Jeziorm 1 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Szukam akumulatora do silnika ( elektryk) wiecie gdzie szukac w PL w dobrych cenach?Może ktoś ma kto chce sprzedać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Tutaj masz opisane trochę jakich baterii używają forumowicze. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=21234&am p;am p;prevloaded=1&start=0&SQ=62b6414601843b1428ad0b0b63 dabf08& .Pozdrawiam Paweł.P.S.Osobiście polecam coś z tych http://www.sklepcentra.pl/sklep/akumulatory-trakcyjne-c-61.h tml . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 kwasowy czy żel?używki nie polecam.napisz jakiej mocy posiadasz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jeziorm 1 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Silnik to bedzie minn kota 36 lbs, ps czy żelówka czy kwas to sam nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jeziorm 1 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Tutaj masz opisane trochę jakich baterii używają forumowicze. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=21234&am p;am p;am p;prevloaded=1&start=0&SQ=62b6414601843b1428ad0b0b63 dabf08& .Pozdrawiam Paweł.P.S.Osobiście polecam coś z tych http://www.sklepcentra.pl/sklep/akumulatory-trakcyjne-c-61.h tml . dzieki welpa - troche temat mi sie rozjaśnił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Wkleję instrukcję obsługi może się przydać http://www.electrocar.pl/upload/PDF/trojan%20instrukcja.pdf .Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ja kupiłem Banera 110 Ah jest ok, właśnie w sklepie centra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Popatrz na stronę odplyniesz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 U mnie Banner Energy Bull pochodził ze 2-3 lata i zaczął tracić parametry. Regularnie doładowywany i nierozładowywany poniżej 12 v.Teraz mam żelówkę 120AH trzeci rok i trzyma parametry jak nówka.Kilka dni po naładowanie ma 13,15-13,20 V. Jak spływam z wody po 5-8 godzinnym wędkowaniu to jest jeszcze 12,7-12,9 V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 a co to za żelówka jeśli można zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Firmy SSB model SBL-12i(sh) . Te litery sh oznaczają niższą wagę (33 kg) w stosunku do standardowych (36,00 kg). Kupiony w stczniu 2009 roku.I co najciekawsze model z oznaczeniami w kolorze zielonym przeznaczony do pracy stacjonarnej typu UPS. Są jeszcze modele czerwone przeznaczone specjalnie do łódek, wózków itp. czyli głębokiego rozładowania.Mojego nie udało mi się jeszcze rozładować poniżej 12,5-12,6 V.8-10 godzin pływania z silnikiem 55 lb z maksymizerem.Generalnie przepływanie z miejsca na miejsce i obrzucanie kolejnych miejscówek. Czasem przepłynięcie 1 do 3 km na full. Doczytałem, że seria SBL może dobrze działać 12 lat i dłużej.A jak ktoś chce więcej mocy i mniej dźwigania , to polecam to: http://allegro.pl/akumulator-agm-ssb-12v-70ah-sbl-70-12i-f-v at-i1888453101.html Podłączyć równolegle 2 sztuki i oceany stają otworem, a łatwiej przenieść 2 x 23 kg niż 1 x 33 kg. Jak mój będzie już słaby, to też kupię dwa mniejsze zamiast jednego. Latka lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Posiadam SSB 120 3 sezon jak na razie bez zarzutu chociaż trochę waży.Ładowarkę stosuję od wózków akumulatorowych inwalidzkich.Po całym dniu pływania,oczywiście nie non stop,tylko od miejscówki do miejscówki silnik 55 LBS na wskażniku pokazuje 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 SSB dobre akumlatory ale polecam jeszcze aku. Toyama bo taki wlasnie mam 100 ah starcza na 2 dni porzadnego plywania przy silniku 55 lbs + maksymizerSledz aukcje Tokarexu na allegro napewno beda dobre ceny jak zima zagosci w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Toyama też dobre akumulatory,kolega ma 3 sezon i chwali.Ważne żeby był 100% żel a nie w technologii AGM nasączane żelem.Żelówki są trwalsze od nasączanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miklas_64 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Witam, posiadam 2 akumulatory SSB po 100Ah,już 3sezony i trzymają jak nowe, zawsze raz w miesiącu doładowuję je na maxa i trzymają napięcie od 13,2 - 13,4 V, mało na nich pływam z 1 tydzień w sezonie, mam do nich silnik Minnkotę 70 LBS 24V z płynną regulacją i cały dzień na tych bateriach można pływać, przymierzam się do sprzedaży silnika z bateriami, bo nabyłem spalinowy. Akumulatory SSB polecam wszystkim co mają elektryki, nie są tanie ale warto, jak będziemy o nie dbać,posłużą nam wiele lat. Pozdrawiam miklas_64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 przy tak sporadycznym wędkowaniu każda bateria będzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubik7 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam Panowie. Potrzebuję porady. Jaki aku najlepiej do elektryka 50 lbs w cenie do 600-700? A następnie, jak z jego ładowaniem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 a poczytać forum to się nie chce.najlepiej duży.proponuję T 1275 plus EST 516. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 witam użytkuje może ktoś taki akumulator http://www.mc-sklep.pl/akumulator-km-solar-100ah-12v-p-517.h tml?manufacturers_id=38bo mój właśnie padł i jestem strasznie zawiedziony 20 miesięcy i koniec AGM i teraz chcę zwykły do cyklicznej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Na pierwszy rzut oka podejrzanie niska waga na 100 Ah i niewysoka cena za aku głębokiego rozładowania. Ja po tym jak po 3 latach kwasiak głębokiego rozładowania Banner Energy Bull 100 Ah powiedział pa pa przeszedłem na AGM-a firmy SSB 120 Ah i ten ma już ponad 3 lata i jest jak nowy. Trwałość podobno około 10 lat. Jakiej firmy miałeś tego AGM-a? Może to najtańszy chińczyk i dlatego tak szybko poszedł a możę kwestia niewłaściwego traktowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Akumulator Sznajder Expedition Plus ładowarka EST 514 dbałem o niego jak o żonę , a on mnie olał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Jakaś podejrzana hybryda. Ni to do łódki ni do samochodu. Podają prąd rozruchowy co jest nietypowe dla akumulatorów głębokiego wyładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 A ja juz jakis czas temu wymyslilem genialny w swojej prostocie i pewny sposob na wejscie w posiadanie dobrego towaru.Otoz jest taki sklep tylko z akumulatorami i ladowarkami na rogu Kruczej i Hożej - jak mi odbije zeby gdzies jechac na elektryku to pojde tam i kaze sobie podac najlepszy akumulator biorac pod uwage jakosc - cena. A dlaczego tak? A bo tak bedzie na pewno dobrze... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Niekoniecznie. Sprzedawca może starać się wcisnąć towar na którym najwięcej przycina albo leżaka magazynowego. Masz kilka ciekawych i sprawdzonych propozycji typu Trojan, SSB, Toyama, Delphi. Generalnie nie powinien być to najtańszy produkt ze wschodu ale coś markowego.Lepiej zapłacić za aku 700 zł niż 500 zł ale mieć dużą dozę prawdopodobieństwa że pochodzi 8-10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 1. Nie wierze, zeby jakikolwiek akumulator sprawnie podzialal 8 lat. 2. W kazdym innym przypadku tak bym myslal ale nie w tym - to maly sklep ale ruch spory. Dziala on tam odkad pamietam....i pomimo blaszaków, alledrogo i in. istnieje nadal i ma sie dobrze... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Znam sklep który poleca @Gumo i zgadzam się że to dobre miejsce na zakupy, sprzedawca jest bardzo fachowy. Podnosi akumulatory które nie chcą się ładować, więc w razie czego mamy profesjonalny serwis. Ceny ma dobre, handluje zresztą na allegro. Sporo u niego kupiłem aku, nie tylko na ryby. Dobierze też sensowną ładowarkę i ją skonfiguruje. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Jeziorm 1
Szukam akumulatora do silnika ( elektryk) wiecie gdzie szukac w PL w dobrych cenach?Może ktoś ma kto chce sprzedać?
pozdrawiam
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi