Trzeci79 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Reklamowalem kiedyś Fenwicka Aetos-a i sprawdzali czy uszkodzenie nie powstało z mojej winy,na szczęście mnie uznali.Powiem szczerze że może być problem ale zawsze można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 To że rozjechałeś wędkę to niefart, ale dlaczego z tego powodu chcesz reanimować rodbuildera ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Temat edytował chyba Remek Bez przesady, nie będę reklamował zmiażdżonych przelotek i przejechanego blanku... Fenwick i tak czegoś takiego by nie uznał Z resztą tego kija dostałem w prezencie i nie mam na niego żadnych kwitów i nie pracuje już od dawna w wędkarskim. Myślałem, by przeciąć blank w mniej więcej połowie, wstawić spigota i dobrać szczytówkę np z HMG66M-FS-2 lub czegoś podobnego i zamienić przelotki w szczytówce na castingowe. Może spiralnie uzbroić... Tylko czy jest sens dobierać taki szczyt do kija który ma moc 10-20lb... Ale sam tegonie zrobię i stąd poszukiwany rodbuilder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Pogadaj z Krzyśkiem Zielińskim, osobiście się na tym nie znam ale może jest możliwość jakoś to owinąć matą i używać dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 WItam kupiłem kij St.Croix Avid praktycznie wszystkie omotki na przelotkach do zrobienia,są popękane,szukam osoby która zajmuje się naprawa w Okolicach Olsztyna, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Omotki czy lakier? Popekany lakier w tych kijach to norma moze Dabek poprawi napisz do niego ale on z Olsztyna nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Dokładnie to chyba norma...łów dopóki klikać nie będą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 To tylko sprawa kosmetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 klikaja;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 w klikaja;/w moich dwóch avidach tez klikają i jakoś nie zauważyłem żeby było to coś złego- szczególnie nie słyszę tego nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Klikanie to najgorzej przeszkadza naszym uszom, szczegolnie w domu, machajac na sucho Na nic inngo te klikanie nie wplywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Słuchawki na uszy, taśma izolacyjna na omotki i nad wodę ryby łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Mnie osobiście szlag by trafił gdyby mi przelotki klikały na kiju - nawet jeśli to niczym nie grozi przy łowieniu. Nie dziwię się @fafka90, że chce to poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Da sie zlikwidowac bez ponownego omotkowania i lakierowania http://jerkbait.pl/topic/37436-hubertusa-pokręciło/?p=1741281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Trytka i po sprawie , łowić dalej jak wyleci to się nie zgubi bo na lince zostanie.a tak na poważnie to kolego Damian poczytaj trochę a jest tego sporo , kup nici, lakier i do dzieła sam ogarniesz a jak trochę nie wyjdzie to na pewno będzie lepiej niż jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 nie chodzi o samo klikanie, przelotki są luźne w dwóch miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Napisz do Rafała @Skalka, jest z Twoich okolic (Małdyty) http://jerkbait.pl/user/52904-skalek-77/ Edytowane 23 Września 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Dokładnie to chyba norma...łów dopóki klikać nie będą :-)nie chyba to jest norma mialem juz kilka avid ów i kazdy jeden mial popekany lakier na omotkach zdazalo się ze te na startowych przelotkach klikaly a na jednym nawet mi przelotka startowa wypadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Złamałem sobie 3 cm szczytówki w swoim batsonie W związku z tym szukam kogoś w Szczecinie kto podjął by się naprawy tej szczytówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 pisz do @Markir zrobi profesjonalnie doskonale zna sie na rzeczypozdrawiambogdan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Artur, sprawa nie jest straszna, możesz to zrobić sam , ja złamałem w tym roku talona , wyglądało to nie ciekawie, złamałem go tuż za przedostatnią przelotką, naprawa polegała na zdjęciu przedostatniej przelotki, i założeniu w to miejsce , odpowiedniej, dobranej przelotki szczytowej. Zrobiłem zdjęcie z suw miarką i wysłałem do Huberta z FC i mi dobrał i wysłał szczytowego sica. Wszystko konsultowałem z jednym z ekspertów z naszego forum.w zeszłym tygodniu ponownie złamałem szczytówkę, teraz to już hardcorowo, bo w połowie , tym razem szczytówkę wysłąłem już do specjalisty, który na pewno ogarnie temat, sprawa wygląda tak, ze pewnie trzeba też przedostatnią przesunąć i nałożyć nowego sica.Jak chcesz to chętnie na priva napiszę Ci kto mi pomaga w tej dziedzinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 No właśnie to przesuwanie przedostatniej przelotki najbardziej mnie przeraża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Złamałem sobie 3 cm szczytówki w swoim batsonie W związku z tym szukam kogoś w Szczecinie kto podjął by się naprawy tej szczytówki.szczyt.jpgTo złamanie jest do ogarnięcia bez potrzeby przesuwania jakiejkolwiek przelotki.Naprawiałem wiele takich uszkodzeń z b.dobrym skutkiem.Komuś tu na forum (nie pamiętam) naprawiałem Talona złamanego tuż przed druga przelotką. Złamania w okolicy ok.10 - 15 cm od przelotki szczytowej są do opanowania i nie powodują po naprawie jakiś specjalnych zmian w pracy szczytówki. Jedyny minus naprawy to taki,że w miejscu naprawy będzie to wyglądać to tak jak "noga w gipsie" (będzie pogrubienie,ale nie duże).W Pana przypadku będzie to wyglądało tak,że omotka przelotki szczytowej będzie trochę dłuższa. PozdrawiamJ-LK Edytowane 4 Października 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Dziękuję za wskazówki, panie Józefie, jednak w tym przypadku chyba nie obejdzie się bez przesunięcia drugiej przelotki.Jutro zdzwaniam się z Mariuszem i się pewnie naprawi Edytowane 4 Października 2015 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 kijek poprawiony:) polecam w okolicach Olsztyna kolegę Skalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi