Leśniak Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Praktycznie jest to złamanie wykluczające kijek z użycia.Skleić można wszystko,tylko że potem okaże się że po jakimś czasie nastąpi powtórne złamanie powyżej lub poniżej uszkodzonego miejsca. Nie ma co się czarować. Trzeba wymienić szczytówkę na nową. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Ale to jednoskład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No to masz 2 wyjścia które napisałem powyżej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Trzeba wymienić szczytówkę na nową.A to nie jest czasem jednoskład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Chyba wyśle go do Dąbka jeśli znajdzie czas. Odzyska co się da i ukręci phenixa lub xzogę Edytowane 16 Lipca 2014 przez Radbraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 ..nie, wklejenie kawałka rurki/blanku w środek, najlepiej o podobnym module ( średnica zewn. wklejanego elementu musi być podobna do wewn. złamanego), , potem połączenie omotką lub matą i po temacie...jeżeli nie jest to mocno pracujący punkt blanku to powinno pomóc...Mniej więcej tak to wygląda, zewnętrznie omotka i dwie cienkie warstwy żywicy + wygrzewanie .A na koniec dla estetyki warstwa lakieru. Całość prezentuje się jak oryginał i wygląda tak jak trochę dłuższa omotka na przelotce.Kijek naprawiony i po testach,wszystko spisuje się tak jak tego oczekiwałem. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 A więc chłopaki za niedługo foty i myślę , że smail na mojej twarzy.Panie Józku teraz pan się nie obrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M60 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Witam kolegów ,chodzi mi po głowie taki projekt by Shimaniaka Beast Mastera SBMBX 30H 3m cw 20-50 ubrać w nowe przelotki to stara wersja .Kij używany wyłącznie do połowu troci w naszych wodach ,użytkownicy wiedzą że tych przelotek trochę za dużo a i średnica zwłaszcza szczytowej bywa mocno irytująca zimą.Za sugestię i rady będę wdzięczny.Pozdrawiam forumowiczów Marek Juszczuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Znam i widziałem ,miałem . Ilość przelotek nie jest przeszkodą i nie jest ich za dużo (w starszych seriach było ich stanowczo za MAŁO) główny problem to ich wielkość. Zawsze można wymienić przelotki na większe , ale ich zmiana rozmieszczenia/ilości pozostawi trwałe ślady na blanku i tego bym nie zmieniał. Resztę czyli wymianę przelotek na większe bez problemu można zrobić, sprawdzone i nie raz praktykowane. Edytowane 23 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 widziałem blank od Beastmastera w który tchnięto nowe życie.Po oskórowaniu nabrał szybkości i dynamiki i nikt by nie powiedział że to kiedyś był seryjny beastmaster.Może winowajca który poczynił ów zmiany sam zabierze głos.Moim zdaniem warto nad tymi kijami spędzić kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M60 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Też słyszałem ,że po oskurowaniu i ubraniu w nowe przelotki kij nabiera innych cech , chciałbym jednak by dalej mógł służyć do tego do czego został zakupiony.Pozdrawiam MJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) A więc fotki tak jak pisałem .Wcześniej nie miałem kiedy więc dopiero teraz wklejam.Miejsce naprawy dla laika nie do rozpoznania jedyne co widać to lakier (omotka) jest dłuższa niż inne.Wygląda to schludnie i ładnie .Jeśli rozchodzi się o pracę kija nie odczułem różnicy pomiędzy tym co było , a jest.Jak na razie dwa szczupłe wyholowane kijem także myślę , że wszystko będzie w porządku .Na czwartym zdjęciu normalna omotka .Miejsce naprawy to omotka nr 2 licząc od przelotki szczytowej (zdjęcie 2 ). Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez radek gliwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zdolne chłopczysko z tego Józia Leśniaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Bardzo ładnie wygląda ta naprawa i skuteczna w praniu,gratuluje umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Pan Józef robił mi przy okazji jeszcze przelotki w team dragon'ie i powiem szczerze , że ładnie wykonał swoją pracę. Jeśli ktoś ma ten sam problem to polecam spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Rewelacyjna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Panowie nie wiem czyjej to produkcji kijek kupiłem tu na forum.Pękł mi niestety górny element.Czy ktoś z "budujących " podjął by się naprawy kijka (wymiany górnego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Wędka na 99% wyszła spod ręki Wojtka Grocholi vel @Pstragmen. Uderz do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Jeśli nie twórca,nie gwarancja(?)To Rodmas może coś zaradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witajcie.Dzisiaj spotkała mnie niemiła przygoda. Wychodząc z łódki, poślizgnąłem się i przygniotłem silnikiem mojego Speedmastera.Wydaje mi się, że nie pękł ale wolę mieć pewność, że kij się nie złamie.Szukam kogoś kto w miejscu uderzenia wykona ładną omotkę. Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć...Ile takie cuś może kosztować i do kogo się kierować? Oczywiście chciałbym zrobić to jak najtaniej.Pozdrawiam.Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Myślisz, że omotka pomoże?Jak przygniotłeś silnikiem to mogą być pęknięcia wzdłużne.Chyba żebyomotkować od 5cm w górę .A co widać na blanku, pęknięcia, wgniecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Widać, że lakier pękł, nic poza tym. Kijek wyginałem we wszystkich kierunkach, nic się nie dzieje. Mimo to wolę mieć pewność, że nie strzeli np. podczas rzutu, stąd pomysł z omotką, wzmocnieniem tego miejsca. Kijek przygnieciony troszkę powyżej łączenia, część szczytowa powyżej pierwszej przelotki. Edytowane 23 Listopada 2014 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jak w temacie. Chodzi o naprawę uszkodzonych wędek. Najlepiej Gdańsk i okolice.Oczywiście porządnie i w rozsądnej cenie :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Łukasz @Pumba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Mogę prosić coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi