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu.Wstawię fotki niech ktoś doświadczony sie wypowie na temat naprawy oraz efektu po naprawie. Szkoda mi tego kijka , a część szczytową co prawda można dokupić lecz ostatnio sytuacja finansowa mi na to nie pozwala .Jakieś podpowiedzi - rozwiązania ?Do kogo uderzyć - kto da radę zrobić to profesjonalnie i nie za drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Co to za kijek? Black Rock? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Talon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 zmyliły mnie te omotki. W takim razie wymiana szczytówki pewnie nie będzie zbyt tania a naprawić tego tez raczej się nie da. Jedyna niskobudżetowa opcja to dokupienie przelotki szczytowej o średnicy blanku w miejscu pęknięcia i pogodzenie się z trochę sztywniejszą charakterystyką kijka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Można zrobić wklejke .... ostatecznie ... albo jak kolega pisze wkleić szczytowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Jeżeli był by ktoś chętny do naprawy proszę śmiało pisać oczywiście na p.w .Może Ty Tomku się nudzisz wieczorami ? Jeżeli według was mam takie opcje do wyboru to sam nie wiem co zrobić.Taki kij hmmm , aż żal .Bardziej wydaje mi się , że wklejenie tej przelotki i zostawienie kijka jako w tym przypadku szczupakowy powiedzmy było by najlepszym wyjściem ? Na wklejkę nigdy co prawda nie łowiłem , ale na samo słowo wklejka mnie trzepie (jakieś takie upośledzenie może się mylę). Szczytówka to rurka pusta w środku .Zmienia to kolej rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ja się nie nudzę bo jestem na urlopie nad morzem wiec chwilowo nie pomogę ....wklejki nie rób ... poczekaj i zamów szczytowke oryginalną, do tego czasu wklej przelotke szczytowa i łowić możesz tak... a który to dokładnie kij :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) ITM 86MXF2 .Nie wiem może coś nowego kupić .Szkoda mi tego kija .Kolejna nauczka na przyszłość . Edytowane 11 Lipca 2014 przez radek gliwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Wklej szczytowa przelotke i zobaczysz nad wodą co z tego wyjdzie... kup jakaś alconite koszt jakieś 25 pewnie... a jak ci się nie spodoba to albo handel albo naprawa... w tej wędce szczytowka i tak chyba pałowata była to nie powinien kij wiele stracić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Szczytówka w tym kiju to poezja była.Każdy sandacz siadał z opadu .Tak jak mówisz wkleję przelotkę i zobaczę co dalej .Nowej szczytówki raczej nie zamówię .Przy moim łamaniu kijków to ja już się poddaje i chyba na jaxony się przestawię Gdzie najlepiej kupić przelotkę ? Edytowane 13 Lipca 2014 przez radek gliwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Wysłałem Priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Szczytówka w tym kiju to poezja była.Każdy sandacz siadał z opadu .Tak jak mówisz wkleję szczytówkę i zobaczę co dalej .Nowej szczytówki raczej nie zamówię .Przy moim łamaniu kijków to ja już się poddaje i chyba na jaxony się przestawię Gdzie najlepiej kupić przelotkę ?Oj poezja, masz rację, miałem tego talona(szczytówka była klejona kole łączenia).Z żalem wspominam, co za kijek był na sandacze, z tego nic nie spadało .Też mi strzelił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ostatnim czasem bardzo lubię podczas wyciągania z auta połamać , przytrzasnąć sobie kijek i to też nie dawno po raz kolejny uczyniłem taki ze mnie ślamazara .Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu.Wstawię fotki niech ktoś doświadczony sie wypowie na temat naprawy oraz efektu po naprawie. Szkoda mi tego kijka , a część szczytową co prawda można dokupić lecz ostatnio sytuacja finansowa mi na to nie pozwala .Jakieś podpowiedzi - rozwiązania ?Do kogo uderzyć - kto da radę zrobić to profesjonalnie i nie za drogo ?Złamanie jest za drugą przelotką.Jest to najlepsze i najpewniejsze ( jeśli tak można nazwać ) miejsce do naprawy,gdyż kij praktycznie nic nie straci ze swoich właściwości. Warunek jest jeden, nie może być zbyt dużych pęknięć wzdłużnych. Takich napraw szczytówek wykonałem setki i wszystkie sprawdzają się znakomicie po dzień dzisiejszy.Jeżeli jest Pan zainteresowany naprawą to proszę o kontakt - tel. 600 156 166 PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 ..jak po kosztach, to oddaj Józkowi do naprawy...i kup sobie za 20 PLN tubę/rurę z PCV na przyszłość...najwyżej wymienisz klapę bagażnika po kilku latach...szkoda świechtać takie kije nie zabezpieczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Hmm czyli jak - da się na to nalkeić jakąś matę i nie będzie pękało w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Hmm czyli jak - da się na to nalkeić jakąś matę i nie będzie pękało w przyszłości?Nie dywaguj tylko wyślj Józkowi do naprawy.Zainwestujesz niewielkie pieniądze i zobaczysz jakie będą efekty .Jak robił takie rzeczy to raczej wie o czym mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Hmm czyli jak - da się na to nalkeić jakąś matę i nie będzie pękało w przyszłości?..nie, wklejenie kawałka rurki/blanku w środek, najlepiej o podobnym module ( średnica zewn. wklejanego elementu musi być podobna do wewn. złamanego), , potem połączenie omotką lub matą i po temacie...jeżeli nie jest to mocno pracujący punkt blanku to powinno pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Po uzgodnieniach telefonicznych wyślę do pana Józefa i zobaczymy co wyjdzie .Może akurat to będzie te najlepsze rozwiązanie problemu .Dziękuje wszystkim za pomoc. Edytowane 14 Lipca 2014 przez radek gliwice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Koniecznie podziel się efektami naprawy. Bardzo chętnie zobaczę jak to wyjdzie bo nawet nie sądziłem że można takie złamania naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Oczywiście wstawię foty i zdam relacje jeżeli pan Józef nie będzie miał żadnego sprzeciwu. Edytowane 14 Lipca 2014 przez radek gliwice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Ciekaw jestem tego co wyjdzie. Ja bym nie łatał raczej ... wolałbym zakończyć szczytowa przelotka .... szczytowka skoro pracuje to będzie raz obciążona dodatkowo a dwa możliwa do łatwego uszkodzenia. Ale ciekaw jestem czy się mylę czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Jak nie zaryzykujemy to nie zobaczymy .Też jestem ciekaw .Paczka już spakowana i dziś zostanie wysłana.A więc będę czekał z utęsknieniem na mój mega patyk . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Witajcie, szukam miejsca w Warszawie gdzie będzie można w rozsądnej cenie naprawić jerkówkę. Jest to batson MB 785 do 1 1/2 oz ale 2 1/2 oz śmiało rzucał . Zastanawiam się czy w ogóle warto go naprawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 W jerkowce w tym miejscu wg mnie nie ma sensu... lepiej od nowa zazbroic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Ps załóż szczytową przelotke i śmigaj juz lepiej tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi